You are here
Home > NFL >

Huddle Up-takt – Week 5

De tidlige søndagskampe – kl. 19.00:
Washington Redskins @ Baltimore Ravens
Ligesom sidste år kan Ravens tilsyneladende bare ikke lade være med at spille tætte kampe i denne sæson. Alle deres første fire opgør er således afgjort indenfor seks point. Redskins har spillet to tætte kampe – begge divisionsopgør – og er derudover gået 1-1 mod AFC North-mandskaber i kampe, der blev afgjort med mere end én scoring. Efter 0-2-starten har Redskins vundet to i træk og mod Browns fik de endelig gang i løbeangrebet med Matt Jones. Mod Ravens, der tillader blot 3,7 yards pr. carry, kan det blive svært at finde succes på jorden, så den offensive formåen afhænger formentlig af Kirk Cousins og hans receivergruppe. De har et pænt matchup mod Ravens’ secondary, der dog har spillet bedre end det begrænsede talent på cornerbackpositionen umiddelbart har lagt op til. Ravens’ løbeangreb har et indbydende matchup mod et Redskins-forsvar, der tillader næstflest yards pr. løb i ligaen med 4,9 og delt flest rushing touchdowns med otte. Terrance West og rookie Kenneth Dixon kan meget vel gøre forskellen. På papiret har Ravens’ kasteangreb også et solidt matchup mod et Redskins-forsvar der bl.a. må undvære Bashaud Breeland og rookie Su’a Cravens, og Ravens’ receiverkorps viste gode ting i sidste uge. Jeg har svært ved for alvor at blive klog på Ravens, men jeg går med dem.

Washington Redskins 23 @ 27 Baltimore Ravens

New England Patriots @ Cleveland Browns
Brady’s back, baby! 632 dage efter den famøse AFC-finale mod Colts – og godt otte en halv måned efter sidst at have taget et betydningsfuldt snap – kan Tom Brady efter udstået karantæne gøre comeback for Patriots, når de tager på besøg hos ligaens enlige 0-4-hold. Patriots er selvsagt kæmpefavoritter med Brady tilbage, men de har haft problemer mod Browns i de seneste to måneder (stort nederlag i Cleveland i 2010, snæver sejr efter to TDs inden de sidste to minutter på hjemmebane i december 2013), og efter i fire kampe at have vidst at de skulle spille op til deres absolut bedste i stort set alle faser af spillet for at vinde, kan jeg godt se en risiko for at nogle af spillerne kommer til at tage det for givet at de kan vinde nu hvor Brady er tilbage og modstanderen er dét hold det nu engang er. Browns er et helt andet hold i år end i både 2010 og 2013, men en spiller som Joe Thomas kan bruge de to kampe som en måde at vise holdkammeraterne at det ikke er en umulig opgave for holdet, der har spillet bedre end deres record antyder. Havde Patriots vundet over Bills og åbnet 4-0 kunne jeg meget vel have valgt at gå med Browns her, men en kamp som den i søndags, hvor alt det fundamentale svigtede, skal Bill Belichick nok have talt med dunder, og jeg har svært ved at se dem præstere så dårligt to kampe i træk. Nå ja, og så skal det jo ikke udelukkes at Brady er klar til at lade alle sine frustrationer over Deflategate og den medfølgende karantæne, gå ud over Browns. Det kan meget vel blive virkelig grimt for Browns, men jeg skyder på at det bliver relativt tæt.

