You are here
Home > NFL >

Huddle Up-takt – Week 16

De tidlige juleaftenskampe – lørdag kl. 19.00:
Miami Dolphins @ Buffalo Bills (TV3 Sport 1)
Rex Ryan er i en udsat position som head coach for Bills. Det er muligt at løbet er kørt for ham uanset udfaldet af de kommende to kampe (selv hvis de på mirakuløs vis skulle kaste en slutspilsplads af sig), men kan han få sat sine spillere op til kamp, når Dolphins kommer på besøg? Det er set før, at han kan få det meste ud af sine spillere i denne slags kampe, og Bills har revanche til gode efter at være blevet løbet over af Jay Ajayi og sænket med 25-28 i det første møde i Miami. Nu har Bills hjemmebanefordel og møder et Dolphins-hold, der kan risikere at have lidt for stor tiltro til egne evner efter sejren over Jets i sidste uge, hvor Matt Moore kastede fire touchdowns. Bills har ligaens stærkeste løbeangreb og snitter for sæsonen 5,52 yards pr. carry – mere end noget andet hold (Lions, 1997 – 5,51 YPC) har præsteret over en hel sæson i Super Bowl-æraen – og Dolphins har for sæsonen tilladt 4,8 yards pr. carry. Bills’ kasteforsvar er tvivlsomt, så Dolphins skulle have mulighed for at kunne finde noget succes gennem luften, men de kan få svært ved at komme i nærheden af det output, de havde på jorden i det seneste møde. Jeg har hele ugen hældt mod, at Dolphins tager sejren, men mavefornemmelsen hér juleaftensformiddag er, at Bills tager sejren og fastholder spændingen om AFCs sjetteseedning.

Miami Dolphins 20 @ 23 Buffalo Bills

Atlanta Falcons @ Carolina Panthers
Panthers har fortsat et spinkelt håb om slutspil, men det er for mange ting, der skal gå op i en højere enhed for, at de når dertil. Falcons er presset bagfra af Bucs i divisionen, men kan med sejre i de to sidste kampe sikre sig divisionen. Julio Jones er kommet af skadesrapporten, og er klar til nok engang at prøve at gøre det onde ved Panthers’ forsvar efter i det første møde at have grebet for 300 yards og et touchdown. Siden dengang har Falcons fået bedre gang i de øvrige pass catchers, og mens Panthers’ secondary også har oppet sig, tror jeg, de får svært ved – selv på hjemmebane – at stoppe Matt Ryan og co., selvom Falcons skal passe på med at tro for meget på egne evner efter at have maltrakteret Rams og 49ers med samlet 83-27 i de seneste to kampe. Panthers bør kunne yde bedre modstand end begge disse – og end sidst. Men jeg går med Falcons.

Atlanta Falcons 33 @ 20 Carolina Panthers

Washington Redskins @ Chicago Bears
Det var et kostbart nederlag for Redskins i mandags, da de på hjemmebane faldt til Panthers og formentlig smed muligheden for en slutspilsoptræden – selvom der stadig er liv i drømmen. Bears har fået markant bedre spil ud af Matt Barkley, end jeg nogensinde havde turdet tro på kunne lade sig gøre, men har ikke desto mindre tabt fem af de seneste seks kampe – og kun vundet over elendige 49ers. Kan Barkley og angrebet fortsætte, hvor det slap mod Packers i sidste uge, kan Bears snildt vinde her, men opper deres løbeforsvar sig ikke, bliver det svært. Trods jeg ikke har nævneværdig tiltro til Redskins går jeg med gæsterne.

Washington Redskins 24 @ 17 Chicago Bears

San Diego Chargers @ Cleveland Browns
Browns har to skud tilbage i bøssen, men har ikke givet nævneværdig anledning til, at man skal forvente at de får ændret på nullet i sejrskolonnen. Chargers har ikke noget på spil, men de bør ikke desto mindre – alle deres skader til trods – være rigeligt stærke til at sænke Browns.

