You are here
Home > NFL >

Tokes tanker: Free agency value rankings

Så er det min tur til at bringe jer noget offseason content og jeg har fået æren af at lave vores Huddle Up Free Agency Rankings. Det gør jeg på min helt egen måde. For jeg har betalt for hjemmesiden, så jeg bestemmer.

Jeg ved godt, at rigtig mange gerne vil have en standard top 100. Eller top 50. Eller top 5 på hver position. Men jeg vælger at gøre det sådan her: Jeg inddeler ALLE free agents i disse kategorier: Stjerne på positionen, dyr men god, god men for dyr, fin dybdespiller, dårlig value og sidst men ikke mindst SKRALDESPANDEN!

Så lad mig forklare de forskellige kategorier:

Stjerne på positionen: Spilleren kræver formentlig top penge på sin position, men han er også mange penge værd, da han er en af de bedste spillere på sin position. Hvis en spiller er i denne kategori, så siger jeg: ”PAY UP!”. Der er dog visse positioner, som ikke vil dukke op her. Fullback fx

Dyr, men god: Her er der lidt flere reservationer med spillerne. De kræver top penge på positionen, men er ikke nødvendigvis en topspiller. Den første reaktion man får, når man ser kontrakten, er: ”Jeg kan godt lide ham, men…”. Kontrakten kan dog forsvares. Det er ikke en stor overbetaling, men nok bare et udtryk for, at markedet favoriserer spilleren en smule.

God, men for dyr: Denne minder om den forrige, men forskellen er, at her er det i min optik ikke det værd at jagte den kontrakt. Markedet har gjort, at spillerne i denne kategori får for mange penge. Her vil man i stedet for at reagere med ”Jeg kan godt lide ham, men…” reagere med ”x Antal millioner om året? Nej tak! Han er fin, men wow.”

Fin dybdespiller til prisen: Disse spillere bliver ikke nødvendigvis hentet ind som startere, og det bør de heller ikke. De bliver betalt som det de er. Spillere, der kan bruges, men ikke spillere, der ændrer holdets kvalitet voldsomt.

Dårlig value: Spilleren får ikke nødvendigvis mange penge, men stadig for mange penge ift. hvad jeg synes han er værd. Han rammer 53-mands-rosteret og bliver bedt om at have en vis rolle på holdet, men er ikke specielt god for noget hold. Dårlig value imo tbh.

Skraldespanden: Her ligger spillerne, som ikke passer i nogen af kategorierne over, for det meste fordi de er for dårlige.

Så lad os starte med at få dem alle ind.

 

Stjerne på positionen:

DL Calais Campbell fra Arizona Cardinals

LB Dont’a Hightower fra New England Patriots

 

Der er ikke mange I denne kategori, for de rammer sjældent free agency, hvis de er så gode, især på offense. På forsvaret er der dog et par enkelte spillere, som kvalificerer sig. Calais Campbell har været en force på den defensive linje stort set, siden han kom ind i ligaen. Han er en af de mest disruptive interior D-linemen i NFL, og det kan godt være, at han er 30, men giv ham en kontrakt omkring 13 millioner om året i fire år, og så skal han nok præstere for dig.

Og så er der Dont’a Hightower, som Patriots åbenbart ikke ville give et franchise tag. Når det handler om off-ball linebackere, så er Dont’a Hightower i toppen af ligaen. Jeg ved ikke, om Patriots lader ham teste markedet, fordi de tror, at han kommer krybende tilbage på en team-venlig deal, men han fortjener virkelig at blive betalt. Lige nu er der tre inside linebackers, der tjener mere end $10 millioner om året i gennemsnit: Panthers’ Luke Kuechly, Seahawks’ Bobby Wagner og 49ers’ NaVorro Bowman. Jeg ville ikke blive chokeret eller stødt, hvis Dont’a Hightower bliver den fjerde.

Her kunne jeg også sætte Falcons’ Patrick DiMarco ind, da han er free agent og er en af de bedste, hvis ikke den bedste, fullback i ligaen. Men det vil være misvisende i forhold til den værdi, som han har i free agency. Det er efterhånden få hold, der spiller med en ægte fullback, som er en fast del af systemet. Men de hold, som er meget løbeorienterede, burde have interesse i at betale for Patrick DiMarco.