New England Patriots 24 @ 20 Cleveland Browns

Philadelphia Eagles @ Detroit Lions
Lions har skuffet med en 1-3-start og forfærdeligt spil på forsvaret. Skader har spillet ind, men især kasteforsvaret har været en fæl skuffelse. Offensivt har der været flashes af det gode spil der blev præsteret under Jim Bob Cooter i anden halvsæson sidste år, men der har manglet den sidste kvalitet i spillet, og især nederlaget til Bears i søndags var en fæl offensiv skuffelse. Eagles vender tilbage fra sin bye week med en 3-0-record i hånden, og de står med NFLs bedste forsvar, målt på tilladte point. Jim Schwartz har i høj grad fået rettet op på en defensiv, der var blandt ligaens dårligste sidste år, og mens jeg tvivler på at forsvaret kan fortsætte med at holde et højt niveau, så kan mindre også gøre det. Eagles er det eneste hold i ligaen, der ikke har tilladt et passing touchdown, og kan Lions ikke ændre på den statistik ser det svært ud, for jeg ser ikke Lions løbe Eagles i sænk. Offensivt har Eagles med Carson Wentz under center snittet næsten 31 point pr. kamp – næstflest i ligaen. Holdet har undgået turnovers og flyttet bolden metodisk ned ad banen, og det bør også være muligt mod Lions. Spørgsmålet er så om friugen har fået Eagles ud af sin gode rytme. Jeg tror godt at de kunne have undværet at sidde over så tidligt i sæsonen, men de bør være det bedste hold hér, selvom jeg et eller andet sted bare venter på at det Eagles-hold jeg forventede at se i år – og især den ustabile Carson Wentz jeg havde ventet at se – viser sig; og ligeså, at det Lions-hold, der viste godt spil sidste år, også får vist sig frem. En Lions-sejr vil få de to holds records til at ligge mere på linje med mine forventninger, men jeg kan ikke få mig selv til at skyde på det.

Philadelphia Eagles 27 @ 17 Detroit Lions

Chicago Bears @ Indianapolis Colts
Ét af rundens mest uinspirerende matchups. Colts’ nedtur fra sidste år fortsætter for fuld kraft, og efter én af holdets mest elendige indsatser under Chuck Pagano (og det siger ikke så lidt) i London i sidste uge, skal de som det første hold prøve at spille uden en friuge efter turen over Atlanten. Den eneste trøst er at modstanderen også er blandt ligaens dårligste hold, og mens Bears vandt over Lions i sidste uge, har holdet fortsat store spørgsmål at besvare på begge sider af bolden. Brian Hoyer starter igen for Bears, men det kan meget vel blive rookie Jordan Howard, der skal gøre den store forskel i et godt matchup. Hoyers matchup er også godt, men med Kevin Whites skade er der næsten kun Alshon Jeffery til at udnytte Colts’ svage secondary. Colts’ angreb har dog også et godt matchup mod et Bears-forsvar, der er ramt af flere skader. Hjemmebanefordelen må give Colts favoritværdigheden, men ligeså lidt lyst jeg har til at spå Colts til at vinde, ligeså lidt har jeg lyst til at gå med Bears på udebane.

Chicago Bears 17 @ 24 Indianapolis Colts

Tennessee Titans @ Miami Dolphins
Og vi går fluks videre til endnu et uinspirerende matchup. Både Titans og Dolphins er 1-3 og kunne ligeså vel være 0-4. Ikke overraskende har Titans nok engang kæmpet med at spille op til sit potentiale under Mike Mularkey, og selvom DeMarco Murray leverer storspil og den offensive linje også spiller stærkt, er det bare ikke nok til at kompensere for et kasteangreb, der ikke flytter bolden godt nok. I perioder er det underholdende at se på, men typisk vil den elendige coaching bare insistere på at vise sit grimme ansigt undervejs i kampen. Dolphins led et klart nederlag sidste torsdag i Cincinnati, og spillet var til et endnu større nederlag end 7-22. Ryan Tannehill havde en af sine dårligste kampe i karrieren, mens forsvaret gjorde sit for at holde Bengals’ angreb i skak. Forsvaret bør kunne holde nogenlunde stand mod Titans, så spørgsmålet er om angrebet kan præstere noget mod et anstændigt Titans-forsvar.

Tennessee Titans 10 @ 17 Miami Dolphins

Houston Texans @ Minnesota Vikings (TV3 Sport 1)
Én af to kampe i denne uge mellem hold med winning records, men måske i virkeligheden ikke så tæt en kamp når alt kommer til alt. Texans vandt over Titans uden J.J. Watt i søndags, men har en helt anden opgave i vente her mod ubesejrede Vikings. Texans’ angreb har begået otte turnovers i fire kampe, mens Vikings har 11 takeaways hidtil. Brock Osweiler skal passe markant bedre på bolden end han har gjort i de første fire uger, hvis ikke Vikings skal udbygge statistikken, og det tvivler jeg ærligt talt på at han er i stand til. Vikings’ offensiv er turnoverfri i fire kampe, og det kan naturligvis ikke vare ved, men bliver det mod Texans – der efter fire takeaways i de første to kampe, kun har én i de seneste to – at det sker? Vikings må formentlig undvære Stefon Diggs, men løbeangrebet har et godt matchup mod en Texans-defensiv, der tillader 4,6 yards pr. carry. Vikings’ stime stopper på et tidspunkt, men jeg tvivler på at det bliver her.