San Diego Chargers 30 @ 13 Cleveland Browns

Minnesota Vikings @ Green Bay Packers
Vikings har fortsat et håb om at nå slutspillet, men de står overfor et ganske formstærkt Packers-hold, der har vundet fire på stribe. Lions’ svære kamp mod Cowboys i denne uge gør også, at Packers med en sejr hér “bare” skal vinde det indbyrdes møde i Detroit i næste uge for at fuldføre sit comeback og tage divisionstitlen. Vikings’ forsvar blev maltrakteret af Colts i sidste uge, og mens Packers’ offensiv bør være bedre, så bør Vikings også levere en bedre præstation – ikke mindst når det er en ærkerival, de står overfor. Med et angreb der er ramt af flere skader, kan det dog blive svært for Vikings, der fortsat ikke har fået gang i løbeangrebet, og selvom deres forsvar snildt kan gøre livet surt for Aaron Rodgers, så bør Packers på hjemmebane finde en måde at tage sejren på.

Minnesota Vikings 10 @ 17 Green Bay Packers

Tennessee Titans @ Jacksonville Jaguars
Gus Bradley er væk og Doug Marrone har nu to kampe til at prøve at overbevise om, at han er den rette mand til head coach-jobbet fremadrettet. Det skal nås gennem to divisionsopgør – hjemme mod Titans i dag og ude mod Colts i næste uge – og mod et Titans-hold, der med to sejre i de sidste to kampe vil kunne sikre sig divisionstitlen, bør der i hvert fald vente et topmotiveret mandskab i denne uge. Titans har vundet tre på stribe og mens de to sejre siden friugen begge har været snævre, har det været mod markant stærkere hold end det Jaguars-hold, de står overfor i dag. Man skal aldrig afvise en effekt ovenpå en trænerudskiftning, og Jaguars har talent nok til at give problemer, hvis bare de rammer niveau – men kan de det i dag?

Tennessee Titans 27 @ 17 Jacksonville Jaguars

New York Jets @ New England Patriots
Patriots kan – med hjælp fra Colts i de sene kampe – sikre sig hjemmebanefordel gennem slutspillet allerede i dag, hvis de tager sejren mod Jets. Jets fik ydet god modstand i det omvendte møde, og de er altid opsatte til kampene mod Patriots. De kan dog være tvunget til at klare sig uden head coach Todd Bowles, der fredag blev indlagt pga. sygdom, og ikke nødvendigvis vil blive klar til at slutte sig til holdet til kampen. Om det vil gøre nogen forskel er svært at sige – Bowles er dygtig, men måske spillerne er klar til at give lidt ekstra for ham, hvis ikke han er på sidelinjen? – men uanset hvad, går jeg med Patriots. Det kan blive svært, men det vil ligne Belichick og co. dårligt at smide en kamp på dette tidspunkt, og give Raiders muligheden for at tage førsteseedningen i konferencen. Og så er det jo altså også Bryce Petty på quarterback for Jets, og ham kommer jeg simpelthen bare ikke til at spå som vinder.

New York Jets 13 @ 24 New England Patriots

De sene juleaftenskampe:
Kl. 22.05:
Indianapolis Colts @ Oakland Raiders
Raiders kæmper for både division og førsteseedning – den første slutspilsoptræden siden 2002 er sikret – men vejen til divisionstitlen er ikke let. Colts er umulige at blive kloge på, men på dagen kan de give problemer for selv de bedste hold, og Raiders’ kasteforsvar kan sagtens få en svær dag mod Luck og co. – til gengæld er Raiders’ pass rush stærkt nok til at give Colts’ offensive linje problemer og presse Luck til at lave fejl. Colts’ forsvar havde en god dag på kontoret mod Vikings i sidste uge, men intet vil ligne det Chuck Pagano-coachede Colts-hold mere end at gå ud og levere et komplet no-show ugen efter en sådan kamp, og Raiders har tilpas meget offensiv firepower til at give problemer for Colts’ defensiv.

