You are here
Home > NFL >

Rosteranalyse 2016 – NFC East

Vi er nået til anden del af vores rosteranalyse, hvor vi denne gang retter blikket mod NFC East. Få divisioner har vist sig sværere at forudse end netop denne, hvor Washington Redskins overraskede ved at vinde  i sidste sæson. Dermed har hvert hold nu vundet divisionen to gange indenfor de seneste otte sæsoner.

[otw_shortcode_info_box border_type=”bordered” border_color_class=”otw-red-border” border_style=”bordered” shadow=”shadow-inner” background_color_class=”otw-silver” icon_type=”general foundicon-plus” icon_color_class=”otw-red-text”]Til rosteranalysen har vi kastet os over samtlige 32 mandskaber i en stor analyse af holdenes spillermateriale. For alle 32 hold har vi lavet et bud på et endeligt roster, og placeret hver enkelt spiller i én af følgende kategorier:

Best at Position

Elite

High Quality

Above Average

Average

Below

Average

Unknown

Poor

‘Best at Position’ er den spiller på hver enkelt position (to på WR og CB) vi vurderer til at være ligaens bedste; på forsvaret har vi dækket både 3-4- og 4-3-front sevens ind ved at vælge en DE og OLB til begge systemer, foruden NT (0-/1-tech), 4-3-DT (3-tech), samt en ILB (3-4-ILB/4-3-MLB).

Rookies kan vi selvsagt ikke grade på NFL-niveau da de aldrig har spillet ét eneste snap. Vi har i stedet brugt vores rangeringer fra 2016-draften – en spiller vi gradede til første runde er placeret i ‘Above Average’; en spiller vi gradede til andendagen (2.-3. runde) er placeret i ‘Average’ og en spiller vi gradede til tredjedagen (4.-7. runde) er placeret i ‘Below Average’. En spiller vi havde en undraftable grade på er placeret som ‘Poor’. Ved en spiller vi ikke har haft gradet, er den runde spilleren er valgt i blevet brugt (en ikke-gradet undrafted spiller har vi placeret i ‘Unknown’).

For at vi i sidste ende kan ende med en samlet grade på de enkelte holds rosters, har vi til analysen tildelt hver enkelt kategori en pointtotal – Best = 11, Elite = 10, High Quality = 8, Above Average = 5, Average = 3, Below Average = 1, Unknown = 0, Poor = -3. Efter hver gennemgang af et hold er angivet den gennemsnitlige spillergrade for holdet (bemærk: Vi vil ikke foregive at vide noget som helst om long snappers, så de er alle sat som Unknown og ikke talt med; derudover har vi ved enkelte hold angivet flere end 53 spillere, grundet skader/karantæner. Spillere der er ude for hele sæsonen kan godt være gradet, men deres grade er ikke talt med i udregningen).

Foruden den gennemsnitlige spillergrade har vi forsøgt at finde frem til en samlet holdgrade, der siger mere om hvad man skal forvente af et hold – her vægtes startere højere end reserver, ligesom vi har inddelt de enkelte enheder i fire tiers (Tier 1 = QB; Tier 2 = OL, IDL og EDGE; Tier 3 = WR, RB, TE/FB/H-Back, LB og DB; Tier 4 = ST), der vægtes forskelligt.

Uagtet at nogle hold bruger to TEs eller en FB ofte, har vi – for at opnå kontinuitet – brugt 3 WR, 1 TE, 1 RB som det offensive udgangspunkt. På forsvaret har vi, af respekt for nickelformationens vigtighed, valgt at angive 12 spillere som startere, således at nickelbacken også tælles med som en starter.[/otw_shortcode_info_box]

I NFC East har både New York Giants og Philadelphia Eagles skiftet head coach til denne sæson. Hos Giants valgte Tom Coughlin at gå på pension og mandskabet er overladt til den hidtidige offensive koordinator Ben McAdoo, mens Eagles fyrede Chip Kelly og har ansat Doug Pederson, der er kommet til fra en stilling som offensiv koordinator under Andy Reid hos Chiefs. Han har tidligere haft samme stilling under Reid hos netop Eagles. Trods en skuffende sæson er der ikke sket ændringer hos Cowboys, der satser på at skabe kontinuitet under Jason Garrett, og håber at tilføjelsen af en stærk running back kombineret med Tony Romos comeback fra (endnu) en skade, kan sende dem tilbage i toppen af divisionen. Hos Redskins håber man på at Kirk Cousins kan fortsætte de lovende takter fra anden halvdel af sidste sæson, velvidende at den store kontrakt, man ikke var villig til at give ham i denne offseason, vil komme til at blive endnu større næste år, hvis han fortsætter hvor han slap.