Houston Texans 10 @ 20 Minnesota Vikings

New York Jets @ Pittsburgh Steelers
Intet hold har et mere modbydeligt program i de første seks uger af sæsonen end Jets, og efter en 1-3-start, går det nu løs mod et Steelers-hold, der ovenpå den horrible indsats mod Eagles leverede en overbevisende præstation i deres sejr over Chiefs i søndags. Jets må klare sig uden Darrelle Revis, og det er svært at se deres kasteforsvar dæmme op for Ben Roethlisberger og hans mange våben. Meget hænger dog formentlig på Big Ben, for Le’Veon Bell har et svært matchup mod Jets’ løbeforsvar, der tillader blot 3,1 yards pr. carry. Jets’ angreb med Ryan Fitzpatrick i spidsen, fortsatte med at lave turnovers på stribe mod Seahawks i søndags, og har nu foræret modstanderne bolden 11 gange i de seneste to kampe. Steelers’ defensiv har to takeaways i tre af fire kampe i denne sæson, og bør være klar til at gøre ondt værre for Jets. Steelers’ skadesrapport er gigantisk og den offensive linje er hårdt ramt, men jeg kan simpelthen ikke gå med Jets på udebane i dette matchup.

New York Jets 13 @ 27 Pittsburgh Steelers

De sene kampe:
Kl. 22.05:
Atlanta Falcons @ Denver Broncos
Ugens andet og sidste opgør mellem hold med winning records – og på papiret det klart bedste opgør i denne uge. Matt Ryan fører an i MVP-ræset efter fire uger, men har haft et cakewalk-schedule mod fire svage kasteforsvar. Nu venter to af ligaens tre stærkeste forsvar i de kommende to kampe – Seahawks i næste uge – og mens det naturligvis ikke skal afvises at Ryan kan fortsætte de gode takter mod disse stærke forsvar, er min tro på at det sker ikke ret stor. Broncos må klare sig uden skulderskadede Trevor Siemian, hvorfor førsterundevalget Paxton Lynch trækker starten. Falcons’ angreb har scoret flest point i ligaen (38 pr. kamp), men også tilladt fjerdeflest (31). Mod Broncos tror jeg begge statistikker bliver trukket lidt ned, for Denver-forsvaret bør kunne holde Falcons’ offensiv nogenlunde i skak, mens Paxton Lynch og co. næppe uden videre finder stor succes mod Falcons’ secondary. C.J. Andersons matchup mod et forsvar, der tillader 4,5 yards pr. carry, er dog ganske indbydende, og på hjemmebane går jeg med værterne.

Atlanta Falcons 20 @ 23 Denver Broncos

Kl. 22.25:
Cincinnati Bengals @ Dallas Cowboys (3+)
Efter to nederlag på stribe kom Bengals tilbage på sporet med sejren over Dolphins i sidste uge. De har nu haft tre ekstra dage til at forberede sig på dette møde med Cowboys. Gæsterne har brug for sejren for at holde sig inde i AFC North og slutspilskampen. I en tæt NFC East-division kan Cowboys dog heller ikke bare lade sejre glide dem af hænde, så det kan blive en spændende kamp. Cowboys har Demarcus Lawrence tilbage fra udstået karantæne, og mens han kun ventes at spille begrænset, bør han kunne hjælpe et forsvar, der allerede har gjort det bedre end ventet. De formåede at vinde uden Dez Bryant i sidste uge, men mod en markant sværere modstander, bliver det svært for Cowboys – også selvom de er på hjemmebane. Bengals har haft masser af problemer i de første uger, men de bør være det bedre hold.

