You are here
Home > NFL >

Det lærte vi – Pre-season Week 3

Offseason er i gang, og jeg vil efter hver preseason uge prøve at tage de mest markante lektioner fra kampene og skrive i denne blog. I uge tre var det den store dress rehearsal, den store test, for starterne på de forskellige hold. Dette gav os et mere klart udgangspunkt at gå ind i sæsonen med. 

 

Siemian starter i week 1

The time has come for the former 7th round pick to be the chosen one. Mark Sanchez har haft alle muligheder for at vise, hvad han kan i hele offseason og i de første to preseasonkampe. Han har spillet… skidt. Det betyder nu, at Trevor Siemian, et af de sidste valg i 2015-draften, formentlig er Denver Broncos’ starter i uge ét af regular season.

Det var slet ikke, hvad vi havde forventet i Denver, inden training camp gik i gang. Vi tænkte alle, at nu havde de hentet en veteran og draftet et projekt i første runde, som skulle sidde på bænken og suge lærdom til sig som en sugemalle. Den tredje quarterback på rosteret var en eftertanke. Et aber dabei. Men Siemian har spillet mod first team defenses i hele preseason. Hans samlede stats er 27/43, 285 yards, 1 TD, 2 INTs. Og nej, det er ikke imponerende. Paxton Lynch, deres førsterundevalg fra i år, havde en god kamp i week 2 af preseason, men kom ned på jorden i denne weekend imod Rams, hvor han havde under 50% completion, og i det hele taget så forvirret ud.

Som jeg skrev efter sidste uge: Trevor Siemian er det mindste af tre onder. Det er en lortesituation for at sige det ligeud. Planen var, at Mark Sanchez skulle være starter, indtil Paxton Lynch var klar. En ganske solid plan så længe, at Mark Sanchez bare var en solid starter. Men hans præstation imod San Francisco, hvor han mistede to fumbles, og ellers så tvivlsom ud, har gjort det svært at retfærdiggøre, at han skal starte foran Siemian. Så svært, at de valgte ikke at give Sanchez nogen snaps i den tredje preseasonkamp, som ellers er generalprøven. De har så til gengæld sagt, at det er fordi, de ved, hvad de har i Sanchez, og at de mere har brug for at se de unge fyre. En tanke jeg anerkender, hvis han var en 100% sikker starter, som klart var den bedste quarterback i klubben. Men det kan umuligt have været konklusionen efter week 2. Jeg tager det faktum, at Siemian ikke var elendig, og til tider faktisk kørte Denvers offense ganske godt, og lægger sammen med, at Sanchez blev holdt fra banen, og får det facit, der hedder, at Siemian starter week 1.

Opdatering efter dette blev skrevet: Siemian er officielt blevet udnævnt som starter. Ikke overraskende som preseason er gået. Spørgsmålet er nu, om han overhovedet bliver en del af rosteret. Jeg spurgte Cecil Lammey, NFL Insider og radiovært med base i Denver, om det var sandsynligt, at de ville ende med at cutte Sanchez. Svaret var ja.

 

Goff ikke tæt på Keenum i niveau

LA Rams tradede sig op i første runde, hele vejen fra nr. 15 (hvor man naturligt ender med en record på 7-9), op til det første valg i draften for at vælge Jared Goff. Og vi er i huddlen alle enige om, at hvis man ikke har en franchise quarterback, så skal man aggressivt gå efter den quarterback, som man selv mener kan blive ens franchise quarterback. Så det var et godt træk, tænkte vi. Og det tænker vi såmænd stadig.

Dét sagt, så er der nogle problemer. Når man drafter en quarterback 1st overall, så skal han gerne på banen så hurtigt som muligt. ASAP. Pronto. Men Goff er bare SLET ikke klar. Han læser banen alt for langsomt, hvilket han også blev straffet for imod det fantastiske Denver-forsvar. Han kastede sådan set et pick-6, hvis ellers Darian Stewart kunne holde fast i bolden, og derudover havde han en completion pct. på 33,3%. 4/12 for 45 yards. Man havde forventet, at Goff ville have en vis omstillingsperiode til NFL, men den ser ud til at blive lidt længere end ventet. For vi har aldrig set Case Keenum som en specielt god quarterback, og gør det stadig ikke, men han har været længder bedre end Goff. Og det er nok den største bekymring. Ikke at Goff ikke har slået Keenum af pinden, men nærmere, at han slet ikke har været tæt på Keenums niveau.

