You are here
Home > NFL >

Huddle Up-takt, Week 1: Kansas City Chiefs @ New England Patriots

Thursday Night Football – kl. 2.30:
Kansas City Chiefs @ New England Patriots (3+)
Ventetiden er forbi. NFL-sæsonen anno 2017 står endelig for døren, og indledes nok engang på Gillette Stadium i Foxborough, når de forsvarende Super Bowl-mestre – nok engang New England Patriots – tager imod Kansas City Chiefs.

Det er de to holds første møde siden 2015-slutspillet, hvor Patriots hjemme vandt med 27-20, og blot det fjerde opgør i dette årti mellem de to mandskaber. Det forrige opgør var tidligt i 2014-sæsonen, hvor Chiefs på hjemmebane storsejrede med 41-14 efter en kamp, hvor deres forsvar dominerede, mens running back Jamaal Charles stod for tre touchdowns – ét rushing, to receiving – på vej mod en 27-0-føring i tredje quarter.

Den kamp står som ét af få lavpunkter over de seneste år for Patriots. Efter nederlaget var de blot 2-2, men fulgte op med at gå 13-2 i resten af sæsonen – kulminerende med en Super Bowl-sejr over Seahawks – inden en 10-0-start i en 13-5-sæson i 2015 (afsluttet med nederlaget i konferencefinalen til de senere Super Bowl-vindere, Denver Broncos), og senest 17-2 sidste år, hvor det atter blev til en Super Bowl-triumf.

Patriots står på papiret stærkere end længe, i hvert fald på angrebet, om end den sæsonafsluttende skade til Julian Edelman er en fæl bét, der potentielt kan vise sig mere alvorlig for holdet end mange umiddelbart forventer. Brandin Cooks er kommet til i receivergruppen i denne offseason, hvor Chris Hogan efter en fin første sæson i klubben, bør være klar til at vise sig endnu mere frem, og Malcolm Mitchell ovenpå en solid rookiesæson, også bør være klar til mere. Rob Gronkowski er tilbage fra den skade, der kostede ham slutningen af sidste sæson, og running back-gruppen har måske nok sagt farvel til LeGarrette Blount, men står stadig stærkt med tilføjelserne af Mike Gillislee og Rex Burkhead, mens Dion Lewis har haft endnu en offseason til at komme sig over den knæskade, der kostede afsluttede hans 2015 før tid og kostede ham noget af 2016.

Defensivt er pass rushet den største bekymring. Chris Long forsvandt i free agency og siden fulgte et karrierestop fra Rob Ninkovich, en sæsonafsluttende skade til rookie Derek Rivers, inden Kony Ealy – hentet i en trade hos Panthers tidligere på året – blev cuttet for få uger siden, da han tilsyneladende ikke havde fundet sig til rette i systemet (og/eller hos klubben?). Mens forsvaret spiller for spiller ser svagere ud end sidste år, er det en så godt trænet enhed, at de stadig bør være i stand til at volde de fleste hold store problemer.

Chiefs stjal AFC West-titlen fra et Derek Carr-løst Raiders-mandskab i sidste runde af sidste sæson, men faldt i slutspillet, da angrebet blot kunne mønstre 16 point mod Steelers i en kamp hvor forsvaret holdt Steelers ude af end zone gang på gang. Seks Steelers-field goals var dog nok til at tage sejren. Om det var dét at de offensive begrænsninger blev udstillet, der fik holdet til at handle op for at vælge quarterback Patrick Mahomes i første runde af årets draft, skal være usagt – det vil dog give mening. For nu er Alex Smith dog stadig den startende quarterback, og han står med et angreb, der i det store hele ser ganske fint ud, men også er blevet svækket i løbet af denne offseason. Wide receiver Jeremy Maclin blev fritstillet og running back Spencer Ware er røget ud for sæsonen med en skade. Det efterlader Tyreek Hill/Chris Conley med større roller i kasteangrebet og rookie Kareem Hunt som starteren på running back.

På forsvaret er cornerbackgruppen umiddelbart den største bekymring. Marcus Peters er fantastisk, men dækker kun den ene side, og bag ham tynder det en del ud, og mod Tom Brady og co. kan det meget vel komme til at give problemer for Chiefs.

Patriots har efterhånden en del erfaring i at spille sæsonpremieren på hjemmebane, og har endnu ikke tabt Week 1 som forsvarende Super Bowl-mestre. Duoen Brady og Belichick har endnu ikke tabt på hjemmebane i første runde, og mens det langt fra altid været overbevisende storsejre – af de otte hjemmekampe i første runde siden 2002, er fem afgjort indenfor én scoring. Det kan denne også meget vel blive, men medmindre Chiefs’ defensiv leverer en helt forrygende kamp, så ser jeg stadig deres angreb for tilpas begrænet – i hvert fald i forhold til Patriots’, på trods af at Chiefs’ forsvar ser stærkere ud – til over 60 minutter at gøre nok til at hente sejren.

Kansas City Chiefs 17 @ 24 New England Patriots

 1,156 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top