You are here
Home > NFL >

Rosteranalyse 2016 – AFC North

Vi er nået til tredje del af vores rosteranalyse, hvor vi denne gang retter blikket mod AFC North. Divisionen har gennem de seneste mange år været blandt ligaens stærkeste og har i syv af de seneste otte sæsoner sikret sig mindst ét wild card til AFCs slutspil – og både i 2011 og 2014 sikrede divisionen sig begge konferencens wild cards.

[otw_shortcode_info_box border_type=”bordered” border_color_class=”otw-red-border” border_style=”bordered” shadow=”shadow-inner” background_color_class=”otw-silver” icon_type=”general foundicon-plus” icon_color_class=”otw-red-text”]Til rosteranalysen har vi kastet os over samtlige 32 mandskaber i en stor analyse af holdenes spillermateriale. For alle 32 hold har vi lavet et bud på et endeligt roster, og placeret hver enkelt spiller i én af følgende kategorier:

Best at Position

Elite

High Quality

Above Average

Average

Below

Average

Unknown

Poor

‘Best at Position’ er den spiller på hver enkelt position (to på WR og CB) vi vurderer til at være ligaens bedste; på forsvaret har vi dækket både 3-4- og 4-3-front sevens ind ved at vælge en DE og OLB til begge systemer, foruden NT (0-/1-tech), 4-3-DT (3-tech), samt en ILB (3-4-ILB/4-3-MLB).

Rookies kan vi selvsagt ikke grade på NFL-niveau da de aldrig har spillet ét eneste snap. Vi har i stedet brugt vores rangeringer fra 2016-draften – en spiller vi gradede til første runde er placeret i ‘Above Average’; en spiller vi gradede til andendagen (2.-3. runde) er placeret i ‘Average’ og en spiller vi gradede til tredjedagen (4.-7. runde) er placeret i ‘Below Average’. En spiller vi havde en undraftable grade på er placeret som ‘Poor’. Ved en spiller vi ikke har haft gradet, er den runde spilleren er valgt i blevet brugt (en ikke-gradet undrafted spiller har vi placeret i ‘Unknown’).

For at vi i sidste ende kan ende med en samlet grade på de enkelte holds rosters, har vi til analysen tildelt hver enkelt kategori en pointtotal – Best = 11, Elite = 10, High Quality = 8, Above Average = 5, Average = 3, Below Average = 1, Unknown = 0, Poor = -3. Efter hver gennemgang af et hold er angivet den gennemsnitlige spillergrade for holdet (bemærk: Vi vil ikke foregive at vide noget som helst om long snappers, så de er alle sat som Unknown og ikke talt med; derudover har vi ved enkelte hold angivet flere end 53 spillere, grundet skader/karantæner. Spillere der er ude for hele sæsonen kan godt være gradet, men deres grade er ikke talt med i udregningen).

Foruden den gennemsnitlige spillergrade har vi forsøgt at finde frem til en samlet holdgrade, der siger mere om hvad man skal forvente af et hold – her vægtes startere højere end reserver, ligesom vi har inddelt de enkelte enheder i fire tiers (Tier 1 = QB; Tier 2 = OL, IDL og EDGE; Tier 3 = WR, RB, TE/FB/H-Back, LB og DB; Tier 4 = ST), der vægtes forskelligt.

Uagtet at nogle hold bruger to TEs eller en FB ofte, har vi – for at opnå kontinuitet – brugt 3 WR, 1 TE, 1 RB som det offensive udgangspunkt. På forsvaret har vi, af respekt for nickelformationens vigtighed, valgt at angive 12 spillere som startere, således at nickelbacken også tælles med som en starter.[/otw_shortcode_info_box]

Kontinuitet har været et nøgleord for tre af fire mandskaber i divisionen. Ravens har haft tre head coaches siden de gjorde deres indtog i ligaen i 1996, Steelers har haft tre siden Chuck Noll overtog i 1969 og siden Bruce Goslet overtog fra David Shula midtvejs gennem 1996-sæsonen har Bengals haft tre. Cleveland Browns er omvendt, med ansættelsen af Hue Jackson, oppe på sin ottende head coach siden de vendte tilbage til NFL i 1999.

