You are here
Home > NFL >

Rosteranalyse 2017 – Power Ranking: #24-21

Efter en omfattende gennemgang af de 32 NFL-mandskabers rosters, kan vi frem mod sæsonstart løfte sløret for resultatet af Huddle Ups store rosteranalyse anno 2017. Denne gang er vi nået til holdene, der rangerer fra nummer 24 til nummer 21.

Ligesom sidste år har vi lavet et bud på et 53-mandsroster for hvert hold, og gradet alle spillere – long snappers undtaget – med henblik på at nå frem til en endelig grade for holdet, der danner grundlaget for denne rangering. Husk, at det er kvaliteten af holdenes rosters, der bliver gradet baseret på grading af den enkelte spiller – der tages ikke hensyn til trænerstab, front office, spillernes evner til i samlet flok at præstere bedre end de enkelte spillere umiddelbart har kvalitet til. Skulle vi lave en power ranking, der udelukkende ser på hvordan vi ser holdene som helhed, ville den næppe se ud helt på samme måde som dette bud ender med at tage sig ud.

De samlet 1664 spillere, der er gradet, er blevet placeret i én af følgende kategorier:
Best at Position (11)
Elite (10)
High Quality (8)
Good (6,5)
Above Average (5) (vi har sat denne grade som max. på rookies)
Average (3)
Below Average (1)
Unknown (0,5)
Replacement Level (-1)
Liability (-3)

Tallet i parentes angiver den talværdi, som den enkelte grade oversættes til, når holdets samlede grade skal udregnes.

Foruden en grade på hver enkelt spiller, er indregnet en vægtning af de enkelte enheder (QB, RB, WR, TE/H-Back/FB, EDGE, IDL, Off-ball LB, DB, ST), samt en vægtning, der tager forbehold for om en spiller er starter eller backup.

I forbindelse med hvert hold angives den grade og rangering holdet har fået i tre kategorier:
Team total (det vægtede snit, der danner grundlaget for denne power ranking)
Player average (rent gennemsnit af de 52 gradede spillere – ingen hensyntagen til positionel værdi, starter/backup ol.)
Starting 25 (vægtet snit af de 11 offensive startere, 12 defensive startere (nickelback inkl.), samt kicker/punter)
Dertil kommer en angivelse af de bedst/dårligst rangerede enkeltstående enheder målt udover hele ligaen.

Analysen er baseret på rosters pr. 30/8 – om tiden tillader, følger en opdateret rangering af holdene inden sæsonstart, baseret på de endelige rosters.

Du kan finde de tidligere gennemgange her:
#32-29
#28-25

#24: CHICAGO BEARS
Team total: 3,340 (#24)
Player average: 3,067 (#19)
Starting 25: 4,416 (#27)
Bedst rangerede enhed: Off-ball LB (#1)
Dårligst rangerede enhed: WR, ST (#30)

År 3 under John Fox står for døren i The Windy City, og efter en halvering i antallet af sejre, fra seks til tre, i 2016, skal der være fremgang at spore i denne sæson, hvis Fox også skal være at finde som head coach i 2018. To nye quarterbacks er kommet til i denne offseason, efter Jay Cutlers kortfattede karrierestop. Først overbetalte Bears slemt for at hente Mike Glennon i free agency, og siden handlede de (formentlig unødvendigt) én plads op i draften for at få Mitchell Trubisky. Er Trubisky manden de i Chicago tror på kan føre holdet tilbage til slutspillet, så er det dog svært at indvende det store imod at de gik aggressivt efter ham, og etablerer han sig som Bears’ første rigtige franchise quarterback i umindelige tider, har prisen ingenlunde været for høj, selv hvis den ikke var nødvendig.

For nu ligner Glennon Week 1-starteren, mens der er tegn på at Trubisky – af grunde kun Fox, der af uransalige årsager virker til at hade at starte rookies, kender – kan åbne så lavt som treer, bag Mark Sanchez. Er der nogen form for fornuft tilbage i Chicago, vil Trubisky dog starte inden året er omme, og om ikke andet overtage fra Sanchez som den primære backup, som vores rosterprojektion også har angivet.

