You are here
Home > NFL >

Rosteranalyse 2016 – NFC South

Vi er nået til sjette del af vores rosteranalyse, hvor vi denne gang retter blikket mod NFC South. Carolina Panthers har sat sig solidt på NFC South-tronen med tre divisionstitler på stribe, efter divisionen siden den blev oprettet i 2002 hvert år havde haft ny vinder. Også i år ligner Panthers de klare favoritter, mens kampen om andenpladsen ser tættere ud.

 

[otw_shortcode_info_box border_type=”bordered” border_color_class=”otw-red-border” border_style=”bordered” shadow=”shadow-inner” background_color_class=”otw-silver” icon_type=”general foundicon-plus” icon_color_class=”otw-red-text”]Til rosteranalysen har vi kastet os over samtlige 32 mandskaber i en stor analyse af holdenes spillermateriale. For alle 32 hold har vi lavet et bud på et endeligt roster, og placeret hver enkelt spiller i én af følgende kategorier:

Best at Position

Elite

High Quality

Above Average

Average

Below

Average

Unknown

Poor

‘Best at Position’ er den spiller på hver enkelt position (to på WR og CB) vi vurderer til at være ligaens bedste; på forsvaret har vi dækket både 3-4- og 4-3-front sevens ind ved at vælge en DE og OLB til begge systemer, foruden NT (0-/1-tech), 4-3-DT (3-tech), samt en ILB (3-4-ILB/4-3-MLB).

Rookies kan vi selvsagt ikke grade på NFL-niveau da de aldrig har spillet ét eneste snap. Vi har i stedet brugt vores rangeringer fra 2016-draften – en spiller vi gradede til første runde er placeret i ‘Above Average’; en spiller vi gradede til andendagen (2.-3. runde) er placeret i ‘Average’ og en spiller vi gradede til tredjedagen (4.-7. runde) er placeret i ‘Below Average’. En spiller vi havde en undraftable grade på er placeret som ‘Poor’. Ved en spiller vi ikke har haft gradet, er den runde spilleren er valgt i blevet brugt (en ikke-gradet undrafted spiller har vi placeret i ‘Unknown’).

For at vi i sidste ende kan ende med en samlet grade på de enkelte holds rosters, har vi til analysen tildelt hver enkelt kategori en pointtotal – Best = 11, Elite = 10, High Quality = 8, Above Average = 5, Average = 3, Below Average = 1, Unknown = 0, Poor = -3. Efter hver gennemgang af et hold er angivet den gennemsnitlige spillergrade for holdet (bemærk: Vi vil ikke foregive at vide noget som helst om long snappers, så de er alle sat som Unknown og ikke talt med; derudover har vi ved enkelte hold angivet flere end 53 spillere, grundet skader/karantæner. Spillere der er ude for hele sæsonen kan godt være gradet, men deres grade er ikke talt med i udregningen).

Foruden den gennemsnitlige spillergrade har vi forsøgt at finde frem til en samlet holdgrade, der siger mere om hvad man skal forvente af et hold – her vægtes startere højere end reserver, ligesom vi har inddelt de enkelte enheder i fire tiers (Tier 1 = QB; Tier 2 = OL, IDL og EDGE; Tier 3 = WR, RB, TE/FB/H-Back, LB og DB; Tier 4 = ST), der vægtes forskelligt.

Uagtet at nogle hold bruger to TEs eller en FB ofte, har vi – for at opnå kontinuitet – brugt 3 WR, 1 TE, 1 RB som det offensive udgangspunkt. På forsvaret har vi, af respekt for nickelformationens vigtighed, valgt at angive 12 spillere som startere, således at nickelbacken også tælles med som en starter.[/otw_shortcode_info_box]

Carolina Panthers skal forsøge at følge op på sidste års Super Bowl-optræden, mens kampen om andenpladsen, og potentielt et wild card, kan blive hård. Saints er endt 7-9 tre af de seneste fire år, men kan de vise fremskridt på forsvaret, har de angrebet til at blive farlige, mens både Falcons og Buccaneers har flere gode kort, men også kommer med nogle klare bekymringer. Falcons har haft endnu en offseason til at få styr på systemerne og tilføjet spillere, der passer i dem, under Dan Quinn, mens Dirk Koetter er blevet forfremmet til head coach hos Bucs efter fyringen af Lovie Smith, for at sikre kontinuitet på angrebet med Jameis Winston stående foran sin anden sæson.