Forventningerne til Browns er lave i år 1 af det nye Moneyball-regime, mens Ravens ovenpå et skadesplaget 2015 skal forsøge at vende tilbage til toppen af divisionen. Der venter formentlig nok engang en hård kamp om AFC North-titlen og det virker ikke utænkeligt at divisionen atter står for i hvert fald ét wild card i konferencen.

 

Baltimore Ravens:

Baltimore Ravens - 2016 rosteranalyse

Styrker:

Efter en 2015-sæson, der var præget af et væld af skader – næsten et helt hold sendt på injured reserve – har Ravens så småt fået dem lagt bag sig op til denne sæson, og det giver forhåbninger om en bedre sæson i år, ikke mindst offensivt. Otte startere på angrebet har vi gradet til mindst Above Average og de øvrige tre har vi som Average. Den offensive linje har fået tilgang af førsterundevalget Ronnie Stanley, der bør være en mærkbar opgradering over både Eugene Monroe og backup James Hurst (Poor), der varetog jobbet på left tackle sidste år. Højre side af linjen er blandt ligaens bedste med NFLs bedste right guard i Marshall Yanda og en af de bedste right tackles i Ricky Wagner.

De to startende receivers på ydersiden – Steve Smith Sr. og Mike Wallace – har set bedre tider, men bør stadig holde et pænt niveau og i slotten er Kamar Aiken også et fint våben for Joe Flacco, der er tilbage fra den skade, der afsluttede hans sæson sidste år.

Running back-gruppen er dyb med tre mand gradet til mindst Average. Justin Forsett fik også sidste år afkortet af en skade, men er klar igen, og Buck Allen og rookie Kenneth Dixon giver god dybde. Terrance West, som vi kun har gradet som Below Average, har trukket flere positive meldinger gennem offseason og tidligt i training camp, og kan han overføre det til banen i den regulære sæson, kan han let ende med at gøre vores grade på ham til skamme.

På forsvaret er det den defensive front, der skiller sig ud. Terrell Suggs (endnu en spiller, der er vendt tilbage fra skade) og Elvis Dumervil er en god edge rush-duo og med Za’Darius Smith og rookie Kamalei Correa er der også sikret anstændig dybde. Nose tackle Brandon Williams er blandt ligaens bedste på sin position og fører an på den defensive linje, mens linebackerkæden i C.J. Mosley har sin defensive kaptajn og en spiller, der har vist et højt niveau gennem sine første to sæsoner i ligaen.

Safetyenheden har sagt farvel den fremragende Will Hill efter han (igen) blev suspenderet, men Eric Weddle er hentet ind i stedet og med Lardarius Webb konverteret fra cornerback, står Ravens nu med to rutinerede spillere på positionen. Weddles spil var ikke på vanligt niveau sidste år, men han bør stadig holde et pænt niveau og Webb kan vise sig bedre end vores Average-grade.

Den sparkende duo, den nyligt forlængede kicker Justin Tucker, samt punter Sam Koch, er begge stærke spillere på deres respektive positioner, og gode våben i kampen om field position. Tucker mangler en smule på sine lange spark – han er blot 8 af 17 fra 50+ yards over de seneste to sæsoner – men stort set automatisk (54 af 5) på field goal-forsøg indenfor 49 yards.

 

Svagheder:

Skaderne har Ravens i det store hele fået lagt bag sig. Men så alligevel ikke helt. Mange af spillerne, der gik ned med skader sidste år, er ganske vist tilbage og har kurs mod at være klar til sæsonstart, men de har misset en del af offseason og det har været svært at grade spillere med disse spørgsmålstegn. Wide receiver Breshad Perriman missede hele sin rookiesæson med en skade og har igen været skadet gennem stort set hele offseason – og er tvivlsom til sæsonstarten – så mens vi ved andre førsterundevalg fra sidste sæson, der missede hele rookiesæsonen, har sat en Average-grade, har vi ikke kunnet give Perriman den samme “benefit of the doubt”.

