You are here
Home > NFL >

Week 13 sammendrag – Ravens dominerer, Lions stopper Saints

Lions stopper Saints i Superdomen
Detroit Lions ser efterhånden ud til at være den ægte vare. De fører NFC North alene efter weekendens sejr over New Orleans Saints i Louisiana. Og denne gang var det ikke bare en pointrig kamp, som de tilfældigvis endte med at vinde. Lions dominerede Saints og holdt Drew Brees uden touchdowns på hjemmebane for første gang i mere end syv år. Stimen af touchdowns på hjemmebane for Brees var ellers nået op på 60. Men Lions er ikke længere bare et hold, som spiller stærkt offense.

I starten af sæsonen kunne Lions’ forsvar næsten ikke stoppe noget, men i de seneste seks kampe har ingen af deres modstandere scoret over 20 point. Forsvaret spiller bedre, men det er også fordi, at angrebet er blevet mere af et quick-passing offense. I kampen mod Saints kan de dybe forsøg i hvert fald tælles på en hånd. På stående fod kan jeg kun huske ét dybt kast, hvor Stafford prøvede at ramme Andre Roberts, men Golden Tate, som havde en rigtig god kamp, bliver stort set kun brugt på de korte ruter.

Detroit har vundet fire kampe i streg, og fem af de seneste seks, og er nu to kampe foran i divisionen. De får dog et par svære udfordringer i de sidste fire uger. De skal på udebane mod både Giants og Cowboys, som begge aktuelt ligger til en slutspilsplads, så det er stadig sandsynligt, at vi får en direkte kamp om tronen i NFC North i uge 17, hvor Lions tager imod Green Bay Packers. Det føles ikke godt at afskrive Minnesota Vikings på denne måde ved at tale om uge 17-opgøret mellem Packers og Lions som kampen om NFC North, men Vikings har tabt seks ud af de seneste syv kampe. Jeg stoler ikke på dem i øjeblikket.

Baltimore Ravens molestrerer Dolphins
Jeg tror aldrig, at jeg har ramt en kamp så forkert. Hvis du startede Joe Flacco i Fantasy – Tillykke!

Baltimore Ravens er et hold, som jeg hele sæsonen igennem har sagt, er et middelmådigt hold. Jeg holder fast i, at det ikke er et godt hold, men de spillede rigtig godt imod Miami Dolphins, der ikke fik en finne til jorden. Kampen endte 38-6 til Ravens, efter jeg ved flere lejligheder sagde, at Dolphins ville vinde den kamp. Jeg så Dolphins som et balanceret hold, der kunne kæmpe sig til en wildcard-plads, men det var ikke noget, som de levede op til i Baltimore.

Hvad gik der galt? Tannehill gik galt. Han lignede sit 2015-selv, som ikke var noget specielt. Ryan Tannehill havde haft et par rigtigt solide uger op til kampen i Baltimore, men bagklogskabens alarmklokke ringer. Når man ser hvilke forsvar, som han havde spillet godt imod i de seneste uger, så var det en naturlig regression, der kom imod Baltimore. Han spillede solidt imod Jets, Chargers og 49ers. “Men hey, du udelader kampen imod Rams!”. Den kamp, hvor Dolphins blev holdt til 0 point i over tre quarters, og han spillede to gode drives til allersidst, som var nok til at vinde kampen? Det vil jeg ikke kalde en god kamp. Ravens er det bedste forsvar i ligaen, hvad angår total yards allowed. Det skulle gå galt. Jay Ajayi holdt sig dog mirakuløst over 4 yards pr. carry imod det her løbeforsvar. Han er god. Don’t let anyone tell you differently.

Joe Flacco spillede en god kamp. Det vil jeg give ham. Det gør ham ikke pludselig til en rigtig god quarterback. Han har altid haft enkelte gode kampe hist og her. Nogle gange endda efter hinanden – HOST, SUPER BOWL RUN, HOST HOST! – men det er aldrig blevet til en hel god sæson fra ham. Med dette forsvar er det dog heller ikke nødvendigt. Mig og Peter slukkede for deres playofflys i sidste podcast. Deeeeet var en tvivlsom beslutning, men de skal møde Patriots og Steelers på udebane i henholdsvis denne uge og uge 16, og slutter af på udebane hos Cincinnati Bengals, så det er stadig en svær afslutning på sæsonen, de har.

Buccaneers indhenter Falcons i NFC South
NFC South… Falcons fandt en ny måde at skyde sig i foden på søndag. Matt Ryan kastede et pick-8. Eller nærmere, et pick-6 og et pick-2. (Hvad skal vi i øvrigt kalde et interception ‘touchdown’ på en 2-point conversion? En reversion?) Matt Ryan var en MVP-kandidat, og han er det måske stadig, men dette nederlag er på ham. Hvis spillet ikke er der, når I er foran med ét point på en 2-pointer, så smid den dog væk!? Jeg forstår godt, at man vil gøre det til en field goal-føring, men det her ligner jo 2015-Falcons-choking. Falcons er dog stadig godt med, da deres slutprogram hedder Rams, 49ers, Panthers og Saints. Saints er det bedste hold af de fire, og hvor gode er de egentlig?