Det øvrige angreb er en noget ujævn størrelse – starterne på den offensive linje er særdeles spændende, med en trio indvendigt, der er klart med i kampen om at være ligaens bedste. Charles Leno på left tackle havde vi sidste år gradet som Poor, men efter en sæson langt bedre end vi forventede, har vi ham nu på Average. Linjen (der har ganske tvivlsom dybde) blokerer for én af ligaens bedste unge running backs i andenårsspilleren Jordan Howard, der samlede 1611 yards from scrimmage (sjetteflest i ligaen) og syv touchdowns sammen sidste år. Receiverkorpset tog et hårdt slag, da unge og lovende Cameron Meredith pådrog sig en alvorlig knæskade i preseason, og den består nu udelukkende af spillere vi har gradet til Average eller værre – og der er ikke megen yderligere hjælp at hente i gruppen af tight ends, hvor rookie Adam Shaheen dog er værd at holde øje med. På ydersiden er tiden kommet for Kevin White til, efter to skadesplagede sæsoner, at vise sig det høje draftvalg, Bears investerede i ham i 2015, værd.

Forsvaret trender stille og roligt i den rigtige retning, og byder på en spændende linebackerkæde, hvor Danny Trevathan og Jerrell Freeman i midten udgør én af de bedste duoer på positionen i ligaen, mens gruppen af edge rushers består af fire spillere vi har gradet til Average eller bedre. Den defensive front er ikke nogen styrke, men har nogle gode startere i Eddie Goldman og Akiem Hicks, mens vi venter utålmodigt på at Jonathan Bullard får lov at overtage starterjobbet fra Mitch Unrein.

Den defensive backfield er fortsat svagheden på forsvaret. Prince Amukamara er kommet til og hjælper en smule, men resten af cornerbackgruppen er samlet set noget tvivlsom. På safety er Quintin Demps bedste mand, mens rookie Eddie Jackson ser ud til at starte ved hans side. Adrian Amos er en solid backup til Jackson, der nok var en ballhawk i college, men også kommer med en bekymrende skadeshistorik.

Det ligner en svær sæson for Bears’ kasteangreb, men med en solid offensiv linje, en stærk running back og et forsvar, der er på vej i den rigtige retning, er der håb for at Glennon/Trubisky ikke er tvunget ud i at skulle vinde det hele selv for holdet. Det ligner dog stadig en sæson på det jævne for John Fox’ tropper, og det er langt fra givet at de kan hente sejre nok til at Fox – trods tilføjelsen af en rookiequarterback – får endnu en sæson på sidelinjen.

#23: TAMPA BAY BUCCANEERS
Team total: 3,424 (#23)
Player average: 2,596 (#29)
Starting 25: 4,719 (#23)
Bedst rangerede enhed: ST (tied-#9)
Dårligst rangerede enhed: EDGE (#31)

Bucs manglede ikke meget for at nå slutspillet i sidste sæson, og efter en offseason, hvor de har fået tilføjet nogle fine spillere, ikke mindst på angrebet, er det lidt overraskende for mig at se dem ende helt nede som nummer 23 i denne analyse. 10 spillere på angrebet har vi gradet til Above Average eller bedre – dog kun én til High Quality (og ingen bedre) – og alligevel rangerer angrebet blot som nummer 20 i ligaen ifølge vores grades (både det startende angreb og angrebet som helhed).

Men der er forklaringer på det. At Mike Evans er eneste mand på High Quality er uden tvivl én af dem, og dertil kommer en klar bekymring på den offensive linje, med en replacement level-starter på left guard. Også dybden, tre backups er gradet til replacement level og kun Jacquizz Rodgers og Cameron Brate opnår en grade på Average eller bedre (begge Above Average), giver anledning til bekymring.