 

Atlanta Falcons:

Atlanta Falcons - 2016 rosteranalyse

Styrker:

Der er flere stærke brikker på Falcons’ angreb forud for denne sæson, hvor kun andenårsreceiver Justin Hardy er gradet dårligere end Average. Fem startere har vi gradet bedre end Average, mens fullback Patrick DiMarco, der ikke tælles med som starter, da han end ikke er på banen på 50% af holdets snaps, er i vores bog er ligaens bedste på sin position. Løbeangrebet var uhyre stærkt i starten af sidste sæson, hvor Devonta Freeman scorede ni touchdowns i de første seks kampe, hvoraf de seks kom via tre touchdowns i to kampe på stribe. Bag en offensiv linje, der er blevet forstærket med tilgangen af center Alex Mack (High Quality), bør Freeman kunne levere endnu en solid sæson, om end der ikke er nogen garanti for at han kan gentage de 14 touchdowns (11 rushing, 3 receiving).

Kasteangrebet føres an af receiver Julio Jones (Elite), der samlede hele 136 catches for 1871 yards – begge næstflest nogensinde af en spiller over en hel sæson – sammen i den første sæson med Kyle Shanahan som offensiv koordinator. Shanahan har, ligesom sin far, for vane at have én receiver til at føre an på ydersiden, og Jones viste, at han absolut har evnerne til at udfylde den rolle. Med tilføjelsen af Mohamed Sanu er der sikret en lille opgradering på den anden side af banen og kombineret med at den offensive linje bør vise bedre spil efter tilføjelsen af Mack, og med Jake Matthews’ fortsatte udvikling, har angrebet et spændende potentiale i år.

Mens quarterback Matt Ryan har sine begrænsninger og har vist sig mere afhængig af sine omgivelser, end han virkede til at være i sine første sæsoner, har vi ham gradet til Above Average, og han har gennem karrieren vist sig i stand til at få bolden i hænderne på sine playmakers.

Forsvaret står foran år 2 under ledelse af Dan Quinn og defensive coordinator Richard Smith, og der er sket en del ændringer frem mod denne sæson. Sidste års førsterundevalg Vic Beasley er rykket til strongside linebacker (rollen Bruce Irvin spillede under Quinn hos Seahawks), mens den stærke run-stopper Derrick Shelby er kommet til i free agency og indtager starterjobbet på den ene defensive end-position. Tre rookies vil indtage starterroller på forsvaret, og mens middle linebacker Deion Jones kun er gradet til Average, ligner han en mærkbar opgradering over Paul Worrilow, der kandiderede kraftigt til at være ligaens dårligste starter på positionen sidste år.

Veteranen Dwight Freeney er hentet ind til at styrke det pass rush, der lå sidst i ligaen med 19 sacks i 2015, og i den begrænsede rolle han formentlig vil spille som situationel pass rusher, har han vist sig fortsat at være en effektiv herre. Indvendigt på den defensive linje er Grady Jarrett en velspillende nose tackle, mens Tyson Jackson og Jonathan Babineaux udgør en pæn roterende duo ved hans side.

I det bageste forsvar er fire af fem startere listet som Average eller bedre – mens den sidste, cornerback Akeem King, er et ukendt kort, der kan vise sig at være ganske kompetent. Enheden føres an af stærke Desmond Trufant, der gennem tre sæsoner har fået etableret sig som en af ligaens bedre cornerbacks.

 

Svagheder:

Der er mange måder at spinne en Average-grade på, og mens den ikke er dårlig i sig selv, er den nu engang heller ikke en stor ros, så det faktum at kun tre defensive startere grader bedre end Average er lidt bekymrende.

