You are here
Home > NFL >

Rosteranalyse 2017 – Power Ranking: #8-5

Efter en omfattende gennemgang af de 32 NFL-mandskabers rosters, kan vi frem mod sæsonstart løfte sløret for resultatet af Huddle Ups store rosteranalyse anno 2017. Denne gang ser vi på holdene, der har fundet vej til placeringerne fra nummer 8 til 5.

Ligesom sidste år har vi lavet et bud på et 53-mandsroster for hvert hold, og gradet alle spillere – long snappers undtaget – med henblik på at nå frem til en endelig grade for holdet, der danner grundlaget for denne rangering. Husk, at det er kvaliteten af holdenes rosters, der bliver gradet baseret på grading af den enkelte spiller – der tages ikke hensyn til trænerstab, front office, spillernes evner til i samlet flok at præstere bedre end de enkelte spillere umiddelbart har kvalitet til. Skulle vi lave en power ranking, der udelukkende ser på hvordan vi ser holdene som helhed, ville den næppe se ud helt på samme måde som dette bud ender med at tage sig ud.

De samlet 1664 spillere, der er gradet, er blevet placeret i én af følgende kategorier:
Best at Position (11)
Elite (10)
High Quality (8)
Good (6,5)
Above Average (5) (vi har sat denne grade som max. på rookies)
Average (3)
Below Average (1)
Unknown (0,5)
Replacement Level (-1)
Liability (-3)

Tallet i parentes angiver den talværdi, som den enkelte grade oversættes til, når holdets samlede grade skal udregnes.

Foruden en grade på hver enkelt spiller, er indregnet en vægtning af de enkelte enheder (QB, RB, WR, TE/H-Back/FB, EDGE, IDL, Off-ball LB, DB, ST), samt en vægtning, der tager forbehold for om en spiller er starter eller backup.

I forbindelse med hvert hold angives den grade og rangering holdet har fået i tre kategorier:
Team total (det vægtede snit, der danner grundlaget for denne power ranking)
Player average (rent gennemsnit af de 52 gradede spillere – ingen hensyntagen til positionel værdi, starter/backup ol.)
Starting 25 (vægtet snit af de 11 offensive startere, 12 defensive startere (nickelback inkl.), samt kicker/punter)
Dertil kommer en angivelse af de bedst/dårligst rangerede enkeltstående enheder målt udover hele ligaen.

Analysen er baseret på rosters pr. 30/8 – om tiden tillader, følger en opdateret rangering af holdene inden sæsonstart, baseret på de endelige rosters.

Du kan finde de tidligere gennemgange her:
#32-29
#28-25
#24-21
#20-17
#16-13
#12-9

#8: KANSAS CITY CHIEFS
Team total: 4,571 (#8)
Player average: 3,865 (#4)
Starting 25: 6,040 (#11)
Bedst rangerede enhed: TE/FB/H-back (#3)
Dårligst rangerede enhed: WR (#19)

En skade til Derek Carr i næstsidste runde åbnede døren på klem for Chiefs til at stjæle AFC West, og det lykkedes ikke bare at vriste førstepladsen i divisionen fra Raiders, men også derigennem sikre sig en oversidderrunde i slutspillet. Andy Reids mandskab formåede dog ikke at omsætte hjemmebanefordelen til en sejr over Steelers i et snævert 16-18-nederlag, hvor Chiefs-forsvaret holdt Steelers potente angreb ude af end zone og begrænsede dem til seks field goals. Kampen understregede de begrænsninger, Alex Smith sætter på angrebet, og kan meget vel have medvirket til, at Chiefs valgte at handle op efter Patrick Mahomes i årets draft – en trade, der bl.a. kostede dem deres førsterundevalg i 2018-draften.

Valget af Mahomes har rettet fokus mod Alex Smith, og efter en preseason, hvor Mahomes i glimt har givet prøver på ting, Alex Smith ikke virker i stand til at eksekvere (om det så er manglende evner eller mod/villighed kan diskuteres). Smith åbner året som starter og bør kunne holde Mahomes bag sig i noget tid, men det vil ikke være en overraskelse, hvis Mahomes er starteren, når sæsonen lakker mod enden.

Smith er omgivet af et solidt angreb, hvor tight end Travis Kelce er det bedste våben, men hvor også Tyreek Hill sidste år gav prøver på sit store talent. Med Jeremy Maclin sendt ud af byen, er Hill no den klare top-wide receiver, mens Chris Conley også kan se frem til en større rolle.