Indianapolis Colts 17 @ 34 Oakland Raiders

Kl. 22.25:
San Francisco 49ers @ Los Angeles Rams
49ers vandt stort i Week 1, men har tabt alle kampe siden – Rams er elendige, men de er ikke elendige, at de ikke bør kunne revanchere sig. Og helt ærligt, det er juleaften – du har bedre ting at give dig til end at læse yderligere tanker om den her kamp…

San Francisco 49ers 13 @ 20 Los Angeles Rams

Tampa Bay Buccaneers @ New Orleans Saints (3+)
Ligesom Panthers, har Saints en spinkel mulighed for at sikre sig NFCs sjetteseedning, hvis de selv vinder de to sidste kampe og samtidig får lidt hjælp. Efter en elendig kamp mod Bucs for to uger siden, fik Saints gang i offensiven mod Cardinals i sidste uge. Bucs fik stoppet sin stime af sejre ved fem, da de, trods en fin præstation, tabte i Dallas i søndags. På udebane i New Orleans er sejren dog langt fra givet for Bucs. Defensiven har leveret flere stærke kampe og masser af takeaways, men de bedste kampe har dog været på hjemmebane; i de seneste seks kampe har de på hjemmebane tilladt 26 point i tre kampe (og præsteret 10 takeaways), mens de på udebane har tilladt 64 (med fem takeaways). Både divisionstitel og wild card er fortsat på spil for Bucs, så motivationen bør ikke fejle noget, men jeg kan godt se dem få problemer, hvis ikke Drew Brees falder tibage til det spil, han leverede i det omvendte møde – og mod Lions ugen inden.

Tampa Bay Buccaneers 23 @ 27 New Orleans Saints

Arizona Cardinals @ Seattle Seahawks
Seahawks vandt uden større besvær over Rams i sidste uge, mens Cardinals – trods hjemmebane og 41 scorede point – måtte se sig slået af Saints. Efter 6-6 i det første møde bør der kunne komme flere point på tavlen denne gang, og i Seattle bør Seahawks stå for de fleste af dem, mens de jagter andenseedningen i konferencen. Kampene mellem disse hold er ofte hårde og tætte, og det kan denne også meget vel blive, men jeg har alligevel en ret klar fornemmelse af, at Seahawks i sidste ende viser sig for stærke.

Arizona Cardinals 16 @ 24 Seattle Seahawks

Saturday/Christmas Night Football – kl. 2.30:
Cincinnati Bengals @ Houston Texans (3+)
På forunderlig vis har Texans taget på Bengals – siden 2008 har de vundet seks af syv indbyrdes møder, herunder to i slutspillet. Texans har divisionstitlen på spil – hvis Titans skulle tabe til Jaguars tidligere på dagen, kan Texans sikre sig divisionen med en sejr hér – mens Bengals’ løb er kørt. Til gengæld har Bengals vist fint spil i den seneste tid, mens Texans’ spil har haltet en smule. Brock Osweiler er fuldt fortjent blevet bænket, og nu er det så op til Tom Savage at prøve at gå T.J. Yates i bedene og vinde over Bengals i en nationalt transmitteret kamp (Yates har været på quarterback i to af de tre seneste sejre – bl.a. 10-6 i Cincinnati sidste år). Texans’ opgave bliver sværere af, at Lamar Miller er stærkt tvivlsom til kampen, og hvis ikke de kan få løbeangrebet i gang, hænger det hele på Savage, og selvom han viste pænt spil i sidste uge, og god kemi med DeAndre Hopkins, tvivler jeg på, at han i det lange løb er en god løsning. Det kan dog være, at han – ligesom Osweiler for Broncos sidste år – kan være velfungerende nok i de første kampe, indtil modstanderne gennemskuer ham. Det ligner en tæt kamp, og desværre for Bengals peger de seneste meldinger så småt i retning af, at A.J. Green ikke vender tilbage i aktion i denne uge. Texans må påtage sig favoritværdigheden, men jeg vover pelsen og går med Bengals, på udebane, i primetime. Tro det eller lad være! Det er jo kun jul én gang om året…