 

Dyr, men god:

WR Alshon Jeffery fra Chicago Bears

WR Brandon Marshall fra New York Jets

WR DeSean Jackson fra Washington Redskins

WR Pierre Garcon fra Washington Redskins

TE Jack Doyle fra Indianapolis Colts

TE Martellus Bennett fra New England Patriots

TE Jared Cook fra Green Bay Packers

OT Andrew Whitworth fra Cincinnati Bengals

OG Kevin Zeitler fra Cincinnati Bengals

OG T.J. Lang fra Green Bay Packers

C/OG J.C. Tretter fra Green Bay Packers

C Nick Mangold fra New York Jets

OG Ronald Leary fra Dallas Cowboys

OG Larry Warford fra Detroit Lions

C A.Q. Shipley fra Arizona Cardinals

 

EDGE Nick Perry fra Green Bay Packers

DL Brandon Williams fra Baltimore Ravens

DL Johnathan Hankins fra New York Giants

DL Dontari Poe fra Kansas City Chiefs

DL Chris Baker fra Washington Redskins

DL Bennie Logan fra Philadelphia Eagles

LB Lawrence Timmons fra Pittsburgh Steelers

LB Zach Brown fra Buffalo Bills

S Tony Jefferson fra Arizona Cardinals

S Barry Church fra Dallas Cowboys

S Bradley McDougald fra Tampa Bay Buccaneers

 

Dette er en noget større gruppe. Disse spillere kommer alle til at få mange penge i free agency, og det synes jeg synes er okay. Det er alle spillere, som er gode startere i NFL, og som er en stor kontrakt værd. På receiver har jeg tre, og jeg var tæt på at lægge Alshon Jeffery ned i kategorien, hvor han er FOR dyr. Men de seneste rapporter går på, at han ender på omkring $10 millioner om året, hvilket vil placere ham i Tavon Austin-Allen Hurns-Randall Cobb-territorium. Hvis hans kontrakten ender i dét område, så er det én, som jeg ville give 10 af 10 gange. Ja, han har skadesproblemer, og ja, han er svingende i sine præstationer, men han er i mine øjne en top 10 receiver, når han er på banen. Derudover er Brandon Marshall blevet free agent, og han er en rigtig god receiver at have i et år eller to. Og DeSean Jackson er også en interessant receiver, som det ser ud til, at man kan få til en fair pris. Jeg tror stadig, at der er to-tre gode år tilbage i ham.

Der er også to gode tight ends i dette free agency. Martellus Bennett og Jared Cook kommer også til at tage sig fint betalt. Jared Cook var en meget vigtig spiller for Packers i år, hvilket ikke altid viste sig i hans produktion, men mere i, hvor meget bedre Packers’ kasteangreb var med ham på banen og Martellus Bennett var et fint våben for Patriots. 

Der er en del kvalitetsguards i dette free agency, men offensive tackles er godt nok svære at finde. Jeg kunne kun finde Andrew Whitworth, og han er 35 år gammel og har sin bedste football bag sig. Men i et så udmagret marked som offensive tackle er i år, så kommer han til at kræve mange penge, og jeg tror også, at man kan få to gode år ud af ham.

På forsvaret er interior D-line godt besat i årets free agency. Dontari Poe, Brandon Williams og Johnathan Hankins er tre spillere, der alle kan være fantastiske run stoppers. De er ikke alle lige gode til pass-rush, men undervurdér dem ikke. De kan alle tre være vigtige brikker i et topforsvar. De kan ende underbetalt i dette free agency med den dybde, der er på positionen på det frie marked i år.

Der er et par safeties, som er værd at betale for, men jeg tror ikke, at der er nogen af denne offseasons free agents på cornerback, der får en kontrakt, der giver mening ift. deres evner. A.J. Bouye ser jeg for eksempel få alt for mange penge ift. at han kun har haft én god sæson.

 

God, men for dyr:

QB Mike Glennon fra Tampa Bay Buccaneers
RB Adrian Peterson fra Minnesota Vikings
RB Latavius Murray fra Oakland Raiders
RB Eddie Lacy fra Green Bay Packers
RB LeGarrette Blount fra New England Patriots
RB Rex Burkhead fra Cincinnati Bengals
WR Terrelle Pryor fra Cleveland Browns
WR Michael Floyd fra New England Patriots
WR Kenny Britt fra Los Angeles Rams
WR Kenny Stills fra Miami Dolphins
WR Kendall Wright fra Tennessee Titans
WR Robert Woods fra Buffalo Bills
TE Ryan Griffin fra Washington Redskins
OT Riley Reiff fra Detroit Lions
OT Rick Wagner fra Baltimore Ravens
OT Russell Okung fra Denver Broncos
OT Kelvin Beachum fra Carolina Panthers
OT Ryan Clady fra New York Jets
OT Matt Kalil fra Minnesota Vikings
OT Sebastian Vollmer fra New England Patriots
G D.J. Fluker fra Los Angeles Chargers

