You are here
Home > NFL >

Det lærte vi – Preseason Week 2

Offseason er i gang, og jeg vil efter hver pre-season uge prøve at tage de mest markante lektioner fra kampene og skrive i denne blog. I uge to var der mere spilletid til starterne, hvilket gav os et fingerpeg om, hvor forskellige spillere står i forhold til spilletid i den regulære sæson.

Trevor Siemian det mindste af tre onder

Til uge to af pre-season havde Broncos valgt, at det var Trevor Siemian, der skulle have lov at spille imod San Francisco 49ers startende forsvar. Det gjorde han med begrænset succes, men på sit startende drive viste han en god sikkerhed, og igennem hele sin optræden var han den bedste af de tre quarterbacks fra Denver. Han gik 10/14, 75 yards, 0 touchdowns og én interception. Hans interception er uheldig, da han ikke ser, at 49ers’ safety Eric Reid underløber slant-ruten. Interception return touchdown. Sådanne fejl skal fjernes.

Men Toke, det lyder da ikke godt, tænker du nok. Nej, det er det heller ikke, men Mark Sanchez spillede heller ikke en god kamp. Han mistede to fumbles og gik 10/17 og 120 yards, 0 touchdowns og 0 interceptions. Og han spillede hovedsagligt imod backups på forsvaret. Og det som er der problemet med Sanchez i denne quarterback-konkurrence er, at vi ved, hvad han er. Han er en under middel quarterback, uanset hvor mange AFC Championship-finaler et forsvar har hevet ham med til. Trevor Siemian kan være mere på trods af hans draftposition i syvende runde i 2015. Han er stadig i en proces, hvor han bliver bedre, og han ser ud til lige nu at være den quarterback, der er bedst tilpas i Gary Kubiaks system efter et år på bænken bag Peyton Manning.

Statsmæssigt var Paxton Lynch den bedste quarterback i kampen, men hans bolde lå aldrig optimalt. Han rammer lige nu slet ikke sine receivere i løb. Det ene kast er for højt, det næste er for lavt, og ja, så er der et par enkelte flashes, et par enkelte gode spil i kampen, men han er ikke en quarterback, som man vil have til at stå for offenset på 70 snaps pr. kamp lige nu. Måske senere i sæsonen, hvis Broncos er ude af playoff-ræset, men ellers ikke. Broncos vidste godt, at de draftede et projekt, og det er præcis, hvad han er lige nu.

Luck fejlfri i første kamp siden uheldigt 2015

Efter det 2015 som Andrew Luck havde, så var det utroligt vigtigt for ham at komme ud og vise, at det vi så fra ham sidste år ikke er den rigtige Luck. Andrew Luck fik to offensive serier imod Baltimore Ravens, og viste sig utroligt sikker i en kamp, hvor han gik 8/8 for 71 yards, 0 TDs og 0 INTs, men han blev heller ikke bedt om at være en gunslinger. Denne kamp bar præg af, at han skulle finde ind i en rytme. De dybe kast og de store chancer var taget ud af hans playbook på disse serier. Vi skal nok regne med at se nogle flere af dem i tredje spilleuge, som ses som generalprøven på en regular season kamp. I næste uge skal han højest sandsynligt spille hele første halvleg plus lidt ind i anden halvleg. Jeg er ikke klar til at sige, at det bliver en Luck anno 2014 i år, men det første skridt på vejen er taget. Den del af hans spil, som ikke blev vist i denne kamp, er også den, som oftest får ham i problemer, så den vil jeg gerne se en smagsprøve på først, inden jeg siger, at han bliver bedre end i sidste sæson.

Det jeg dog vil sige er, at det er godt at se, at deres førsterundevalg fra 2015, Phillip Dorsett, så ud til at komme i gang. I TY Hiltons fravær var han det primære mål for Luck, blandt andet på en flot out-rute.

Jim Schwartz har allerede sat sit aftryk

Philadelphia Eagles vandt 17-0 over Steelers, og Landry Jones, der var startende quarterback i et par uger i 2015-sæsonen, havde en horribel aften imod Eagles forsvar. Det blev til fire interceptions for Eagles forsvar, men du kunne også se, hvad der gjorde Schwartz til en skrækindjagende defensiv koordinator for hans modstanderes offenses. Der var konstant pres på Landry Jones, hvilket de fire sacks fra Eagles også vidner om. Den rene lomme, som en quarterback gerne vil kaste fra, var der kun i meget kort tid. Dette var direkte årsag til den fjerde interception, men også Landry Jones’ bedste spil (et sidelinjekast til Sammie Coates, red.) kom efter, han var blevet tvunget til at flygte fra lommen, da den var ved at kollapse. Jeg har store tanker om Jim Schwartz, men jeg har også store tanker om dette Eagles-defense, som fik vist os lidt af, hvad vi kan forvente os af dem. Og det var endda ude, at hverken Vinny Curry eller Fletcher Cox, deres to bedste pass-rushere, fik specielt meget spilletid.