 

Alt kan ske i NFL – og især i NFC East. Uagtet at ét af disse holds rosters i vores analyse skiller sig en del ud fra mængden, skal der ikke gå meget galt før det hele kan blive vendt på hovedet.

 

Dallas Cowboys:

Dallas Cowboys - 2016 rosteranalyse

Styrker:

Da Jerry Jones i 2011 brugte sit førsterundevalg på offensive tackle Tyron Smith, signalerede det et filosofisk skifte i Dallas. Det var første gang siden 2004 at Cowboys brugte et valg i én af de første to runder af draften på en offensiv linjemand og første gang siden 1981, at de brugte et førsterundevalg på den offensive linje. I de efterfølgende tre drafts fulgte yderligere to valg i første runde til linjen, der gennem de seneste sæsoner har været blandt ligaens allerbedste. De tre førsterundevalgte linjemænd har alle levet op til deres valg og Travis Frederick er i vores optik ligaens bedste center, mens både Smith på left tackle og Zack Martin på right guard er i feltet lige bag de bedste på deres position – Martin blev kraftigt overvejet til bedste right guard. La’el Collins, der grundet uheldige omstændigheder udenfor egen kontrol, gik fra formodet førsterundevalg til undrafted i sidste års draft, og right tackle Doug Free er også solide spillere, der fuldender NFLs bedste offensive linje.

Resten af angrebet er dog også stærkt og alle elleve startere er gradet til mindst Average – ni spillere er gradet til mindst Above Average, seks til High Quality eller bedre, og fire tilhører eliten på deres position. Dét er imponerende. Førsterundevalget fra dette års draft, running back Ezekiel Elliott, kan meget vel vise sig bedre end den Above Average-grade han er tildelt hos os i kraft af vores grade på ham fra draften, og bag Cowboys’ offensive linje kan han få en fremragende sæson. Running back-dybden er også pæn mod gode reserver i både Darren McFadden og Alfred Morris

Få quarterbacks må lægge øre til mere uretfærdig kritik end Tony Romo. Fordommene klistrer sig til Romo, der gang på gang leverer varen, men desværre har haft nogle af sine værste kampe på den store scene, hvilket har givet ham et rygte som en choker. I Dez Bryant og rutinerede Jason Witten har Romo to stærke mål i kastespillet, og også Ezekiel Elliott bør hjælpe godt til her.

På forsvaret har den defensive linje tidligere været en klar bekymring, men det går så småt den rigtige vej. Demarcus Lawrence lukkede sidste sæson stærkt af, og når han er tilbage fra sin karantæne på fire kampe, bør han hurtigt hjælpe på pass rushet, og på indersiden er både Cedric Thornton og Tyrone Crawford spændende spillere, mens Maliek Collins og Terrell McClain også sikrer pæn dybde.

Cornerback Orlando Scandrick – spillende på ydersiden i base defense og i slotten i sub-packages – er tilbage fra den knæskade, der kostede ham hele sidste sæson, og det har tilladt sidste års førsterundevalg Byron Jones at finde sig til rette på safety. I linebackerkæden er Sean Lee blandt ligaens bedste linebackers, så længe han er skadesfri.

 

Svagheder:

Skader og karantæner giver anledning til masser af bekymring på Cowboys’ vegne. Tony Romo missede 12 kampe over to omgange sidste år, og har næsten kroniske rygproblemer og et kraveben, der virker til at være lavet af glas. Man må dog have for øje, at han i de fire sæsoner fra 2011 til 2014 blot missede to kampe. Det samme kan ikke helt siges om Sean Lee, der siden han kom ind i ligaen i 2010 endnu ikke har spillet samtlige kampe i en sæson. Efter at have misset hele 2014-sæsonen var han tilbage og spillede på et højt niveau sidste år, men missede to kampe undervejs, pga. en hjernerystelse, og han måtte i april atter under kniven med sit knæ. Andenrundevalget fra dette års draft, linebacker Jaylon Smith, ventes at sidde ude hele sæsonen med den alvorlige knæskade han blev ramt af i december i sin sidste collegekamp.

Orlando Scandrick sad ude hele sidste år med en knæskade, og mens han skulle være kommet sig helt over skaden, er der ingen garanti for at han spillemæssigt kan ramme samme niveau som inden skaden.

Demarcus Lawrence vil som tidligere nævnt åbne sæsonen med fire kampes karantæne, og på den anden side af den defensive linje er Randy Gregory ramt af en endnu længere karantæne (hvorfor vi ikke har ham listet som starter). Middle linebacker Rolando McClain er ramt af en karantæne på ti kampe, og er ikke mødt op til training camp. Der spekuleres i, at han vil blive cuttet, og kombinationen af både karantæne og risiko for fyring gør, at vi ikke har indregnet vores grade på ham i den samlede udregning.