Cincinnati Bengals 24 @ 17 Houston Texans

Early Sunday Night Football – kl. 22.30
Baltimore Ravens @ Pittsburgh Steelers (3+)
AFC North er én af ligaens tætteste divisioner, og vinderen af denne kamp kan meget vel også være vinderen af divisionen. Hvis Steelers trækker det længste strå, er divisionen hjemme for dem, mens en Ravens-sejr vil bringe de to hold op på samme antal sejre, men med Ravens på 2-0 indbyrdes – til gengæld har de Bengals i Week 17, mens Steelers møder Browns. Det er traditionelt tæt, når disse hold mødes, og Ravens har trukket sig sejrrigt ud af seks af de seneste syv indbyrdes møder og ni af de seneste tolv. Ikke desto mindre har jeg lidt mere fidus til Steelers i dag. De er på hjemmebane, har vist opadgående form – ikke mindst defensivt – og Ravens har kæmpet med spillet i store dele af sæsonen. På dagen kan alt ske, og jeg vil ingenlunde afvise, at Ravens nok engang tager sejren – form og skader har ofte vist sig aldeles ligegyldige i netop dette matchup – men i en tæt kamp går jeg med Steelers.

Baltimore Ravens 17 @ 20 Pittsburgh Steelers

Sunday Night Football – kl. 2.30:
Denver Broncos @ Kansas City Chiefs (3+)
Chiefs er 8-2 siden deres friuge, men begge nederlag har været på hjemmebane (og begge på 17-19), hvor de nu skal tage imod Broncos. Broncos faldt til Patriots i søndags, og er nu blot 1-3 siden friugen – og den enlige sejr var mod elendige Jaguars. Divisionen er væk for de forsvarende Super Bowl-mestre, og wild cardet er også kommet i fare efterhånden, som offensiven er stagneret. Trevor Siemian leverede sin vel nok hidtil bedste kamp i karrieren, da Broncos tog imod Chiefs for fire uger siden, men det bliver svært at gentage, ikke mindst efter løbeangrebet er gået i stå i de seneste kampe. Chiefs’ løbeforsvar har det svært, så Broncos kan måske gøre sig lidt forhåbninger om at få gang i løbet igen, men jeg har stadig svært ved at få mig selv til at gå med gæsterne. Chiefs var heldige med sejren i det seneste møde, og har generelt ikke leveret mange overbevisende sejre i år, men selvom deres to seneste nederlag har været på hjemmebane, er det stadig hér, de bør være bedst – og de bør stadig være bedre end Broncos.

Denver Broncos 13 @ 19 Kansas City Chiefs

Monday Night Football – kl. 2.30:
Detroit Lions @ Dallas Cowboys (TV3 Sport 1)
Med Giants’ nederlag i torsdags, er der intet på spil for Cowboys i de kommende to uger – divisionen er sikret og der er heller ingen hold i konferencen, der kan indhente deres tolv sejre, og de har dermed sikret sig hjemmebanefordel gennem slutspillet. Kan det få dem til at lette foden fra speederen? De vil måske nok spare nogle enkelte spillere (fx forlyder det, at Demarcus Lawrence vil blive skånet for at få ham helt klar til playoffs), men i det store hele har jeg svært ved at tro på at de allerede i denne uge – på hjemmebane i primetime i Week 16 – kommer til at spare nogle af stjernerne nævneværdigt. Men har spillerne mentalt rettet fokus mod slutspillet, kan de få problemer mod et Lions-hold, der trods en 9-5-record og aktuel føring i NFC North, endnu kan nå at smide både division og og slutspilsplads, og ikke bare har en svær kamp hér, men også i næste uge, hjemme mod Packers. Falder Packers til Vikings juleaften, kan Lions sikre sig divisionen med en sejr, men ellers vil divisionen blive afgjort i næste uge, uanset udfaldet af denne kamp (Lions kan dog ikke tage let på kampen, da de fortsat kan spille for at sikre sig en slutspilsplads). Cowboys fik gang i angrebet igen mod Bucs, men kan få det svært mod et ganske velspillende Lions-forsvar – til gengæld kan Stafford og co. også få det svært mod Cowboys’ forsvar. Lions bør være bedre på angrebet end dét, de viste mod Giants i sidste uge, men det er en tilpas svær kamp til, at de sagtens kan spille godt og stadig tabe. Jeg er splittet, men går med værterne.

Detroit Lions 16 @ 21 Dallas Cowboys


Støt på 10er

1,277 total views, 2 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top