En kort tanke om Steelers fra denne kamp. Sammie Coates havde et godt catch i denne kamp, og de prøver virkelig at få bolden i hænderne på ham og få testet ham. Han greb to bolde ud af fire targets i denne kamp, var skyld i den første af Landry Jones’ interceptions, da han løber en sjusket rute, og sidst men ikke mindst kostede han også en offensive pass interference. Lige nu kunne jeg godt forestille mig, at Eli Rogers, en undrafted free agent fra 2015, får mere spilletid i den regulære sæson end Sammie Coates. Markus Wheaton har bedt om at spille mere på ydersiden, så rollen som slot-receiver står mellem Coates og Rogers. Her ser jeg Rogers som det mere sandsynlige kort.

Many Shades of Black in San Francisco

Jeg kan selvfølgelig ikke skrive om week 2 af pre-season action uden at nævne den værste quarterback-kamp i NFL. San Francisco 49ers havde tre quarterbacks til at spille i deres kamp lørdag nat. Blaine Gabbert startede kampen, og deres draftpick Jeff Driskel spillede også, men som sikkerhed for Colin Kaepernick, som også sad ude af denne kamp, havde de hentet Christian Ponder. Der er ingen af disse tre quarterbacks, som man føler sig trygge ved at starte sæsonen med, men Christian Ponder kom ind som den tredje quarterback og ledte 49ers til to touchdowns. Først på en read-option (sneaky athletic), hvor han løber 22 yards ind for et touchdown, og derefter på en dyb bold over midten af banen til Dres Anderson, en anden roster bubble spiller. Jeg har, som lyttere af podcastet nok ved, ikke den store kærlighed til Blaine Gabbert, og som sådan heller ikke til Christian Ponder… Men hvorfor ikke Ponder? Hvilket bringer mig til et tweet fra en af vores følgere. Jeg spurgte mine følgere, hvad vi har lært af uge 2. Frederik Norkjær har lært, at QB-situationen i San Francisco er… Skidt.

 

De er jo nødt til at vælge, og Colin Kaepernick kommer måske tilbage til uge tre og gør beslutningen endnu sværere, men den er ikke svær af de rigtige grunde. Den er svær, fordi to førsterundevalg fra 2011, som har skuffet lige siden de blev draftet, kæmper om starter-jobbet, og en rookie draftet i sjette runde, spiller næsten ligeså godt som dem. Og Colin Kaepernick er bare en ubekendt lige nu, og han kan også ende med starterjobbet, hvis han spiller godt i uge tre. Ingen af de fire muligheder indgyder tryghed i nogen, men valget skal tages.

Round-up fra sidste uge

Nogle af de spillere, som jeg skrev om i sidste uge, spillede selvfølgelig også i denne uge, og der er et par stykker, som jeg gerne vil nævne.

RGIII – det var Good RGIII, der spillede i denne uge, og han fandt endnu engang Terrelle Pryor for et 50+ yard kast, denne gang for et touchdown. Han kastede også et rigtigt godt touchdown til sidste års touchdownsluger, Gary Barnidge. Dette var et showcase til de Browns-fans, som håber og tror på, at Robert Griffin er manden, der bringer bedre tider til Cleveland.

Dak Prescott – Han fortsatte det fantastiske spil fra uge 1. Han ledte FIRE touchdown-drives, kastede 12/15 for 199 yards, 2 touchdowns, og så løb han også to touchdowns ind. Han er en playmaker. Men samtidig virker han som en sikker quarterback. Nu vil jeg næsten kalde Cowboys skøre, hvis de henter en ny back-up ind.

Jared Goff – Fremskridt, men er det nok til at starte i starten af regular season? Case Keenum, som startede i denne kamp, ledte to touchdown drives, mens Jared Goff kun ledte ét. Det sagt, så er Goff fremtiden, så hvis det er tæt, så start da Goff? Jeres first overall pick. Remember?

 1,388 total views,  2 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top