På forsvaret er cornerbackgruppen den helt store bekymring. Allerede sidste år var der mange spørgsmålstegn i enheden – selv inden alle skaderne tvang dybe reserver ind i starterroller – og den tog et hårdt slag, da sidste års fjerderundevalg Tray Walker på tragisk vis døde tidligere på året. Jimmy Smith er bedste mand på positionen, men spillede langt under niveau sidste år. Alle øvrige cornerbacks har vi gradet til Below Average. Hvis ikke Terrell Suggs og Elvis Dumervil, der begge vender tilbage fra sæsonafsluttende skader, kan få lagt pres på modstandernes quarterbacks, ser det skidt ud for Ravens’ kasteforsvar.

Alder er endnu en bekymring – og endnu en anledning til usikkerhed om vores grades; ikke mindst kombineret med skaderne. Kamar Aiken er den eneste skill-position spiller på angrebet, der ikke har rundet 30 år, og af de øvrige måtte både Joe Flacco, Justin Forsett og Steve Smith Sr. se afslutningen af sidste sæson fra sidelinjen. På forsvaret er begge startende edge rushers og begge startende safeties på den gale side af 30 år, og der i det hele taget meget få bærende spillere på Ravens’ roster, der ikke allerede har fejret 30 års-fødselsdag – Brandon Williams og C.J. Mosley er dog begge unge nøglespillere på defensiven. Muren kan rammes når som helst for mange vigtige spillere på begge sider af bolden, og dybden er ikke umiddelbart stærk nok til at kunne modstå det.

 

Gennemsnitlig spillergrade: 3,250

Samlet holdgrade: 3,882

 

Cincinnati Bengals:

Cincinnati Bengals - 2016 rosteranalyse

Styrker:

Fem år på stribe har Bengals fundet vej til slutspillet, og mens det hver gang er blevet til et exit i første forsøg, vidner den konstante tilstedeværelse når Super Bowl-pladserne skal fordeles om, at Bengals har et kvalitetsroster. Mens Bengals har måttet sige farvel til flere gode spillere i form af bl.a. Marvin Jones og Reggie Nelson, kan holdet atter mønstre et stærkt roster. Af de 25 startere vi har listet, er blot tre gradet til Below Average, og den ene af disse, Domata Peko, kan meget vel være nødt til at afgive spilletid til enten Brandon Thompson eller rookie Andrew Billings, som vi har gradet bedre. Hele ti startere har vi gradet til High Quality eller bedre – fem på hver side af bolden.

Den offensive linje byder på tre stærke startere i left tackle Andrew Whitworth (Elite) og de to guards Clint Boling og Kevin Zeitler (High Quality), mens sidste års førsterundevalg Cedric Ogbuehi er en lovende spiller på right tackle, der kan vise sig bedre end den Average-grade, vi har givet ham. Dybden er relativt ukendt – rookie Christian Westerman er ganske spændende og mens vi har givet sidste års andenrundevalg Jake Fisher en Unknown-grade, har han spændende upside.

Andy Dalton havde, inden en sæsonafsluttende skade, sit bedste år i karrieren i 2015, og kan han genfinde det niveau i år, kan Bengals’ angreb blive særdeles svært at stoppe. Daltons spil sidste år var til mere end den Above Average-grade vi har givet, men vi vil gerne se ham præstere igen i år, før vi går højere end dette. I A.J. Green og Tyler Eifert har han to gode våben i kastespillet, og Brandon LaFell og rookie Tyler Boyd kan også begge gøre fin figur. Tyler Eifert er på vej tilbage fra skade, men dybden på tight end er umiddelbart fin nok til at angrebet stadig kan præstere fint uden ham, i hvert fald i en kortere periode. Løbeangrebet med Jeremy Hill og Gio Bernard bør også kunne gøre god figur, og selvom vi ikke er vilde med Hill, kan han vise sig produktiv bag de to dygtige guards.