På den defensive linje er de primære backups på ydersiden gradet til Below Average, og mens vi har gradet Courtney Upshaw til Average, kommer den grade med en del usikkerhed, efter Falcons har konverteret ham fra linebacker til defensive tackle. Det virker især underligt at have en spiller på omkring 270 lbs listet som backup-nose tackle.

I linebackerkæden kommer Vic Beasley med spændende upside på strongside linebacker, men det er en ny position for en spiller, der trods masser af pressures som rookie, kun samlede fire sacks sammen, så succes er bestemt ikke garanteret. Mens Deion Jones er en opgradering over Paul Worrilow, missede han et væld af tacklinger i college, så den Average-grade vi har på ham på baggrund af vores draft grade, er der bestemt ingen garanti for at han kan leve op til som rookie. Også De’Vondre Campbell på weakside linebacker er en rookie, og han fuldender en urutineret enhed, hvor dybden virkelig halter.

Cornerback Akeem King, der træder ind på ydersiden når Robert Alford rykker til slotten i nickel, var et 2015-syvenderundevalg, der blot spillede 15 snaps som rookie. Det er muligt, at han kan overraske, men det er svært at have store forventninger til ham. Førsterundevalget Keanu Neal havde vi kun gradet til anden runde, hvorfor hans grade bliver Average. Vi erkender dog, at han er en lovende spiller, der passer fint i Falcons’ system. En skade vil formentlig holde ham ude i starten af sæsonen, hvor Kemal Ishmael ventes at tage starterjobbet.

På angrebet er dybden tvivlsom stort set overalt. Running back Tevin Coleman snittede 4,5 yards pr. carry som rookie, men tre fumbles på 89 touches og tre drops på 11 targets i kastespillet holdt ham nede. Hans fart kan dog komme i spil på special teams, og skulle wide receiver Eric Weems ikke ende på det endelige roster, i modsætning til vores bud, kan Coleman være i spil til jobbet som kick returner. Bag Coleman er dybden ganske ukendt med undrafted rookie Brandon Wilds og Terron Ward, der fik 38 touches som rookie sidste år.

På tight end er Jacob Tamme ikke noget fantastisk våben, om end han er bedre, end hvad Matt Ryan har haft at arbejde med på positionen en del af tiden siden Tony Gonzalez. Rookie Austin Hooper kan vise sig at være en opgradering, og det skal ikke afvises, at han kan presse Tamme for spilletid senere på året. Et stort våben er han dog heller ikke.

Matt Ryan har vi gradet til Above Average, man vi må også erkende, at han har lavet flere store fejl over de senere år, og 21 touchdowns mod 16 interceptions i 2015 var endnu et skridt tilbage for ham. Helt galt ser det dog ud for Falcons, hvis Ryan skulle gå ned med en skade. Matt Schaub er hentet ind som backup og er dermed tilbage, hvor karrieren startede i 2004. Siden 2013 har han kastet 13 touchdowns og hele 20 interceptions – seks af hans 90 kast over de seneste to sæsoner er blevet intercepted.

 

Gennemsnitlig spillergrade: 2,500

Samlet holdgrade: 3,197

 

Carolina Panthers:

Carolina Panthers - 2016 rosteranalyse

Styrker:

Et overraskende nederlag til Falcons kostede Panthers muligheden for den perfekte sæson sidste år, men med 15-1 viste de sig uhyre stærke. Det blev til flere store sejre undervejs i kraft af stærkt spil på begge sider af bolden. Det var også tilfældet i slutspillet, indtil Panthers stod overfor Broncos i Super Bowl og måtte strække våben.

Hvad der er den største styrke på holdet er åbent for diskussion, men lad os, med tanke på at Cam Newton trods alt blev kåret til liga-MVP sidste år, starte på quarterbackpositionen. Newton havde gennem fire sæsoner ikke vist store statistiske fremskridt, og mens 2015 ikke bød på nævneværdige fremskridt i completionprocent eller yards pr. attempt (hhv. 59,7 og 7,7 – begge tredjebedst på fem sæsoner), var effektiviteten helt anderledes. 35 touchdowns og 10 interceptions var begge bedst i karrieren, og dertil kom 10 rushing touchdowns, kun overgået af 14 i rookiesæsonen. Dét til trods for et receiverkorps, der var uden Kelvin Benjamin (Above Average), der samlede ni touchdowns og over 1000 yards sammen som rookie i 2014.