Det øjeblik, at Keenum begynder at få problemer i den regulære sæson, vil der komme råb for at få Goff på banen. Med rette. De vil gerne se ham, som er den formodede fremtidige franchise quarterback. Jeg håber, at Goff har lært meget, når de chants begynder… For som han spiller nu, så kan stemningen hurtigt vende sig imod førstevalget, hvis han starter.

 

Dak mødte hård modstand – Og skal starte week 1

Det var ikke længe, der skulle gå, fra Tony Romo fik sin debut i preseason til, at han gik fra banen med en skade. Han blev hentet bagfra af Cliff Avril på en scramble og landede akavet, da han blev sacket. En forfærdelig skæbne for en quarterback, der har spillet gennem mange skader, og var ude næsten hele sidste sæson. Det er en forfærdelig skæbne for en fantastisk quarterback, som nu tidligst kommer tilbage midt i sæsonen (uge 7, efter Cowboys’ bye week, nævnes som en mulighed).

Det betyder selvfølgelig, at Dak Prescott, som har været en preseason hero, skal starte i week 1 imod New York Giants. Prescott var ikke ligeså imponerende imod Seahawks’ startende defense, men hvem er det? På trods af en completion pct. på over 70, så var han i Yards pr. attempt stadig i Gabbert-zonen (mellem 5 og 6 yards pr. attempt, red.), hvilket han ikke har været i de andre preseasonkampe. Seahawks tvang ham ud i dumpoffs, screens, korte plays og det sørgede i det hele taget for at han fik en svær dag.

Men hvor står Cowboys’ offense så nu? Fantasymæssigt vil jeg nok sænke Dez en hel runde, så nej, jeg kommer ikke til at eje ham. Cowboys’ offense bliver ikke stabilt med defensive koordinatorer, som gameplanner imod Dak. Man er naiv, hvis man ikke mener, at Cowboys’ offense tager et skridt tilbage med Dak Prescott som quarterback i stedet for Tony Romo. Seriøst. Se på hvordan Tony Romo har spillet igennem årene. Dak Prescott får til gengæld noget, som de andre rookie quarterbacks i ligaen ikke får: En rigtig god O-line og en top-tier receiver (Nej, selvom Tavon Austin bliver betalt som en top-receiver, er han det ikke). Og løbeangrebet bliver nok også godt, både med Zeke Elliott og Alfred Morris, og de løber nok mere, nu hvor Tony Romo ikke er inde.

 

Colts’ offense giver flere spørgsmål end svar

Vi vidste godt, at det ville blive slemt med Colts’ O-line. Med spillerne som de havde på rosteren, inden preseason gik i gang, så var det svært at se det på nogen anden måde. Men præcist hvor slemt det ville være med den startende O-line var selvfølgelig svært at vide.

Spol frem til uge 3 af preseason. Philadelphia er modstanderen. Jim Schwartz er kommet til og har ændret forsvaret til et 4-3-forsvar, og dermed spiller både Fletcher Cox og Vinny Curry på deres optimale positioner. Og Philadelphia Eagles pass-rush kommer til at blive rigtigt godt i år. Men når man kommer så langt ud, at grunden til, at man bænker Andrew Luck i den kamp er O-linens præstation, så står det skidt til. Colts’ head coach Chuck Pagano kørte ikke nogen form for spin, og sagde bare det her:

“We didn’t play well,’’ he said of the ever-embattled offensive line. “We didn’t play well. We didn’t open up any running lanes for our guys…They came with everybody from everywhere. We didn’t do a good job of protecting the quarterback (giving up three sacks and nine quarterback hits).’’

Pagano was asked, “How much did the offensive line’s performance impact your decision to pull Andrew Luck at halftime?’’