På forsvaret har Bengals i defensive end Carlos Dunlap og defensive tackle Geno Atkins to fremragende spillere, der kan lægge pres på quarterbacken og samtidig stoppe løbet. Vontaze Burfict og Karlos Dansby i linebackerkæden bidrager til kvaliteten i den defensive front, mens Vincent Rey og rookie Nick Vigil er lovende backups.

I det bageste forsvar er der sagt farvel til Reggie Nelson, men cornerback Adam Jones leverer fortsat spil på højt niveau, selvom han står til at runde 33 år i starten af sæsonen, og safety George Iloka blev re-signet og sikrer noget kontinuitet på safetypositionen.

 

Svagheder:

Der er ikke mange svagheder på Bengals’ roster, og de svagheder der er, bør i det store hele kunne maskeres. Center Russell Bodine bør hjælpes på vej af at have to glimrende guards omkring sig, Domata Peko har som nævnt to lovende spillere bag sig, der kan ende med at tage spilletid fra ham, og middle linebacker Rey Maualuga spiller mellem to stærke spillere. Vontaze Burfict ved Maualugas side åbner dog sæsonen med tre spilledages karantæne, og Paul Dawson, der ventes at starte i hans sted, er vi ikke specielt høje på.

Cornerbackdybden har taget et slag efter førsterundevalget fra dette års draft, William Jackson III, er blevet skadet i training camp. Ingen af de øvrige backups i hele det bageste forsvar, har vi gradet til bedre end Below Average. På angrebet ventes Tyler Eifert ikke klar til starten af sæsonen pga. en skade, og backup Tyler Kroft er også tvivlsom til sæsonstarten.

Dybden på ydersiden af den defensive linje er heller ikke overvældende. Margus Hunt er aldrig slået igennem og Will Clarke har ikke vist det store. Hvis Carlos Dunlap går ned med en skade eller Michael Johnson viser sig ineffektiv, er der ikke det store at komme efter.

Hue Jacksons skifte fra offensiv koordinator hos Bengals til head coach hos Browns, giver anledning til at overveje om angrebet kan forblive ligeså velspillende i år. Mens kontinuiteten er sikret ved at lade quarterback-coach Ken Zampese overtage jobbet som koordinator, er Jackson en så dygtig træner, at det ikke skal afvises, at angrebet tager et skridt tilbage. Meget afhænger af Dalton og her er det dog betryggende, at det er Zampese, der har været positionstræner for Dalton gennem hele hans karriere. Spillerne Dalton skal kaste til er fint besat blandt starterne, men især på wide receiver er der ikke megen dybde, og mens Tyler Boyd bør gøre god figur, er han fortsat en uprøvet rookie. Skulle Dalton atter gå ned med en skade, er A.J. McCarron en nedgradering, men han viste sig dog overordnet set ganske kompetent sidste år i de kampe han var nødt til at spille.

 

Gennemsnitlig spillergrade: 3,264

Samlet holdgrade: 4,018

 

Cleveland Browns:

Cleveland Browns - 2016 rosteranalyse

Styrker:

Det nye regime i Cleveland har taget hul på en massiv ommøblering af det roster, der i sidste sæson fik Browns til at slutte som ligaens næstdårligste mandskab. Moneyball-projektet er en omfattende genopbygning af Browns, der på den korte bane meget vel kan komme til at betyde at det kan blive svært bare at gentage sidste års tre sejre, men som på den lange bane kan vise sig at være dét der skal til for at få Browns ud af dyndet.

På trænersiden har man fået en kompetent herre ind som head coach i form af Hue Jackson, og et af de tydelige fokuspunkter gennem denne offseason har været at skabe en ny kultur. Så mens spillermaterialet umiddelbart er svækket i forhold til sidste år, kan en trup i harmoni, en bedre arbejdsmoral og en følelse af holdånd måske bære Browns længere, end truppen på papiret er til.

Den offensive linje står umiddelbart som den klart stærkeste enhed med tre startere, der er mindst Above Average, herunder spillets bedste left tackle i Joe Thomas og en stærk left guard i Joel Bitonio.