Løbeangrebet føres an af rookie Kareem Hunt [Spencer Wares endelige skæbne stod først klar, efter vi havde låst rosters til disse grades/rangeringer, red.], der har én af ligaens bedste fullbacks, Anthony Sherman, til at blokere for sig, og en stærk offensiv linje med fem linjemænd, der alle grader Above Average eller bedre, og samlet ender som den femtebedste linje i ligaen ifølge vores grades. Især højre side af linjen skiller sig postivt ud – men dybden er bekymrende.

Én af de store styrker ved Chiefs’ hold, er at de ikke har nogle klare svagheder. De er ét af kun to hold, der ikke har nogen enhed rangeret dårligere end nummer 19 (vi kommer til det andet hold når vi rammer top 4), og for Chiefs’ vedkommende er det gruppen af wide receivers – som suppleres af en gruppe af tight ends, der rangerer i top 3.

På forsvaret ligger styrken i at ingen af starterne falder igennem. Alle startere er gradet Average eller bedre med to spillere – Marcus Peters og Eric Berry i den bageste enhed – gradet til Elite. Dertil kommer en gruppe af pass rushers, hvor tre af fire spillere har opnået en Above Average-grade eller bedre, ført an af Justin Houston. Den defensive linje har nogle stærke spillere i Chris Jones og nytilkomne Beau Allen, mens Allen Bailey og rookie Tanoh Kpassagnon er anstændige spillere, der kan hjælpe rotationen.

Linebackerkæden har fået tilføjet Reggie Ragland ved siden af Derrick Johnson, og det bør hjælpe enheden. Ragland er et godt fit ved siden af den rutinerede og alsidige Johnson, og det skubber Ramik Wilson ned som reserve. Uagtet at vi har dem begge gradet som Average, er Ragland den bedre spiller af de to, og hans tilføjelse vil styrke både starterenheden og dybden på positionen. I det bageste forsvar er Peters og Berry fantastiske spillere, mens de øvrige startere har trukket en Average-grade. Det samme har en enkelt backup både på cornerback og safety, så der er plads til skader uden at det hele kollapser.

Skaden til Ware, der ikke er indregnet i graden her, vil koste Chiefs nogle pladser, men Hunt kan vise sig at være en god erstatning, og han har forudsætningerne for at finde succes. Chiefs har et fint og balanceret roster uden store svagheder og er godt coachet, og det bør holde dem inde i kampen om både division og slutspilsplads i en af de stærkeste divisioner i NFL.

#7: WASHINGTON REDSKINS
Team total: 4,622 (#7)
Player average: 3,394 (#12)
Starting 25: 6,130 (#8)
Bedst rangerede enhed: TE/FB/H-back (#2)
Dårligst rangerede enhed: IDL (#29)

Der er et par hold, der har fundet vej til top 8, der kom lidt bag på mig – selv da rosters var gradet. Redskins er det ene. Der er nogle bekymringer omkring holdet, der kan betyde at de får svært ved at leve op til denne rangering – men det er ikke manglende talent på deres roster.

Angrebet er den klare årsag til den høje rangering. Den startende offensiv rangerer som nummer fire ifølge vores grade, og angrebet som helhed som nummer fem. Ni af elleve startere grader ud bedre end Average, herunder fem som mindst High Quality. Dertil kommer tre offensive reserver, der er gradet Average og én på Above Average.

Vi har haft vores forbehold overfor Kirk Cousins, men han beviste i 2016 at anden halvsæson af 2015 ikke var en tilfældighed, og har derigennem gjort sig fortjent til en plads i High Quality-kategorien, om end i den nedre del af den. Trods afskeden med DeSean Jackson, har Cousins nok engang en glimrende gruppe af spillere at kaste til, ført an af Jamison Crowder. Ligesom Cousins hører Crowder til i den nedre del af sin kategori, men vi ser ham være klar til at tage et klart skridt frem i denne sæson, og hans kemi med Cousins har været uomtvistelig. Terrelle Pryor er kommet til ovenpå en flot gennembrudssæson hos Browns sidste år, og sidste års førsterundevalg Josh Doctson har vi rykket en kategori ned i forhold til sidste år, efter et mere eller mindre tabt rookieår; hans talent berettiger dog så rigeligt at han ender i Average-kategorien, og det skal bestemt ikke afvises at han kan præstere bedre end det. Tight end Jordan Reed har kæmpet med skader, men har vist at han på sit bedste er blandt ligaens stærkeste på positionen, og veteranen Vernon Davis viste sidste år – i Reeds skadesfravær – at han stadig kan levere varen.