EDGE Alex Okafor fra Arizona Cardinals
EDGE DeMarcus Ware fra Denver Broncos
EDGE Lorenzo Alexander fra Buffalo Bills
EDGE Jabaal Sheard fra New England Patriots
DL Charles Johnson fra Carolina Panthers
DL Nick Fairley fra New Orleans Saints
DL Sylvester Williams fra Denver Broncos
LB Perry Riley fra Oakland Raiders
LB Kevin Minter fra Arizona Cardinals
LB Malcolm Smith fra Oakland Raiders
CB AJ Bouye fra Houston Texans
CB Stephon Gillmore fra Buffalo Bills
CB Sam Shields fra Green Bay Packers
CB Morris Claiborne fra Dallas Cowboys
CB Brandon Carr fra Dallas Cowboys
CB Prince Amukamara fra Jacksonville Jaguars
CB Alterraun Verner fra Tampa Bay Buccaneers
S Jonathan Cyprien fra Jacksonville Jaguars
S D.J. Swearinger fra Houston Texans
S T.J. McDonald fra Los Angeles Rams
S Micah Hyde fra Green Bay Packers

 

Her dukker den første quarterback op, og den eneste, hvor der er reel snak om, at han bliver hentet ind som starter, enten hos New York Jets eller hos Chicago Bears. Rapporterne går på, at Mike Glennon kommer til at få omkring $14 millioner om året. Det placerer ham lige under Andy Dalton i gennemsnitlig årsløn. Dalton er den fast startende quarterback i ligaen, der tjener mindst om året, men Mike Glennon kan så være den næste. Jeg har været en af de største fortalere for, at hold skulle trade sig til Mike Glennon i tidligere offseasons, men en starterkontrakt efter to år uden at have spillet, synes jeg, er for voldsomt. I mangel af bedre kan jeg dog godt forstå, at hold går efter ham. Hvis Bears får ham, så mener jeg dog stadig, at de skal drafte en quarterback relativt tidligt.

Der er en del spændende running backs i årets free agency, men jeg tror dog, at et par af dem bliver overbetalt. Adrian Peterson har været rigtig god, men der er ikke mange systemer, hvor han passer ind mere. Han kan måske erstatte Latavius Murray i Oakland, men jeg er bange for, at han bliver betalt som legenden Adrian Peterson, og ikke som den 32-årige runningback, som han er. LeGarrette Blount kommer til at blive betalt pga. den rolle han havde hos Patriots i sidste sæson, men så godt kommer han ikke til at spille igen. Og endelig er der Rex Burkhead, som der ser ud til at være den unge running back, der viste potentiale på det helt rigtige tidspunkt i forhold til at blive betalt i free agency. Han har ikke haft en stor rolle hos Bengals i tidligere år, og pludselig bliver han talt op som en af de bedste running backs i free agency. Ro på. Jeg kan godt lide ham, men det ser ud til, at han får en del mere end han burde.

På receivermarkedet er der Terrelle Pryor, den tidligere quarterback, som har haft én sæson som receiver. Han viste meget potentiale, men derfra og til at han skal betales $10 millioner om året som receiver… Den ville jeg gerne undgå som hold. Kenny Stills kommer til at blive rigtig interessant. Han har haft fire sæsoner i ligaen, to for New Orleans Saints og to for Miami Dolphins og han er kun 24 år gammel. Han kommer til at få mange penge, især fordi han havde en rigtig god sæson for Dolphins, hvor han greb ni touchdowns og for 726 yards. Han er god, men ikke så god, som han kommer til at blive betalt som.

Offensive tackles… mangelvare i hele ligaen, hvilket betyder, at i en dårlig free agency-klasse bliver de betalt som gode tackles. Hvilket de ikke er.

På forsvaret bliver især cornerbacks overbetalt i denne offseason. A.J. Bouye ser ud til at blive en af de dyreste cornerbacks i år, og han har kun haft én rigtig god sæson. Han kan blive det store flop i denne free agency-klasse. Ham eller Stephon Gilmore.