Mens receiverkorpset havde sine mangler, havde Newton dog tight end Greg Olsen til rådighed, og Olsen præsterede sin bedste sæson i karrieren med 1104 yards (andet år i træk med over 1000 yards) og syv touchdowns. Newton var selv en stor del af løbeangrebet og bidrog, foruden de ti touchdowns, med 636 yards på jorden. Dertil kom 989 yards og seks touchdowns fra Jonathan Stewart i 13 kampe, og samlet sluttede Panthers sæsonen med næstflest yards og flest touchdowns på jorden i ligaen.

At det kunne lade sig gøre havde offensive coordinationer Mike Shula stor andel i. Han har fået opbygget et system på angrebet, der passer til Newtons styrker og giver plads og mulighed for Newton til at løbe bolden effektivt. En stærk inderside på den offensive linje var også en stor hjælp, og bør også være det i år. Center Ryan Kalil er i vores bog ligaens næstbedste på positionen og han er omgivet af to dygtige guards i Andrew Norwell og Trai Turner.

Forsvaret var nok engang en stærk enhed for Panthers, og ligner det nok engang til denne sæson, anført af et glimrende front seven. Jared Allen er reddet ud i solnedgangen, men Kony Ealy, der i Super Bowl noterede tre sacks, en forced fumble og en interception, tager over modsat Charles Johnson på ydersiden. Det er dog op gennem midteraksen af Panthers’ front, at den helt store styrke skal findes. Kawann Short og Star Lotulelei udgør en glimrende duo på defensive tackle og førsterundevalget Vernon Butler sikrer en kvalitetsreserve bag Short, og i linebackerkæden er Luke Kuechly ligaens bedste i midten, mens Thomas Davis på strongside linebacker også holder et højt niveau. Shaq Thompson, sidste års førsterundevalg, er eneste mand blandt de forreste syv vi ikke har gradet bedre end Average.

 

Svagheder:

Den stærke front på forsvaret har hjulpet den bageste enhed til også at præstere på et højt niveau over de seneste år, og mens vi ikke har én eneste starter i Panthers’ secondary gradet under Average – og dermed altså har samtlige defensive startere til Average eller bedre – er det i denne enhed de største bekymringer skal findes. Panthers kunne ikke nå til enighed med Josh Norman om en ny aftale og lod ham gå, og mens Bené Benwikere er tilbage fra skade, ser det ud til at blive de to andendagsrookies James Bradberry og Daryl Worley, der starter på ydersiden. Vi havde ikke haft gradet én eneste af de to spillere op til draften og Average-graden vi har givet dem hænger derfor udelukkende på det faktum at Panthers valgte dem på andendagen. Det er muligt at Panthers har set rigtigt med valget af de to, men det ser risikabelt ud at starte to rookies på netop denne position.

Indersiden af den offensive linje er stærk, men på ydersiden er der flere bekymringer. Left tackle Michael Oher var bedre end ventet, og frygtet, sidste år, men vi kan stadig ikke give ham en højere grade end Average, og på right tackle har Panthers i Mike Remmers den eneste starter på holdet, vi har gradet Below Average.

Receiverkorpset har Kelvin Benjamin tilbage, men kommer med nogle usikkerheder. Hvor står Benjamin i sin første sæson efter et overrevet korsbånd? Devin Funchess overraskede positivt som rookie, men er stadig ikke noget stabilt våben, og mens Ted Ginn Jr. som førstereceiver sidste år også gjorde det bedre end ventet, kan vi ikke grade ham til mere end Average efter han, trods ti touchdowns, ikke fik hentet mere end 739 yards i den rolle sidste år.

Dybde er en bekymring på stort set alle positioner. Vernon Butler, defensive end Mario Addison og fullback/running back Mike Tolbert er de eneste reserver vi har gradet til Average eller bedre, og kun én af tre reserver indvendigt på den offensive linje har vi kunnet give Below Average – center Gino Gradkowski er Poor, mens David Yankey er et ukendt kort.