Om Browns har fået sikret en opgradering på quarterback er svært at vurdere. Robert Griffin III er et wildcard, og mens vi har gradet ham som Below Average, skal vi ikke afvise, at Hue Jackson kan være manden, der får RG3 til at spille op til det niveau, vi så i rookiesæsonen i 2012. RG3 har et godt mål i tight end Gary Barnidge, der fik et flot gennembrud i sidste sæson, og Browns investerede tungt i wide receiver-positionen i draften med fem valg – hvoraf vi har projekteret de fire til at nå det endelige roster. Førsterundevalget Corey Coleman er dog formentlig den eneste af disse, der kommer til at starte fra dag 1. Både Terrelle Pryor, der sidste år blev omskolet fra quarterback til receiver, og Josh Gordon, der efter halvandet års karantæne vender tilbage i Week 5, har vi gradet som Unknown, da vi ganske enkelt ikke aner, hvor de står i dag. Begge har dog spændende potentiale. Kan dette forløses, kan Browns snildt overraske.

Defensivt er cornerbackgruppen den største styrke med et par over-middel startere i Tramon Williams og nickelback K’Waun Williams, mens Joe Haden ovenpå et forfærdeligt 2015 er svær at sige hvor står – hans spil sidste år var til en Poor-grade, men vi har ladet tvivlen komme ham til gode, efter mange gode år tidligere i karrieren.

 

Svagheder:

Lad det ikke være nogen hemmelighed: Cleveland Browns scorer den dårligste grade ikke bare i AFC North, men hele NFL, i denne rosteranalyse. Det var helt som forventet. Man kan tale noget potentiale op, som gjort ovenfor, men ud af de 25 startere vi har angivet, er blot syv Above Average eller bedre – og én af disse er punter Andy Lee. 11 er Average og syv Below Average eller Unknown. Vi vil i en senere divisionsgennemgang komme forbi et hold, der spiller for spiller scorer en dårligere grade end Browns, men med den positionelle værdi og vægtningen mellem starter og backup indregnet, slutter Browns i bunden.

Af de 25 spillere (26 inkl. Desmond Bryant, der er på injured reserve, og derfor ikke talt med) vi har projekteret til at nå rosteret på forsvaret, er blot to Above Average, og hverken på den defensive linje, i linebackerkæden eller på safety, er der gradet én eneste spiller bedre end Average og fire af ni startere i disse tre kæder, er Below Average.

Desmond Bryants skade ser ud til at sende Xavier Cooper ind som starter, og mens vi havde et ganske godt øje til ham i sidste års draft, så vi ikke nok fra ham som rookie til at kunne grade ham bedre end Below Average. Danny Shelton, et førsterundevalg fra sidste år, havde en skuffende rookiesæson og scorer også lavt. Det andet af sidste års førsterundevalg, center Cameron Erving, var forfærdelig som rookie, hvor han dog også spillede på guard, der ikke er hans naturlige position. Det kan hjælpe ham at rykke til center, men så skidt spillet var sidste år, kan vi ikke lade tvivlen komme ham mere til gode end, at vi grader ham Below Average.

At en stor del af gennemgangen af styrker, er fokuseret omkring spillere, der har scoret Average, vidner i høj grad om problemerne for Browns. Alt er relativt, og selv nogle af de ting, der hos Browns kan virke som styrker, vil være svagheder hos andre hold. Browns skal vinde sine kampe på at de som hold er stærkere end det individuelle spillermateriale.

 

Gennemsnitlig spillergrade: 2,075

Samlet holdgrade: 2,073

 

Pittsburgh Steelers:

Pittsburgh Steelers - 2016 rosteranalyse

Styrker:

Intet hold i ligaen kan ifølge vores grades byde på et ligeså stærkt startende angreb som Pittsburgh Steelers. Otte spillere Above Average eller bedre, herunder fem på mindst High Quality og tre der tilhører eliten på deres respektive positioner. Selv med Martavis Bryant ude for sæsonen med karantæne, grader intet holds startende offensiv ligeså højt som Steelers’.

