You are here
Home > NFL >

Det lærte vi – Preseason week 1

Offseason er i gang, og jeg vil efter hver pre-season uge prøve at tage de mest markante lektioner fra kampene og skrive i denne blog. Uge ét kastede en del overraskelser af sig i form af overraskende spillere, der tog et stort skridt fremad; kendte navne, der skuffede og meget mere. But let’s get to it!

Bills er forbandede

Buffalo Bills har fået en kontrakt på plads med Tyrod Taylor, så quarterbackpladsen er der styr på i hvert fald næste år. Dette er ikke en nyhed om hans kontrakt, men jeg kan sige, at det, i modsætning til det tal, som man får smidt i hovedet først, er en ét-årig kontrakt på $9,5 millioner med en option for 2017 på $27,5 millioner, så han er i et prove-it år. Det lyder farligt fint, at det er en 6-årig $92 millioner kontrakt, men det er ikke virkeligheden.

Men nok om Tyrod, som kun kastede tre bolde imod Colts. Grunden til, at jeg siger, at Bills er forbandede er, at det ikke er meningen, at de skal have et pass-rush. Først var det Shaq Lawson og Manny Lawson, der blev skadet på OLB-positionen. Så var IK Enemkpali next man up. I rigtig mange klubber i NFL ville han ellers være en roster bubble-spiller (en spiller i fare for at blive cuttet inden det endelige roster, red.) I dette pre-season game blev han så korsbåndsskadet og er ude for sæsonen. Alle spillere, som er ment til at spille edgerusher i Buffalo bliver skadet. Nu ser det ud til, at det bliver Lorenzo Alexander, en 33-årig linebacker, som mest har tjent til føden på special teams, der starter på edgerusher-positionen. Så Lorenzo Alexander: Pas på dig selv! Du skal starte! Ellers skal Bills støvsuge edgerushere op, når de andre hold begynder at cutte spillere.

 

De to første picks i draften har stadig meget at lære

Jared Goff og Carson Wentz var begge i aktion i week 1 af pre-season, og de havde begge nogle svingende præstationer.

Jared Goff gik 4/9 for 38 yards og én interception, og det ser lidt værre ud, end det egentlig var, da der var to drops fra hans targets og interceptionen skete, da han blev ramt meget hårdt i siden.  Det var dog stadig ikke en præstation, der skreg, at han er klar til at starte for Los Angeles Rams, og det var også Case Keenum, der havde fået tjansen som startende quarterback i denne kamp. Det ser ud til, at Jared Goff rent faktisk skal slå Keenum af pinden for at få jobbet som startende quarterback i uge ét af den regulære sæson. Det kan man så synes om, hvad man vil. (Man lærer bedst på banen, Fisher. Start nu Jared Goff. Han er jeres fremtid. Det er ikke Case Keenum. Og heller ikke Sean Mannion, selvom han spillede ganske fint i kampen)

Carson Wentz var også ustabil i sin optræden, hvor han gik 12/24 for 89 yards og én interception. Hans turnover var en virkelig dum fejl, men resten af hans kamp var egentlig præget af, at han så ud til at være kommet længere i sin udvikling, end jeg havde forventet. Han stod fint i lommen, løb først ud af lommen, når det var nødvendigt, viste fint overblik til tider, men hans præcision i kastene er stadig tvivlsom, hans fodarbejde skal der stadig arbejdes på. Alt dette er der dog god tid til, fordi i Philadelphia ved vi, at det ikke bliver ham, der kommer til at starte. Af en eller anden mærkelig årsag har man givet rimeligt store kontrakter til både Sam Bradford og Chase Daniel, og de kommer formentlig til at være foran ham på depth charten i en del tid, især nu, hvor Carson Wentz fik en såkaldt ’hairline fracture’ i ribbenene og måske er ude i resten af pre-season.

 

Push the tempo, Chip!

San Francisco var på mange måder et forfærdeligt hold at se på sidste år under Jim Tomsula. Deres roster sidste år var ikke godt, og i år ser det ikke meget bedre ud. Det som vi dog kan forvente er, at der kommer til at være flere offensive plays fra San Francisco i år end sidste år. I 2015 kørte 49ers tredjefærrest offensive plays pr. kamp med 60,6. I nat med Chip Kellys uptempo offense nåede 49ers at køre hele 78 plays i løbet af kampen, og de nåede da også de 50 plays inden halftime. Måske var det ikke kun spillermaterialet, der var galt i San Francisco? Måske kan det at skifte til Chip Kellys system give nogle ekstra point og nogle flere sejre?