 

Gennemsnitlig spillergrade: 3,115

Samlet holdgrade: 4,657

 

New Orleans Saints:

New Orleans Saints - 2016 rosteranalyse

Styrker:

Der er ikke meget overraskende ved at udpege angrebet som den store styrke hos Saints. Drew Brees har rundet 37 år, men spiller fortsat på et højt niveau. Efter et lidt skuffende 2014 leverede Brees spil på velkendt niveau sidste år og med et ungt og spændende receiverkorps omkring sig, bør han kunne fortsætte, hvor han slap sidste år.

Der er sagt farvel til rutinerede Marques Colston, men hans faldende niveau taget i betragtning, kan det meget vel vise sig at styrke angrebet, selvom hans erfaring kunne være brugbar. Ind er kommet andenrundevalget Michael Thomas, der sammen med Brandin Cooks og sidste års breakoutspiller i enheden, Willie Snead, vil udgøre Brees’ tre primære våben fra positionen. Tight end Coby Fleener er kommet til fra Colts og sikrer, at tre af fire pass catchers er gradet til Above Average.

Også running back Mark Ingram har vi gradet som Above Average. 2011-førsterundevalget har kæmpet med at slå igennem i NFL, men har over de seneste sæsoner fået bidt sig fast på positionen og leveret godt spil. Skader er en bekymring efter, han kun én gang på fem sæsoner har spillet alle 16 kampe i en sæson, og 2015 blev afsluttet før tid af en skulderskade. I 12 kampe inden skaden snittede han 4,6 yards pr. carry og samlede 769 yards sammen på jorden, mens han med 50 grebne bolde næsten fordoblede sin karrieretotal. Fullback John Kuhn er kommet til fra Packers og mens hans spil ikke kan leve op til hans ry, er han stadig en fin spiller, der kan være med til at hjælpe Ingram på de relativt få snaps han kommer til at få.

Den offensive linje har nogle lovende brikker. Left tackle Terron Armstead og center Max Unger har vi begge gradet til High Quality, mens right tackle Zach Strief også holder et pænt niveau, selvom hans spil ikke er helt så godt som for få år siden.

Selvom forsvaret sidste år var ligaens dårligste, var defensive end Cameron Jordan en fortsat glimrende spiller, der samlede ti sacks og masser af pressures sammen, og også gjorde god figur i løbespillet. Defensive tackle Sheldon Rankins er hentet i første runde af draften, mens Nick Fairley er kommet til i free agency og sikrer to gode kort på 3-tech. Rankins må dog åbne sæsonen på sidelinjen med en skade.

Det er måske at strække den at kalde det bageste forsvar for en styrke for Saints, men der er nogle gode kort. Cornerback Delvin Breaux havde en stærk første sæson i ligaen sidste år efter at være blevet hentet i CFL, og safetyduoen Kenny Vaccaro og Jairus Byrd er også fin. Byrd har haft nogle svære år hos Saints, men vi kan ikke helt ignorere det høje niveau, han viste hos Bills inden sit skifte og lader tvivlen komme ham til gode med en Average-grade. Vaccaro (Above Average) havde en svær start hos Saints, men har spillet sig op over de seneste år. Veteranen Roman Harper er tilbage i New Orleans efter nogle sæsoner hos Panthers, og kan han fortsætte, hvor han slap hos de forsvarende NFC-mestre, har Saints fået tilføjet en solid backup.

 

Svagheder:

Tre af de seneste fire sæsoner er Saints gået 7-9. I hver af de tre sæsoner har forsvaret rangeret blandt ligaens dårligste to i tilladte yards og blandt de dårligste fem i tilladte point – i 11-5-sæsonen i 2013 rangerede forsvaret som nummer 4 i begge kategorier. Rob Ryan røg ud i sidste sæson som defensiv koordinator og Dennis Allen overtog. Det gav nogle fremskridt for enheden, men det er fortsat svært at anse enheden som en andet end en svaghed. Der er stort set intet at komme efter bag Jordan på ydersiden, og mens Rankins og Fairley på 3-tech er en stærk duo, er nose tackle en bekymring med Tyeler Davison og John Jenkins (begge Below Average).