Quarterback Jameis Winston kan meget vel vise sig bedre end den grade vi har tildelt ham, men vi har endnu ikke set nok fra ham til at vi er klar til at gå højere. Han har dog betingelserne med de våben, der er omkring ham. DeSean Jackson og rookies Chris Godwin og O.J. Howard er blevet tilføjet på angrebet, og med Cameron Brate, og running back-duoen Doug Martin (når han er tilbage fra karantæne) og Jacquizz Rodgers, giver det en solid gruppe af spillere til at hjælpe ham, uagtet at den offensive linje som helhed lader lidt tilbage at ønske, trods et par solide startere i midten.

Defensiven har flere spændende spillere, anført af defensive tackle Gerald McCoy. McCoy er dog eneste mand på den defensive linje – både ind- og udvendigt – vi har gradet bedre end Average, og mens resten af den startende linje er gradet Average, giver det anledning til bekymring, at dybden ikke er bedre. Linebackerkæden har en stærk duo i Lavonte David og Kwon Alexander, men trækkes ned af resten af enheden, herunder to replacement level-backups, og selvom den startende cornerbackduo, Vernon Hargreaves og pludseligt genopstandne Brent Grimes, ser fin ud, er nickelback Jude Adjei-Barimah slet ikke god nok til at have så stor en rolle, og en skade til Hargraves eller Grimes, vil bringe kasteforsvaret i problemer. Safety J.J. Wilcox er kommet til i free agency og bakkes op af rookie Justin Evans, men Keith Tandy ved Wilcox’ side hører til i en backuprolle fremfor med det starterjob han ser ud til at trække.

Få hold veksler som Buccaneers så meget mellem spændende potentiale, og spillere, der ikke hører til på et NFL-roster – ti spillere gradet til Replacement Level er ganske enkelt alt for mange, hvis man skal gøre sig store forhåbninger, og det vidner om at Bucs er uhyre sårbare overfor skader. Kan Bucs holde sig raske, skal det ingenlunde afvises, at de kan vise sig gode nok til at kæmpe med om en slutspilsplads, men det ser svært ud, ikke mindst i en division, hvor de umiddelbart ligner det svageste hold, og hvor Jameis Winston, hvor lovende han end er, må betegnes som den dårligste startende quarterback.

#22: JACKSONVILLE JAGUARS
Team total: 3,458 (#22)
Player average: 3,353 (#13)
Starting 25: 4,965 (#21)
Bedst rangerede enhed: WR (#1)
Dårligst rangerede enhed: TE/FB/H-back (#32)

Ikke meget har ændret sig i Jacksonville. Et spændende roster, der på talrige positioner, er rigeligt stærkt til at kæmpe med om slutspil, holdes tilbage af bekymringer på den vigtigste position i football. Jaguars har i flere år været det frække bud på en slutspilsdeltager – i perioder end ikke et frækt bud, bare et oplagt ét af slagsen – men Blake Bortles’ spil har sæson efter sæson forhindret dem i at indfri potentialet.

Jaguars ender som nummer 22 i denne gennemgang, men for blot at understrege kvaliteten af holdet, så ville de med en startende quarterback vi havde gradet til High Quality, ligge nummer 8. Det gør det kun dét mere frustrerende at kigge ned over et hold, der har så mange spændende spillere, og vide at de med al sandsynlighed går en tabt sæson i møde, fordi de ikke har magtet at udvikle – eller erstatte – Bortles. Vi har Bortles gradet til Below Average, men han er tættere på Replacement Level end på Average.

Betingelserne for Bortles – eller Chad Henne eller sågar Brandon Allen, hvis Jaguars indser at en skade til Bortles vil tvinge dem til at hænge på $19M garanteret næste år, fordi de valgte at bruge deres fifth-year option på quarterbacken – er ellers ganske fine. Gruppen af wide receivers består af fem spillere vi har gradet til Average eller bedre, og rangerer samlet som den bedste i ligaen ifølge vores grades, og tilføjelsen af Leonard Fournette i første runde af draften, samt left tackle Cam Robinson i anden runde, sikrer yderligere kvalitet til angrebet. Branden Albert har indstillet karrieren, hvilket har tvunget Robinson ud på ydersiden, og bevirket at Patrick Omameh indtræder i startformationen, og giver den eneste Below Average-grade blandt starterne på den offensive linje. Brandon Linder og A.J. Cann, der starter sammen med Omameh på indersiden, er begge dygtige unge spillere med potentiale til endnu mere end de allerede har vist. Til gengæld er dybden bekymrende.