Løbeangrebet har i Rob Kelley en solid starter, der gjorde god figur, efter at have overtaget starterjobbet sidste år, og i Chris Thompson har Redskins en god pass catcher ud af backfielden, mens rookie Samaje Perine er en tung back, der med tiden kan presse Kelley for spilletid, hvis ikke starteren leverer varen. Gruppen mangler noget soleklart toptalent, men bør have et pænt bundniveau. Den hjælpes også på vej af at løbe bag én af ligaens bedste offensive linjer. Trent Williams er blandt de bedste left tackle i ligaen, mens Morgan Moses på right tackle også år for år er blevet stærkere. 2015-førsterundevalget Brandon Scherff udvikler sig også fortsat i den rigtige retning, mens center Spencer Long gjorde god figur efter at være rykket fra left guard til midten af linjen sidste år. Shawn Lauvao på left guard er den største bekymring på linjen, og han er stadig en habil starter. I dybden viste Ty Nsekhe sig kompetent, da han startede fire kampe i Trent Williams’ karantænefravær sidste år.

Defensiven modtog en mindre gave i draften, da hold efter hold lod Jonathan Allen falde, og Redskins slog til midt i første runde på en spiller, der talentmæssigt var et klart top 10-talent, og straks går ind som bedste mand på den defensive linje. Det var en tiltrængt tilføjelse til en linje, der hører til blandt ligaens dårligste, og hvor Allen sammen med Stacy McGee er eneste spiller, der opnår en grade bedre end Below Average. Indersiden af linebackerkæden er heller ikke overvældende stærk og har været en svaghed i flere sæsoner, men Zach Browns ankomst i årets free agency, har hjulpet en smule. Bekymringerne omkring den defensive linje og linebackerkæden, vidner om at løbeforsvaret igen i år meget vel kan være enheden, der skal angribes fra modstandernes side, uagtet at tilføjelserne af Allen, McGee og Brown bør hjælpe.

Kasteforsvaret ser ganske kompetent ud. Ryan Kerrigan og Preston Smith er en stærk pass rush-duo, og kan Junior Galette – efter to missede sæsoner grundet skader – genfinde bare noget af tidligere tiders niveau, vil han også være en glimrende spiller i enheden. Rookie Ryan Anderson var ikke nogen stor personlig favorit, men som tredje-/fjerdevalg kunne man gøre meget værre.

Josh Norman havde en stærk første sæson i hovedstaden sidste år, mens Bashaud Breeland tog et klart skridt tilbage sidste år – vi har dog givet ham benefit of the doubt på baggrund af hvad han havde vist inden da og stadig fastholdt en Above Average-grade – og med Kendall Fuller og den spændende, superatletiske rookie Fabian Moreau, er Redskins umiddelbart fint dækket ind, uden at det dog ser fantastisk ud. Den startende safetyduo er ligeledes særdeles kompetent [Su’a Cravens er dog siden vi låste rosters til analysen her røget på exempt/left squad-listen, mens han overvejer sin fremtid ovenpå flere skader gennem karrieren, herunder bl.a. flere hjernerystelser, red.].

Offensive coordinator Sean McVay er skiftet til Rams som head coach, og det efterlader nogle bekymringer omkring angrebets formåen i år, men spiller for spiller bør Redskins stadig kunne sætte et stærkt angreb på banen, og med et styrket forsvar, ligner Redskins umiddelbart the team to beat i en tæt NFC East-division. Der kan nævnte mange grunde til at Redskins får en svær sæson, og jeg vil som sådan ikke argumentere indædt imod dem, for helt personligt er jeg heller ikke så høj på dem som denne rangering indikerer – men jeg står ved disse grades og må slå fast, at det ikke er talent på banen, som Redskins mangler.

#6: TENNESSEE TITANS
Team total: 4,635 (#6)
Player average: 3,667 (#7)
Starting 25: 6,205 (#6)
Bedst rangerede enhed: RB (#2)
Dårligst rangerede enhed: DB (#25)

Vi har snakket om – og jævnligt moret os over – Titans’ udmelding om at deres offensive filosofi under Mike Mularkey var ”exotic smash mouth”, men vi må også være ærlige: Det er pisseunderholdende at se på – og det virker. Løbeangrebet snittede 4,6 yards pr. carry – fjerdeflest i ligaen – og stod for 16 touchdowns i sidste sæson, og trods et receiverkorps, der dels var plaget af megen udskiftning, dels af manglende topniveau,  leverede Marcus Mariota en solid sæson, der byggede flot ovenpå en lovende rookiesæson.