 

Fin dybdespiller til prisen:

QB Brian Hoyer fra Chicago Bears
QB Case Keenum fra Los Angeles Rams
QB Ryan Fitzpatrick fra New York Jets
QB Josh McCown fra Cleveland Browns
RB Danny Woodhead fra Los Angeles Chargers
RB Andre Ellington fra Arizona Cardinals
RB Christine Michael fra Green Bay Packers
RB Tim Hightower fra New Orleans Saints
RB DeAngelo Williams fra Pittsburgh Steelers
FB Patrick DiMarco fra Atlanta Falcons
FB Kyle Juszczyk fra Baltimore Ravens
FB Jerome Felton fra Buffalo Bills
RB/FB Mike Tolbert fra Carolina Panthers
FB Zach Line fra Minnesota Vikings
FB Marcel Reece fra Oakland Raiders
WR Ted Ginn Jr. fra Carolina Panthers
WR Brian Quick fra Los Angeles Rams
WR Cordarrelle Patterson fra Minnesota Vikings
WR Anquan Boldin fra Detroit Lions
WR Terrance Williams fra Dallas Cowboys
WR Kamar Aiken fra Baltimore Ravens
WR Marquess Wilson fra Chicago Bears
WR Andre Holmes fra Dallas Cowboys
WR Aldrick Robinson fra Atlanta Falcons
TE Vernon Davis fra Washington Redskins
TE Dion Sims fra Miami Dolphins
TE Jacob Tamme fra Atlanta Falcons
TE Luke Willson fra Seattle Seahawks
TE Levine Toilolo fra Atlanta Falcons
TE Anthony Fasano fra Tennessee Titans
OT Menelik Watson fra Oakland Raiders
OT Jordan Mills fra Buffalo Bills
C John Sullivan fra Washington Redskins
G John Jerry fra New York Giants
G Stefen Wisniewski fra Philadelphia Eagles
C Brandon Fusco fra Minnesota Vikings
G Luke Joeckel fra Kansas City Chiefs

 

EDGE Datone Jones fra Green Bay Packers
EDGE Jarvis Jones fra Pittsburgh Steelers
EDGE Dwight Freeney fra Arizona Cardinals
EDGE Paul Kruger fra Cleveland Browns
EDGE Chris Long fra New England Patriots
EDGE Courtney Upshaw fra Atlanta Falcons
DL Jared Odrick fra Miami Dolphins
DL Tyrunn Walker fra Tennessee Titans
DL Jason Jones fra Philadelphia Eagles
DL Stephen Paea fra Cleveland Browns
DL John Jenkins fra Seattle Seahwaks
DL Stacy McGee fra Oakland Raiders
DL Lawrence Guy fra Baltimore Ravens
DL Alan Branch fra New England Patriots
DL Cam Thomas fra Los Angeles Rams
DL Tony McDaniel fra Seattle Seahawks
DL Frostee Rucker fra Arizona Cardinls
LB Sean Spence fra Tennessee Titans
LB Mant’i Te’o fra San Diego Chargers
LB Sio Moore fra Indianapolis Colts
LB Barkevious Mingo fra New England Patriots
LB Jelani Jenkins fra Miami Dolphins
CB Darius Butler fra Indianapolis Colts
CB Captain Munnerlyn fra Minnesota Vikings
CB Deshawn Shead fra Seattle Seahawks
CB Davon House fra Jacksonville Jaguars
CB Kayvon Webster fra Denver Broncos
CB Terence Newman fra Minnesota Vikings
CB Nickell Robey-Coleman fra Buffalo Bills
CB Leodis McKelvin fra Philadelphia Eagles
CB Brandon Boykin fra Philadelphia Eagles
S J.J. Wilcox fra Dallas Cowboys
S Jahleel Addae fra San Diego Chargers
S Duron Harmon fra New England Patriots
S Shiloh Keo fra Denver Broncos
S Quintin Demps fra Houston Texans
S Bacarri Rambo fra Miami Dolphins
S Jordan Poyer fra Cleveland Browns
S Chris Conte fra Tampa Bay Buccaneers
S Rashad Johnson fra Tennessee Titans

Det er i denne kategori klart de fleste spillere befinder sig. Men igen, kun fire quarterbacks. For jeg ser ikke mange quarterbacks, der er interessante. Ryan Fitzpatrick, Josh McCown, Case Keenum og Brian Hoyer er de tre quarterbacks, som jeg ser som kvalitetsbackups. End ikke Colin Kaepernick kan hive op i denne kategori. Jeg kan ikke få mig selv til det.

Jeg har lagt alle fullbacks i denne kategori. Det er rigtigt gode fullbacks, men det er slet ikke alle hold, der bruger dem, så derfor skriver jeg dem på som dybdespillere. Og de running backs jeg har i denne kategori ser jeg stadig have en rolle i NFL i 2017.

Receiverne er på ingen måde imponerende, men kan fungere som tredje- eller fjerdereceivers, og i tilfældet Cordarrelle Pattersons får man en rigtig god returner, og han kan måske blive en relevant receiver også. Der er noget til enhver position i denne kategori. Undtagen tackle… igen. Jordan Mills og Menelik Watson er med på rent potentiale.