Ligeså stærkt receiverkorpset ser ud, ligeså uinspirerende er gruppen af tight ends, hvor Marcedes Lewis og nytilkomne Mychal Rivera ikke just får det til at kilde alle de rigtige steder. Running back-gruppen har et par anstændige backups i T.J. Yeldon og Chris Ivory, men skal der findes succes på jorden, ser det ud til at være Fournette der skal stå for det.

Forsvaret ser virkelig stærkt ud og rangerer ifølge vores grades som ligaens femtebedste – og det tredjebedste, hvis man kun kigger på starterne. Calais Campbell er kommet til i free agency og sikrer sammen med sidste års store free agency-tilføjelse, Malik Jackson, to Elite-spillere på den defensive front, hvor Yannick Ngakoue på ydersiden og Abry Jones indvendigt, også begge grader ud over middel. Middle linebacker Paul Posluszny er eneste defensive starter, der ikke er gradet bedre end Average, og han flankeres af dygtige Telvin Smith og lovende Myles Jack.

Den bageste enhed har sagt farvel til safety Johnathan Cyprien, der er blevet erstattet af Barry Church, mens cornerback A.J. Bouye, ovenpå sin flotte gennembrudssæson hos Texans sidste år, er kommet til og erstatter – og er en opgradering over – Prince Amukamara. Sidste års førsterundevalg Jalen Ramsey havde, som de fleste rookies på positionen, en lidt svær start på karrieren, men kom i dén grad efter det som sæsonen skred frem. Det skal slet ikke afvises at han kan vise sig bedre end vores High Quality-grade.

Dybden er udfordringen på forsvaret. Defensive tackle Sheldon Day er eneste reserve, der opnår en Average-grade, men til gengæld er cornerback Doran Grant den eneste, der er gradet dårligere end Below Average. Jags vil være udfordret så snart reserverne skal i aktion, uagtet at der også er potentiale for at flere af spillerne kan overgå deres grade, men der vil være masser af kvalitetsspillere på banen til at det skulle være muligt at kompensere for en nedgradering på nogle få positioner.

Gus Bradley var ikke manden, der kunne få Jags til at præstere, og efter holdet viste lidt tænder i de sidste kampe af 2016-sæsonen, hvof Doug Marrone overtog på midlertidig basis, blev den tidligere Bills-head coach fastansat. Kan holdet fortsætte hvor det slap, skal det slet ikke udelukkes at de kan vise sig bedre end den rangering de har opnået hér. Så længe de ikke har fundet en løsning på quarterback, skal vi dog se det før vi er klar til at tro det.

#21: BALTIMORE RAVENS
Team total: 3,489 (#21)
Player average:  3,346 (#14)
Starting 25: 4,625 (#25)
Bedst rangerede enhed: ST (tied #2)
Dårligst rangerede enhed: RB (tied #30)

Få hold har haft en ligeså hård offseason som Ravens. Skader, karantæner og uventede karrierestop har sat noget af en kæp i hjulet på John Harbaughs mandskab. Efter to sæsoner udenfor slutspillet – og misset slutspil i tre af de seneste fire sæsoner siden Super Bowl-triumfen – skal der til at være noget fremgang at spore for holdet, hvis ikke Harbaugh så småt skal fornemme at der bliver tændt for komfuret under trænersædet. Han er næppe i fare allerede i år, men i en division, hvor de øvrige hold enten allerede ser stærkere ud eller er positioneret til at præstere bedre end sidste år, skal der ikke gå meget galt før Ravens er tættere på at slutte sidst i divisionen end på at kæmpe med om slutspilspladser. En Super Bowl-sejr køber tid og tålmodighed, og Harbaugh har også fortjent begge disse ting – men tre sæsoner i træk udenfor slutspillet for et hold med Ravens’ historie og ambitioner, kan ikke være tilfredsstillende, og en evt. fjerde af slagsen, kan få skruet yderligere op for blusset.