I linebackerkæden havde sidste års førsterundevalg Stephone Anthony en fin rookiesæson, i hvert fald som run stopper, men han er også det eneste lovende kort, vi kan se i enheden. James Laurinaitis er kommet til i midten, men hverken han eller Dannell Ellerbe, der blev hentet forud for sidste sæson, sætter en skræk i livet på modstanderne, og dybden er heller ikke noget at frygte – medmindre man er Saints-fan altså.

P.J. Williams, der starter modsat Delvin Breaux, missede hele sin rookiesæson sidste år med en skade, og nickelback Damian Swann, kommer med både spille- og helbredsmæssige bekymringer efter tvivlsomt spil og tre hjernerystelser sidste år.

At det på den offensive linje er de to guards, der giver mest anledning til bekymring, rejser nogle spørgsmålstegn. I årevis var linjen anført af to glimrende guards (Jahri Evans og Carl Nicks) og det var netop disse, mere end de to tackles, der var nøglen til at beskytte Drew Brees. Nu er det Tom Lelito (Average) og sidste års førsterundevalg Andrus Peat (Below Average), der indtager de to starterjobs. Peat kæmpede som rookie og virker til at spille ude af position som guard. Backup Senio Kelemete er ikke startermateriale, så dybden halter.

Og dybden er generelt et problem for Saints’ offensiv. John Kuhn er den eneste reserve, vi har gradet til Average eller bedre. På den offensive linje er både Jack Allen og Avery Young stort set ukendte kort. Det samme er undrafted rookie Tommylee Lewis, der er bag Brandon Coleman i kampen om spilletid på wide receiver. Coleman har alt det fysiske potentiale med sine 6’6, 225 lbs, men har ikke kunnet få det til at gå op i en højere enhed på banen. På running back viste Tim Hightower pænt spil i sit NFL-comeback sidste år, men snittede stadig blot 3,9 yards pr. carry. Heller ikke pass catching backs C.J. Spiller og Travaris Cadet har vi kunnet grade bedre end Below Average og mens quarterback Luke McCown kom anstændigt igennem sin ene start sidste år mod Panthers, men havde blot forsøgt ét kast på tre sæsoner inden da, så det er svært at grade ham bedre end Below Average.

 

Gennemsnitlig spillergrade: 2,577

Samlet holdgrade: 4,028

 

Tampa Bay Buccaneers:

Tampa Bay Buccaneers - 2016 rosteranalyse

Styrker:

To skuffende sæsoner på stribe under Lovie Smith betød en udskiftning i Tampa på head coach-positionen. Offensive coordinator Dirk Koetter har overtaget jobbet og han skal forsøge at få mere ud af et hold, der har flere talentfulde spillere, end Smith var i stand til.

Koetter har nogle stærke brikker at arbejde med på angrebet. Running back Doug Martin (Elite) kom skadesfri gennem 2015 og samlede 1402 yards sammen på jorden med et fint snit på 4,9 yards pr. carry. Backup, third down-back, Charles Sims (Above Average) snittede ligeledes 4,9 yards pr. carry på vej mod 529 yards og føjede 51 catches til for 561 yards og fire touchdowns. Begge er spillere med skill-settet til at spille alle downs, men så længe begge er friske, vil Martin varetage early downs.

Kasteangrebet kommer også med upside. Jameis Winston havde en rookiesæson på godt og ondt, men spillede sig op som sæsonen skred frem og har spændende upside. Koetters arbejde med Winston har ganske givet spillet meget ind i beslutningen om at forfremme ham fremfor at hente en ny head coach udefra, der kunne finde på at hente en ny koordinator med sig. Winston har i Mike Evans (High Quality) og Vincent Jackson (Above Average) en solid receiverduo. Evans kæmpede med drops sidste år, men hev alligevel bolde ind for 1206 yards. Til gengæld blev det blot til tre touchdowns efter 12 som rookie i 2014. Jackson missede seks kampe i løbet af sæsonen og var ikke så effektiv som vanligt i de ti kampe, han spillede, men vi har tiltro til, at han kan holde et pænt niveau i denne sæson.