Tampa Bay Buccaneers har virkelig overrasket mig de seneste uger. Inden sæsonen så jeg Bucs som et 10-6-hold (jeg har et Google Sheets, hvor jeg gav et bud på alle 256 kampe og endte med en record på alle hold), men nogen af de nederlag, de fik tidligt i sæsonen mod Cardinals, Rams og Broncos gjorde, at jeg stort set afskrev dem, især fordi Falcons var begyndt at stikke af. Sejrene siden friugen har dog været meget imponerende, især på grund af deres defensiv. Sejrene over Chiefs og Seahawks var mere overraskende end sejren over Chargers i denne uge – selvom Chargers var bookmakernes favorit – men forsvaret er begyndt at få pres på quarterbacken, og begyndt at lave spil, som de slet ikke gjorde tidligt i sæsonen. Bucs tillod blandt andet 37 point til Rams i week 3…

Buccaneers er slet ikke et komplet hold. Men Jameis Winston tager færre dumme beslutninger end i sin rookie-sæson, forsvaret spiller ligeså stille bedre (undtagen når de møder et elite-offense som Falcons eller Raiders fx), og Roberto Aguayo er… Okay, han er stadig under middel, men alligevel. De har en reel chance for at vinde NFC South, men de skal dog møde Saints’ stærke angreb to gange i de sidste fire uger. Men Lions kunne jo holde dem til 13 point, så måske der alligevel er en fin chance.

Jeg tror stadig, at Falcons ender med at tage divisionen, men der er ikke plads til flere svipsere. Hvis Falcons taber til Rams…

A Game to Forget
Jeg håber ikke, at der var nogen af jer, der så hele kampen mellem Chicago Bears og San Francisco 49ers. Der var dog en masse fascinerende ting ved snekampen i Chicago.

Der blev ikke completed et kast fra nogen af holdene før midt i andet quarter. Colin Kaepernick startede for 49ers og kastede kun fem gange i hele kampen. Ramte ét kast for fire yards. Han blev først skiftet ud i fjerde quarter og havde kun fem pass attempts. Jeg ved godt, at det sneede, men helt ærligt! Da Blaine Gabbert kom ind, kastede han bolden 10 gange, ramte fire gange for 35 yards og han nåede da også lige at blive sacket for en safety af Bears førsterundepick fra årets draft, Leonard Floyd. I en tid, hvor quarterbackspillet i ligaen er på et rigtigt højt niveau i forhold til tidligere tider, så er det ret imponerende at have så dårlig en quarterback-situation. Carlos Hyde er dog stadig en fin runningback, som får det bedste ud af en elendig situation.

Bears har et bedre hold end 49ers, og det viste sig også søndag. Matt Barkley er en bedre quarterback end nogen af de to i San Francisco, i hvert fald i snevejret. Ikke at det siger noget som helst, men stadig. Jordan Howard ender med et dårligt yards pr. carry, men han løb hårdt, og endte med tre korte touchdown-løb på dagen. Bears er dog stadig et hold, som jeg forventer kommer til at lave store udskiftninger i off-season. Det forlyder, at head coach John Fox skulle have en fin mulighed for at beholde jobbet, men at resten af trænerstaben er i fare. Og jeg tror ikke, at hverken Jay Cutler eller Matt Barkley går ind til næste sæson som startende quarterback. Jeg tror, at de drafter en quarterback så tidligt, som de kan. Og jeg håber det også.

Bears er formentlig det fjerdedårligste hold i ligaen, og de mødte så det næstdårligste hold i ligaen. Jeg håber ikke, at der var nogen, der frivilligt så denne kamp live.

Quick Hits:
Apropos Rams… Det kom frem søndag, at Jeff Fisher fik en kontraktforlængelse, inden sæsonen gik i gang. Det betyder ikke, at han nødvendigvis er head coach i 2017, men han bliver jo aldrig fyret, uanset hvor dårligt hans hold er. Holdet i år er ikke engang “7-9 Bullshit”.

Vikings tabte en tæt, tæt, tæt TNF-kamp imod Dallas Cowboys. Som tidligere skrevet har Vikings nu tabt seks af de seneste syv kampe. Forsvaret spiller rigtigt godt, men angrebet har intet løbespil. Jeg ser dem ikke i playoffs.

Hvor har det her Bengals-hold været, som slog Eagles overbevisende i weekenden? Forsvaret spillede rent faktisk en solid kamp, og Andy Dalton var Good Andy. AAALT for sent for dette hold at dukke op.

Raiders er godt nok et spændende hold. De scorede 29 point i træk i deres 38-24-sejr over Buffalo Bills søndag. Lige nu førsteseed i AFC foran Patriots.

AFC South er ekstremt tæt. Tre hold på 6-6. Jeg har Colts som favoritter lige nu, men Texans er stadig ubesejrede i divisionen.

 1,027 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top