Ben Roethlisberger har etableret sig som en af ligaens allerbedste quarterbacks, han kaster til NFLs vel nok bedste receiver i Antonio Brown, har en fantastisk running back i Le’Veon Bell til at trække læsset – og en velspillende DeAngelo Williams som backup (og starter mens Bell afsoner karantæne i de første fire kampe) – og står bag en stærk offensiv linje, der især på højre side har to fremragende startere i David DeCastro og Marcus Gilbert. Der er masser af firepower i offensiven, der sidste år rangerede som det fjerdemest scorende angreb i ligaen, trods en sæson under vanligt niveau fra Ben Roethlisberger, der også missede fire kampe med en skade (og startede på bænken i en femte, indtil han blev tvunget i aktion).

På tight end har veteranen Heath Miller indstillet karrieren, og ind er kommet Lardarius Green, der efter flere år som backup for Antonio Gates hos Chargers, endelig får chancen for at vise sit store potentiale frem. Mens hans bundniveau er mere usikkert end Millers, har Green også en uomtvistelig upside, som Miller ikke var i nærheden af, selv på sit bedste. Går det op i en højere enhed for Green, skal det bestemt ikke afvises at han ender med at præstere bedre end vores grade.

Forsvaret kan ikke leve op til angrebets høje niveau, men der er dog – ligesom offensivt – kun én starter vi har gradet Below Average. Den defensive front har en stærk starter i Cameron Heyward og på ydersiden af linebackerkæden er James Harrison trods sine 38 år, stadig velspillende. Sidste års førsterundevalg Bud Dupree har et kæmpepotentiale, og samlede fire sacks sammen i de første otte kampe sidste år, inden han ramte muren og ikke præsterede ét eneste sack i resten af sæsonen. Med endnu en offseason under bæltet og erfaringerne fra 2015, kan han godt ende med at overgå vores Average-grade. I den bageste enhed har Mike Mitchell leveret godt spil siden han blev hentet ind for to sæsoner siden, og han har ved sin side fået en superatletisk rookie i andenrundevalget fra årets draft, Sean Davis.

 

Svagheder:

Selv på et angreb, der altså scorer den højeste grade blandt starterne i ligaen, er der nogle bekymringer. Foruden Le’Veon Bells karantæne i de første fire kampe – hvor DeAngelo Williams bør være en kompetent, om end ikke fuldgod, erstatning – har man i Alejandro Villanueva en starter på left tackle, der baseret på sidste år, ikke helt er startermateriale. Han har dog kun begrænset erfaring på positionen og kommer med noget upside, så fortsætter udviklingen skal det ikke afvises at han viser sig som en fin oppasser for Roethlisberger i år. Dybden på den offensive linje halter med kun rookie Jerald Hawkins gradet til Average og Villanuevas backup Ryan Harris gradet som Poor.

Bag Antonio Brown er der lidt tvivl om kvaliteten i receiverkæden. Markus Wheaton snittede hele 17 yards pr. catch sidste år, men greb blot 44 bolde, mens Sammie Coates i sin rookiesæson hev sølle én bold ind for 11 yards. Darrius Heyward-Bey har gennem flere år vist sine begrænsninger i kastespillet og Eli Rogers er et ubeskrevet kort, der sad ude med en fodskade som rookie sidste år.

Mens forsvaret kun har én starter, der er gradet Below Average, mangler defensiven det topniveau angrebet kan mønstre. Ingen er gradet bedre end Above Average og otte startere er Average, herunder alle tre startende cornerbacks. Dybden på forsvaret er også lidt tvivlsom med kun tre backups gradet til Average.

Punter Jordan Berry var blandt ligaens dårligste på positionen sidste år og der er ikke gjort noget for at sikre en opgradering, så hér kan Steelers atter få problemer i år. Men kan offensiven spille op til sit potentiale, bør Berry ikke komme på overarbejde.

 

Gennemsnitlig spillergrade: 2,654

Samlet holdgrade: 4,307

 

AFC NORTH POWER RANKING

  1. Pittsburgh Steelers
  2. Cincinnati Bengals
  3. Baltimore Ravens
  4. Cleveland Browns

 1,656 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top