På forsvaret er der spillere på næsten alle positioner, som man sagtens kan have i en markant rolle på sit hold, dog ikke fast starter. Dybden på D-line og cornerback kommer til udtryk i denne kategori. Når man kommer forbi de cornerbacks, som efter alt at dømme bliver overbetalt, så er der nogle fine cornerbacks iblandt.

 

Dårlig Value imo tbh: AKA “This is not the value you are looking for”

QB Colin Kaepernick fra San Francisco 49ers
QB Matt Barkley fra Chicago Bears
QB Geno Smith fra New York Jets
QB Landry Jones fra Pittsburgh Steelers
RB Darren McFadden fra Dallas Cowboys
RB Chris Johnson fra Arizona Cardinals
RB Rashad Jennings fra New York Giants
WR Torrey Smith fra San Francisco 49ers
WR Brandon LaFell fra Cincinnati Bengals
WR Victor Cruz fra New York Giants
TE Larry Donnell fra New York Giants
TE Mychal Rivera fra Oakland Raiders
TE Gavin Escobar fra Dallas Cowboys
TE Jordan Cameron fra Miami Dolphins
OT Mike Remmers fra Carolina Panthers
OT Austin Pasztor fra Cleveland Browns
OT Marshall Newhouse fra New York Giants
OT Andre Smith fra Minnesota Vikings
OT Gosder Cherilus fra Detroit Lions
OL Ted Larsen fra Chicago Bears
OL Chance Warmack fra Tennessee Titans
OL Joe Hawley fra Tampa Bay Buccaneers
OL Jahri Evans fra New Orleans Saints

EDGE Erik Walden fra Indianapolis Colts
EDGE Darryl Tapp fra New Orleans Saints
EDGE Wallace Gilberry fra Cincinnati Bengals
EDGE Mario Williams fra Miami Dolphins
DL Jonathan Babineaux fra Atlanta Falcons
DL Glenn Dorsey fra San Francisco 49ers
DL Zach Kerr fra Indianapolis Colts
DL Domata Peko fra Cincinnati Bengals
LB Paul (PISSPOOR!) Worrilow fra Atlanta Falcons
LB Gerald Hodges fra San Francisco 49ers
LB Karlos Dansby fra Cincinnati Bengals
LB A.J. Klein fra Green Bay Packers
LB Daryl Smith fra Tampa Bay Buccaneers
LB Jelani Jenkins fra Miami Dolphins ← var også i seneste kategori
LB Spencer Paysinger fra New York Giants
CB Robert McClain fra Atlanta Falcons
CB B.W. Webb fra New Orleans Saints
CB D.J. Hayden fra Oakland Raiders
CB Leon Hall fra New York Giants
S Donte Whitner fra Washington Redskins
S James Ihedigbo fra Buffalo Bills
S Jairus Byrd fra New Orleans Saints
S Dashon Goldson fra Atlanta Falcons
S Duke Ihenacho fra Washington Redskins

 

Og her er dem, som formentlig stadg er i ligaen næste år, men som ikke spiller godt. Quarterbacksgruppen synes jeg taler for sig selv. Landry Jones har vundet kampe som starter i Pittsburgh, men har set skidt ud, når han har gjort det. Han er bare ikke en god quarterback. PERIOD!

I denne del af free agency er der en del aldrende spillere, og det er et generelt tema hernede. Enten er spillerne ‘Over the hill’ ellers er de aldrig kommet op på ‘the hill’. Så det er en liste med spillere med udløbne rookiekontrakter, der ikke er blevet forlænget pga. dårligt spil, og spillere med de bedste dage bag sig. Jeg kunne godt have skrevet flere navne på denne liste, men scroll-baren i siden er allerede ret lille. De markante navne i denne kategori er WR Victor Cruz, DE Mario Williams, LB Karlos Dansby, CB Leon Hall og S Jairus Byrd.

Skraldespanden:
Her ligger resten af free agency. Jeg vil ikke have noget med disse spillere at gøre og har ikke noget intelligent at sige om dem.

 2,616 total views,  2 views today

4 thoughts on “Tokes tanker: Free agency value rankings

    1. Jeg tror, at han får en RGIII-størrelse kontrakt, altså top backup-money. Det synes jeg ikke, at han er værd.

      1. Okay, ville dog nok stadig vælge ham over Glennon. Giv ham et år på bænken i de rette omgivelser, så tror jeg han er en fornuftig starter igen!

        1. Han bliver ikke en fornuftig starter igen. Han bliver maks en fin spot starter, hvis du spørger mig.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top