Mariota har taget skridtet op i Good-kategorien, og med et forstærket angreb omkring sig – førsterundevalget Corey Davis og free agent-signing Eric Decker er kommet til, ligesom rookie-slot receiver Taywan Taylor også kan presse på for spilletid – skal det bestemt ikke afvises, at Mariota og hele angrebet kan vise sig markant stærkere end sidste år. Rishard Matthews har længe været en stærkt undervurderet receiver og Titans står pludselig med en rigtig stærk gruppe (rangeret som den femtebedste i ligaen ifølge vores grades). Læg dertil tight end Delanie Walker, der samlede 800 yards og 7 touchdowns sammen sidste år, og den atletiske rookie Jonnu Smith på samme position, og Mariotas betingelser ser virkelig gode ud. Også løbeangrebet har vist sig godt frem. DeMarco Murray leverede en stærk første sæson hos Titans med over 1600 yards from scrimmage og 12 touchdowns, og sidste års andenrundevalg, store Derrick Henry, viste også så mange gode ting, at han meget vel kan gøre et indhug i Murrays carries i år, så de tilsammen udgør en stærk duo. Den offensive linje har to stærke tackles i Taylor Lewan og Jack Conklin, og mens indersiden af linjen ikke er helt så stærk, har vi to af de tre startere gradet Above Average.

De største bekymringer omkring dybden er på den offensive linje – dog ingen gradet dårligere end Below Average – og så Matt Cassel bag Marcus Mariota. Skal Titans leve op til denne rangering, har de brug for at Mariota er kommet sig helt over det brækkede ben, der afsluttede hans 2016-sæson i næstsidste spillerunde, så han leverer varen, og ikke skal erstattes af Cassel.

Pilen peger også opad på den defensive side af bolden. Den defensive linje har tilføjet Sylvester Williams i midten, og har en stærk mand på ydersiden i Jurrell Casey. Pass rushet fra ydersiden af linebackerkæden har et par dygtige spillere i Derrick Morgan og Brian Orakpo og på indersiden af kæden er Wesley Woodyard også en stærk mand. Dybden i det defensive front-seven er en smule udfordret, og kun Kevin Dodd opnår en grade bedre end Below Average (til gengæld er ingen gradet lavere end dét).

Det bageste forsvar har fået tilføjet tre nye startere i offseason – cornerback Logan Ryan og safety Johnathan Cyprien er kommet til i free agency, mens Titans brugte deres førsterundevalg i draften på Adoree’ Jackson. De nye spillere sikrer en klar opgradering af den på forhånd svagest besatte enhed på holdet, men ændrer ikke på at Titans’ gruppe af defensive backs som helhed rangerer i ligaens dårligste fjerdedel. Kevin Byard viste lovende takter som rookie, og kan han bygge ovenpå det, kan han snildt overgå den Average-grade vi har tildelt ham. Backup i enheden, Da’Norris Searcy, er en habil reserve med god erfaring, der kan gå ind og tage over uden at Titans-fans skal frygte for et større niveaufald.

Titans har ikke været i slutspillet i otte sæsoner på stribe, og blot to gange i den periode har de nået ni sejre, senest sidste år. Nu er tiden kommet for holdet til at tage det næste skridt. De har et balanceret og talentfuldt angreb og et forsvar med flere gode brikker, og en dygtig koordinator, og spiller i en division, hvor der er klare bekymringer omkring alle de øvrige hold. Titans bør være ganske klar favorit til at vinde AFC South.

#5: LOS ANGELES CHARGERS
Team total: 4,640 (#5)
Player average: 3,413 (#10)
Starting 25: 6,062 (#10)
Bedst rangerede enhed: WR (#2)
Dårligst rangerede enhed: IDL (#28)

Ligesom Redskins’ rangering i top 8 kom bag på mig, var det en behagelig overraskelse at se Chargers ende helt oppe som nummer 5. Jeg havde godt et indtryk af at de havde et sneaky godt roster, men top 8 – og ikke mindst top 5 – kom alligevel lidt bag på mig.