Det er fint, at de fik kørt en masse plays, men det ændrer til gengæld ikke på den quarterback-situation, de har, hvor man skal vælge mellem Colin Kaepernick og Blaine Gabbert. Kaepernick sad ude i nattens kamp imod Houston Texans, og han kunne se til fra sidelinjen, da Gabbert gik 4/10 for 63 yards og ét touchdown til Vance McDonald. Og hvis jeg dog bare kunne sige, at det touchdown handlede om et fantastisk kast eller lignende og ikke bare Benardrick McKinney, som faldt over sig selv i coverage og efterlod McDonald helt fri. Og det var et 40 yard touchdown. Udover det gik Gabbert 3/9 for 20 yards. Jeg ved godt, at touchdownet tæller, men præstationen fra Gabbert var ikke en, der sikrede ham jobbet på nogen måde. Hans reaktion på pres er panik, og der var en del pres fra Texans, selvom de spillede uden J.J. Watt, Jadeveon Clowney og Brian Cushing.

Er der nogen, der har en quarterback til overs, som 49ers må få? De har virkelig brug for hjælp.

Exotic Smashmouth kan blive en succes

Hvis der er én ting, som vi har været enige om i huddlen, så er det, at Mike Mularkey er en uinspirerende head coach i Tennessee. Men i Tennessees første pre-season kamp imod San Diego virkede løbespillet fantastisk. Tre rushing touchdowns fra tre forskellige runningbacks, hvor DeMarco Murrays touchdown var imod San Diegos startere. Spørgsmålet er selvfølgelig, hvor meget der handlede om San Diegos løbeforsvar, og hvor meget der var Exotic Smashmouth’s fortjeneste. Mit bedste bud er, at det var en sund blanding. Derrick Henry og DeMarco Murray så ud til at være rigtig gode, og det kan sagtens blive et godt one-two punch. Når man løber for 288 yards (!!!!!!) i en kamp, så tror jeg både, at det er godt angrebsspil og elendigt forsvarsspil. Det sagt, så er jeg personligt stadig meget loren ved dette Titans-hold. Jeg tror stadig, at de ender sidst i AFC South på grund af andre mangler, men hvis løbespillet bliver rigtig godt, så vil jeg da sige, at de bliver svære at slå for enhver.

 

RGIII stadig ikke en franchise QB

Jeg vil så gerne se Robert Griffin III blive en franchise quarterback, men i sin første pre-season kamp lignede det en vintage RGIII fra sin tid i Washington. En fantastisk dyb bold til WR Terrelle Pryor for 49 yards. Et af de kast, hvor pupillerne udspiles, svedperlerne pibler frem på panden og endorfinerne går en til hovedet. Det er spændende. Man lever. Hvordan slutter RGIII mon dette drive af? Med en interception. Idéen om RGIII er enhver general managers fetich. Og idéen kom til live i hans rookie-sæson i 2012, men siden har det været sparsomt. Hvis den reelle RGIII kunne leve op til idéen, så ville enhver football-fan være glad for at kalde ham for sin franchise quarterback. Han har bare ikke kunnet leve op til det endnu. Han er ustabil som bare pokker. At se en dyb bold on the money fra Robert Griffin III til en receiver er ligeså effektivt for ens libido, som de hjemmesider man går ind på i incognito-tilstand i de sene aftentimer. Men at se en hel kamp med ham er oftest en skuffelse. Som endelig at få sin skønjomfru, bare for at finde ud af, at hun har smidt nøglen til sit kyskhedsbælte væk.

Min pointe med alle disse perverterede udsagn: RGIII lignede sig selv fra Washington 2013-14 i pre-season week 1. Og det er ikke, hvad man håber på for den udnævnte starter i Cleveland.

 

En veteran backup er måske ikke nødvendig i Dallas

Dette er måske en overdrivelse efter én pre-season kamp, men Dak Prescott spillede rigtig godt som startende quarterback for Dallas i pre-season kampen imod Los Angeles Rams. Hans stats hedder 10/12, 139 yards, 2 TDs , 0 INTs. De to incompletions han havde var begge drops. Han virkede sikker, selv under pres (hans touchdown til Terrance Williams med en forsvarsspiller i fjæset var fantastisk!), han flyttede sig godt rundt i lommen, og han ligner en quarterback, der er klar til at være en spot starter, hvis Tony Romo bliver skadet. Vi snakker ikke om, at han skal være fast starter endnu, men med sådan en præstation imod Rams’ first-team defense, så tror jeg godt, at han kan spille i et par kampe, hvis Tony Romo får endnu en skade. Vi har snakket om, at Dallas måske skulle hente Josh McCown til, og vi ville nok stadig ikke kritisere det, hvis de gjorde, men jeg ville nok hellere lade Dak Prescott få mange snaps i uge to for at se, om det var en fluke, og hvis det ikke var, så bare lade ham være den primære backup.

 

 1,906 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top