Angrebet har flere dygtige spillere, men foruden right guard Marshal Yanda (Elite), opnår ingen spiller en High Quality-grade eller højere. Vi har dog fire spillere i Good-kategorien, herunder receviers Mike Wallace og Jeremy Maclin (kommet til efter han kom i overskud hos Chiefs), og foruden de to er Breshad Perriman og veteran-tight end Ben Watson (forudsat han kan genfinde noget af sit gamle niveau efter den akillesskade, der kostede ham hele sidste sæson) også solide mål – og lille Danny Woodhead, der blot fik to kampe for Chargers sidste år inden en sæsonafsluttende skade, har længe været et godt våben som pass catcher ud af backfielden.

Trods skader og karrierestop på den offensive linje, kan Ravens mønstre en startende enhed, der ikke ser helt skidt ud. Sidste års førsterundevalg Ronnie Stanley havde en fin rookiesæson og har potentiale til endnu mere end vi allerede har set, og right tackle Austin Howard, der blev hentet for en måned siden, sikrer yderligere kvalitet til linjen, hvor kun Ryan Jensen på left guard grader under Average. Dybden er til gengæld stærkt kritisk. Femterundevalget Jermaine Eluemunor opnår en Below Average-grade i kraft af hvor han blev valgt, og dertil kommer to Replacement level-backups og så Stephane Nembot, en 2016-undrafted free agent-signing, der endnu ikke har været i aktion for holdet, og er en ukendt størrelse.

Forsvaret er i det store hele en ret middelmådig omgang. Der er flere gode spillere – nose tackle Brandon Williams (Elite), edge rusher Terrell Suggs, linebacker C.J. Mosley og safety Eric Weddle (alle High Quality), samt free agency-tilføjelsen, safety Tony Jefferson (Good) – der kan trække holdkammeraterne op, men en cornerbackenhed, hvor Jimmy Smith er eneste spiller gradet bedre end Average, og en interior defensive linje, hvor føromtalte Brandon Williams er eneste mand over Average, trækker ned. Det samme gør to startere i linebackerkæden – Za’Darius Smith på ydersiden og Kamalei Correa – der er gradet til Below Average.

Hvad forsvaret mangler hos starterne, har de dog til en vis grad hos reserverne. Seks af 14 backups opnår en Average-grade, og det bør om ikke andet tilsikre, at skader på forsvaret ikke vil påvirke dem helt så voldsomt som hos andre hold (fx Jaguars, der som tidligere skrevet blot har én backup, der har opnået en Average-grade). Tre rookies, cornerback Marlon Humphrey, og edge rushers Tyus Bowser og Tim Williams – valgt i hhv. første, anden og tredje runde – opnår en Average-grade på forsvaret, og har bestemt potentialet til at præstere bedre end det. Humphrey var ikke en personlig favorit, og spiller en position hvor det ofte er svært for rookies, men han har et spændende atletisk potentiale og kan overraske. Bowser og Williams har begge deres klare styrker og begrænsninger, men brugt i den rette rolle, kan de få et pænt impact allerede i år.

Det ligner en kamp om andenpladsen i AFC North for Ravens, og det vil overraske hvis de i sidste ende kæmper med om slutspilspladser. Løbeangrebet ser ikke overvældende godt ud, og trods gode våben i kastespillet, er vi ikke overbeviste om at Joe Flacco kan udnytte dem ordentligt, og med et forsvar, der heller ikke er i nærheden af den kvalitet vi tidligere har set fra Ravens’ side, ligner det en svær sæson. Der er dog mange unge spillere, der kan samle noget erfaring op henover året, og derigennem positionere Ravens bedre frem mod næste år – og så er de et godt trænet hold, der på dagen kan overraske mod hvem som helst. Men coaching tæller ikke med i denne grade, og derfor ender Ravens ikke højere.

 975 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top