Anthony Lynn har overtaget som head coach og efter flere år som en stærk running back-coach, og hvis resten af angrebet kan leve op til rangeringerne, og han kan få løbeangrebet til at præstere, ser det for alvor godt ud for Chargers. De to svageste enheder på angrebet er de to, der er vigtige for løbeangrebet – den offensive linje og gruppen af running backs. Melvin Gordon viste godt spil i sin anden sæson sidste år, men snittede kun 3,9 yards pr. carry – til gengæld samlede han ti touchdowns sammen på jorden og yderligere to på sine 41 catches. Dybden bag Gordon er ikke imponerende, og med tanke på at Gordon har misset fem kampe i løbet af sine første to sæsoner, er det ikke helt utænkeligt at reserverne kan få en større rolle end de umiddelbart er udset til.

Den offensive linje har taget nogle slag allerede inden sæsonstart. Andenrundevalget Forrest (I love) Lamp er ude for sæsonen med en skade, og center Max Tuerk har tilranet sig fire spilledages karantæne. Linjen mangler i forvejen noget topniveau med og mens tre af starterne er grade bedre end Average, er de også kun oppe på Above Average, og mens det hjælper at ingen spillere – heller ikke reserverne – på linjen er Below Average, så sætter det en naturlig begrænsning på hvor højt linjen kan rangere.

Kan beskyttelsen holde, ser det dog godt ud for Philip Rivers, der stadig er én af de bedste quarterbacks i sub-toppen. Rivers har en forrygende gruppe af pass catchers at kaste til. Keenan Allen har kæmpet med skader de seneste to år (blot spillet i ni kampe, og blev skadet i første runde sidste år), men når han endelig er på banen, leverer han varen. I Allens fravær viste Tyrell Williams glimrende spil sidste år, og med tilføjelsen af førsterundevalget Mike Williams, der har undgået at åbne sæsonen på PUP-listen, og dygtige Travis Benjamin – og Dontrelle Inman – står det stærkt til i enheden. Læg dertil Hunter Henry og veteranen Antonio Gates på tight end, og få quarterbacks – om nogen – vil stå stærkere når man ser på gruppen af pass catchers han har til rådighed.

På forsvaret står det også ganske fint til, og mens den startende defensiv kun rangerer som nummer 16 ifølge vores grades, er forsvaret som helhed oppe som nummer 12. Tre reserver gradet Average eller bedre, og ingen grades værre end Below Average på forsvaret, tilsikrer at selvom der er nogle bekymringer hist og her, så bør forsvaret ikke falde igennem.

Joey Bosa havde en forrygende rookiesæson, og han mangler ikke meget for at tage skridtet helt op i Elite-kategorien. Sammen med Melvin Ingram udgør han en stærk pass rush-duo fra ydersiden, mens Jeremiah Attaochu er en dygtig reserve. Indvendigt på linjen halter det en smule, omend Corey Liuget og Brandon Mebane ikke er dårlige spillere. Linebackerkorpset har et dygtige startere over middel og både Denzel Perryman og Jatavis Brown har potentialet til at præstere bedre end den Above Average-grade de har fået.

Cornerbackgruppen er særdeles spændende, og har i Casey Hayward og Jason Verrett en forrygende duo, mens Craig Mager er det svage punkt i gruppen, men stadig en kompetent herre. Skulle han få problemer, kan rookie Desmond King – der ikke var langt fra en Above Average-grade – presse på for spilletid. Safety Jahleel Addae havde vi meget ringe forhåbninger til forud for sidste sæson, men han gjorde vores Poor-grade til skamme med en fornem sæson, der sikrede ham en velfortjent ny kontrakt, og mens Dwight Lowery ved hans side ikke er nogen fantastisk spiller, er han en erfaren herre, der ikke bør falde helt igennem.

Chargers er et overset mandskab, og mens historien taler for at holdet kan finde talrige opfindsomme måder at skyde sig selv i foden på i løbet af sæsonen (ikke bare i form af skader og karantæner, men også gerne obskure brainfarts på banen, der fører til nederlag), og derved forpurre deres chancer for en succesfuld sæson, så er de på papiret det stærkeste hold i stærke AFC West, og et hold, der på dagen kan give selv de bedste hold i ligaen problemer. Hvis bare de spiller op til deres niveau – og måske en ny cheftræner er dét der skal til, for at det sker?

 1,063 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top