He stared straight ahead. “A lot,’’ he said. (Via: http://www.wthr.com/article/kravitz-no-spin-from-pagano-injured-under-performing-colts-are-a-team-in-crisis)

Hvor mange undskyldninger havde Colts for at have en skidt O-line i denne kamp? De havde én skadet spiller ud af den startende offensive linje. Joe Reitz på right tackle havde rygproblemer og spillede ikke, men ellers var alle 100% klar (Jack Mewhort blev så skadet undervejs, og først blev det rapporteret, at det var en torn ACL, men skaden var ikke stor. Han forventes tilbage om 2-4 uger) Det her var en god test for at se, hvor de står, og de står ikke godt. Og hvordan kommer det til at påvirke Luck’s præstationer i den regulære sæson at have begrænset tid til at kaste? Og kan de overhovedet løbe bolden? I tre preseason kampe har de 54 rushing yards pr. kamp. Heller ikke ligefrem imponerende, men igen, kun preseason.

Min pointe: Denne preseason har stillet flere spørgsmål, end det har givet svar for Colts offense, og til dels også defense. Og lige nu har intet overbevist mig om, at de overhovedet er favoritter i divisionen.

 

Bucs offense on a roll – og ingen panik med Aguayo

Buccaneers mødte Browns i uge 3 af preseason, og det er selvfølgelig en af de bedre modstandere, hvis man gerne vil have selvtillid, men det så MEGET overbevisende ud. Jameis Winston var inde i de to første quarters, og han kastede for 259 yards på 25 kast (16 completions) og Bucs’ offense så i det hele taget ud til at køre på alle cylindre. Mike Evans så ud til at være umulig at dække, og Vincent Jackson nåede at vise, at han ikke er for gammel til at spille på et højt niveau. Adam Humphries ser ud til at have vundet slot receiver-pladsen. Han er det svage punkt i den startende receiver-trup og skal lige have skruet sine hænder rigtigt på til åbneren

Men lad os fokusere på Buccaneers’ andetrundepick i Roberto Aguayo. Han var perfekt denne aften i modsætning til ugerne før, hvor han stort set ikke kunne ramme noget. Alle de kickers, som vi i dag ser som de bedste, har alle haft en svær start i ligaen. Adam Vinatieri fra Indianapolis Colts, som næsten er blevet Mr. Automatic, startede sin karriere med at ramme på 77% af sine spark i sin rookiesæson, OG han missede tre ekstrapoint. Og her var ekstrapointet altså på 2-yard linjen. Stephen Gostkowski i sin rookie-sæson? 76,9% i modsætning til over 90% de sidste tre sæsoner. Brandon McManus, som sidste år ramte på 85% ramte i sin rookie-sæson for 69%. Der er ingen grund til hverken at håne Aguayo eller panikke over, hvordan han sparker i år. Denne kicker missede ikke et eneste spark indenfor 40 yards i college. Han skal nok finde ind i en god rytme i NFL på et tidspunkt, men næsten alle kickers har en svær start i NFL. Hav tålmodighed.

 

Andre bemærkninger:

Teddy Bridgewater har været rigtig god i denne preseason. Han har været overbevisende, når han har været på banen. Han har så også fået lov til at stå en del i shotgun i preseason, som han sjældent får lov til med Adrian Peterson på banen. Når Adrian Peterson er på banen i den regulære sæson, går Vikings så tilbage til I-formation og sætter Teddy i en situation, der ikke er optimalt for hans talent? Formentlig. Vi får at se.

 

Cincinnatis first team defense gjorde det onde ved Jacksonvilles offense i starten af deres Sunday Night preseason kamp. Turnover, 3-and-out, 3-and-out endte de tre første drives med for Jacksonville. Cincys offense så samtidig ganske godt ud, om end det blev lidt skræmmende, da AJ Green gik ned med en skade. Den var heldigvis ikke alvorlig.

 

Josh Gordon så ud til stadig at have den dominans i sig, som vi lærte ham at kende for i 2013. Robert Griffin III giver Gordon chancen for at slå Brent Grimes one-on-one og han vinder på ren fysik, selvom bolden blev lidt underthrown af RGIII.

 

Vi lærte ikke rigtigt noget om QB-situationen i San Francisco andet end, at vi fik set Colin Kaepernick, hvor det endelige fokus dog endte på, at han ikke stod op under nationalhymnen. Det er altid noget andet end hans spil, der ender som det store fokus. Uha, nu har han kasketten omvendt på til en pressekonference. Nej, nu er han arrogant. Hold nu op. Dét sagt, så er det formentlig Blaine Gabbert, der starter i uge 1, men bliv ikke overrasket, hvis det er 49ers, der starter flest forskellige quarterbacks denne sæson.

 1,459 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top