Den defensive front ser ganske solid ud. I midten er Gerald McCoy (Elite) en af ligaens bedste og på ydersiden er Robert Ayers (Above Average) en undervurderet spiller, mens rookie Noah Spence i kraft af, at vi havde en førsterundegrade på ham også grader ud som Above Average. Jacquies Smith viste sig som en god pass rusher i sidste sæson, og som backup bag William Gholston kan han fokusere på netop at rushe quarterbacken, hvilket bør hjælpe ham på vej til en fin sæson. Clinton McDonald ved siden af McCoy er ikke en world beater, men omgivet af et par gode spillere, kan han godt gøre god figur.

I de bageste enheder på forsvaret halter det en smule, men weakside linebacker Lavonte David er blandt de bedste på sin position og førsterundevalget i årets draft, cornerback Vernon Hargreaves III, er også en dygtig spiller. Grundet positionen kan det kræve lidt omstillingstid for ham, men inden året er omme, bør han have etableret sig som den klart bedste mand i Bucs’ secondary.

 

Svagheder:

Den offensive linje var et svagt punkt sidste år, og mens det var ventet, at det kunne blive en svær sæson med mange nye startere, er det bekymrende, at linjen også frem til denne sæson ser tvivlsomt ud. Guard J.R. Sweezy (Above Average), hentet i free agency, åbner sæsonen på PUP-listen, og vil formentlig blive erstattet af Kevin Pamphile (Below Average). Joe Hawley i midten er også Below Average, og right tackle Demar Dotson er dermed den eneste Week 1-starter, vi har gradet bedre end Average, og ingen af reserverne i enheden er bedre end Below Average.

Selvom Bucs har to stærke receivers i Evans og Jackson, halter det i den øvrige gruppe af pass catchers. Adam Humphries har taget jobbet som slot receiver, mens vi spår Louis Murphy og Kenny Bell til at tage de sidste pladser i enheden. Ingen af de tre har vi dog kunnet gå højere end Below Average på. På tight end er det én stor omgang middelmådighed. Cameron Brate og Austin Seferian-Jenkins har kæmpet om starterjobbet gennem offseason, og trods masser af nedture ser det ud til at blive sidstnævnte der i noget nær 11. time har fået kæmpet sig tilbage til pladsen. Seferian-Jenkins har det største potentiale af de to, men har haft notorisk svært ved at indfri det, og mens Brate er et begrænset talent, viste han nogle pæne ting sidste år. Højere end Below Average kan vi dog ikke gå på dem.

På forsvaret kan den defensive linje vise sig sneaky god, i hvert fald så længe skaderne ikke rammer indvendigt – to af tre backups er ukendte kort, mens Akeem Spence er gradet til Below Average. De øvrige enheder ser mere tvivlsomme ud, hvis man ser bort fra Lavonte David og Vernon Hargreaves III. Middle linebacker Kwon Alexander leverede nogle store spil sidste år, men var uhyre ustabil, mens strongside linebacker Daryl Smith er begyndt at virke tynget af sin alder. Også hér er to af tre reserver ukendte kort, mens den sidste, Davante Bond, er Below Average.

På cornerback medgiver vi at Brent Grimes’ grade som Average kan vise sig at være højt sat. Grimes har leveret fremragende spil i årenes løb, men er dalet kraftigt i niveau de seneste år. Vi har ladet tvivlen komme ham til gode. Historien er lidt den samme med Alterraun Verner, der var fremragende hos Titans, men har skuffet fælt hos Bucs. Han bør have mere i sig, end vi har set. Én af de to vil formentlig overlade starterjobbet til Hargreaves indenfor en overskuelig fremtid. På safety er free safety Chris Conte den eneste vi har gradet til Average, og alle reserver i Bucs’ secondary har vi gradet til Below Average.

 

Gennemsnitlig spillergrade: 2,500

Samlet holdgrade: 3,078

 

NFC SOUTH POWER RANKING

  1. Carolina Panthers
  2. New Orleans Saints
  3. Atlanta Falcons
  4. Tampa Bay Buccaneers

 1,456 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top