Cincinnati Bengals 24 @ 14 Dallas Cowboys

Buffalo Bills @ Los Angeles Rams
To af ligaens mest formstærke hold? Ja, åbenbart. Bills har vundet to i træk med samlet 59-18 over Cardinals og Patriots, mens Rams efter sit 0-28-nederlag i sæsonpremieren har vundet tre på stribe. Mens Bills’ sejre har været på to scoringer, har alle Rams’ tre sejre været snævre – 9-3, 37-32 og 17-13, over hhv. Seahawks, Bucs og Cardinals. At Rams har kunnet vinde tre på stribe er overraskende når man ser på det spil deres to største offensive profiler har præsteret – Todd Gurley snitter sølle 2,6 yards pr. carry for sæsonen og Tavon Austin har blot 16 catches for 159 yards på 35 targets. Forsvaret har leveret de nødvendige spil, og Case Keenum har fundet succes ned ad banen med sine kast til Brian Quick (tre touchdowns på otte catches). Bills slår mig som det stærkeste af de to hold, men jeg kan godt se et let-down efter en rejse på tværs af landet ugen efter at have leveret et shutout mod Patriots. Min tiltro til Rams er ikke meget større end den var inden sæsonen, men alligevel står jeg nu i en situation hvor jeg spår dem til at åbne sæsonen 4-1.

Buffalo Bills 10 @ 14 Los Angeles Rams

San Diego Chargers @ Oakland Raiders
Chargers har været foran med to minutter tilbage i hver eneste kamp i denne sæson. De har vundet én og tabt tre. Stevie Johnson røg ud for sæsonen op til sæsonstart og siden fulgte Keenan Allen og Danny Woodhead i de første to kampe. I de seneste to uger er Manti Te’o og Jason Verrett så gået ned med sæsonafsluttende skader – og Brandon Flowers er også ude til dette opgør. Raiders må klare sig uden Latavius Murray, men har de øvrige stærke offensive kræfter til rådighed og i et indbydende matchup er det svært at se Chargers holde Raiders i skak. Spørgsmålet er så om Raiders’ haltende secondary også tillader Philip Rivers at få en stor kamp. Raiders har hjemmebanefordelen og fik i sidste sæson, efter seks nederlag i syv indbyrdes møder, leveret et sweep af divisionsrivalerne. De bør tage første skridt mod endnu et sweep i denne kamp.

San Diego Chargers 24 @ 30 Oakland Raiders

Sunday Night Football – kl. 2.30:
New York Giants @ Green Bay Pacers (3+)
Efter sin 2-0-start har Giants tabt to på stribe og er faldet til sidstepladsen i NFC East. Packers fik gang i offensiven for to uger siden mod Lions, men kan de genfinde gnisten efter at have siddet over i en uge? Og kan de gøre det mod et forsvar, der er en del stærkere end Lions’? Efter godt et år med spil under niveau så vi den Aaron Rodgers vi kender i sejren over Lions, og mens jeg ikke tvivler på at Lions’ svage defensiv spillede ind, og ikke tror Rodgers kan levere en ligeså god kamp, så tror jeg på at han kan præstere bedre end dét vi har set fra ham det meste af det seneste år. Giants har nogle gode våben offensivt, men kæmper med for alvor at få angrebet til at klikke, og på udebane på Lambeau Field kan jeg ikke spå dem til at slå Packers.

New York Giants 20 @ 27 Green Bay Packers

Monday Night Football – kl. 2.30:
Tampa Bay Buccaneers @ Carolina Panthers (TV3 Sport 1)
Et skadesramt Monday Night-opgør er i vente. Panthers må klare sig uden Cam Newton, men Bucs’ defensive linje er hårdt ramt af fravær og kun har én regelmæssig starter til rådighed, og dertil kommer fraværet af Doug Martin – og et muligt fravær af Charles Sims. Derek Andersons indhop i søndags var ikke imponerende, men han har vist tidligere at han kan levere kompetent spil for Panthers. Denne kamp er den tredje Cam Newton misser i karrieren – de foregående to var begge mod Bucs i 2014. Derek Anderson startede begge kampe og var med til at sikre at Panthers vandt dem. Panthers’ niveau i år er langt under den standard de har sat de seneste sæsoner, og det er bestemt ikke utænkeligt at de falder til 1-4 her. Bucs’ spil er dog også så tilpas ustabilt, at 1-4 virker realistisk for dem. Panthers har hjemmebanefordelen, møder et Bucs-forsvar, der har tilladt næstflest point i ligaen og i to af fire kampe i år er blevet holdt til sølle syv point på angrebet. De har scoret 30+ i de øvrige to, og mod et Panthers-forsvar, der tillader femteflest point i ligaen, kan de meget vel gøre dét igen. Det er en svær kamp at blive klog på, men jeg går med hjemmebanen.

Tampa Bay Buccaneers 13 @ 20 Carolina Panthers

 1,355 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top