Blandt de spillere, der rent faktisk ser ud til at komme i aktion fra starten af sæsonen, er der dog også grund til bekymring. Cornerbackgruppen ser stærkt tvivlsom ud bag Scandrick med Brandon Carr (Below Average) og Morris Claiborne (Poor) udset store roller. Dybden imponerer bestemt heller ikke på positionen. På wide receiver er Dez Bryant fantastisk, men går han ned med en skade – han missede syv kampe sidste år, mens han kæmpede med efterveerne af en brækket fod – ser det bekymrende ud, og hvor fantastisk den startende offensive linje end er, lader reserverne noget tilbage at ønske.

Romos helbred er i sidste ende formentlig det afgørende. Backup Kellen Moore har brækket anklen og ventes at misse sæsonen, og det efterlader enten den rå rookie Dak Prescott eller en endnu ikke signet veteran (Nick Foles?) som backup. Uanset hvad en klar nedgradering i forhold til Romo.

 

Gennemsnitlig spillergrade: 3,192

Samlet holdgrade: 4,304

 

New York Giants:

New York Giants - 2016 rosteranalyse

Styrker:

Defensiven har været det store omdrejningspunkt hos Giants i denne offseason. GM Jerry Reece, der ikke har for vane at kaste om sig med penge i free agency, kan formentlig mærke sædet brænde under sig, og han smed tidligt i free agency store penge efter både defensive tackle Damon Harrison (Elite), edge rusher Olivier Vernon (High Quality) og cornerback Janoris Jenkins (Average), og fik yderligere re-signet Jason Pierre-Paul (Above Average). Med Johnathan Hankins tilbage fra skade på den defensive linje står Giants med en stærk defensiv front med tre spillere, vi har gradet til mindst High Quality. Dertil kommer tre reserver vi har gradet som Average.

Selvom vi ikke er ligeså vilde med Janoris Jenkins, som Giants tilsyneladende er, er han en anstændig spiller til at erstatte Prince Amukamara og sammen med rutinerede Dominique Rodgers-Cromartie og førsterundevalget Eli Apple står Giants på papiret med en bedre gruppe af startende cornerbacks end sidste år.

Kasteangebet har fået tilføjet wide receiver Sterling Shepard i anden runde – en spiller vi var ganske høje på i draften i år – og sammen med Odell Beckham Jr. giver han Eli Manning to spændende mål på ydersiden. Victor Cruz har ikke spillet et snap siden oktober 2014 og det er ikke til at vide hvor han står nu. Kan han genfinde noget af tidligere tiders niveau ser det lovende ud, og ellers står Dwayne Harris klar i kulissen til at tage over.

 

Svagheder:

Ser man bort fra reserverne på den defensive linje, er der ikke meget hjælp at komme efter bag starterne hos Giants. Dwayne Harris, third down-back Shane Vereen, fullback Will Johnson og tight end Larry Donnell er de eneste backups vi har gradet til Average eller bedre.

Giants’ secondary er en stor ubekendt bag starterne. På cornerback er Leon McFadden ikke NFL-kaliber, Trevin Wade er også af tvivlsomt niveau og Bennett Jackson er et ukendt kort, mens safetyenheden i Nat Berhe og Mykkelle Thompson har to spillere vi ikke aner hvad vi skal forvente af og Cooper Taylor, der ikke holder niveau, som reserver. Rookie Darian Thompson, der ser ud til at starte på free safety havde vi kun en tredjedagsgrade på i draften. Sidste års andenrundevalg Landon Collins får benefit of the doubt ovenpå en forfærdelig rookiesæson. Han spillede ude af position en stor del af tiden, men bør kunne vise sig bedre i den rolle han ser ud til at få i år.

Linebackerkæden er blandt ligaens dårligste. Devon Kennard er en dygtig starter på strongside, men derudover er der ikke noget positivt at tale om, hverken blandt starterne eller reserverne.

Offensivt er den offensive linje en bekymring. Tre startere grader ud dårligere end Average, mens to af tre reserver er ukendte kort og sidste mand, Adam Gettis, er heller ikke startermateriale. På running back er Shane Vereen en fin spiller, men kandidaterne til early-down arbejde, Rashad Jennings og Andre Williams, er ikke meget værd.

Eli Manning har startet 183 kampe på stribe, så umiddelbart bør der ikke være den store grund til bekymring på den position over dybden – men indtræffer katastrofen står Giants pludselig med Ryan Nassib, der på tre sæsoner har set spilletid i fem kampe og kastet bolden ti gange. Det er ikke til at vide hvor Giants vil stå med ham.

 

Gennemsnitlig spillergrade: 2,327

Samlet holdgrade: 3,339

 

Philadelphia Eagles:

Philadelphia Eagles - 2016 rosteranalyse

Styrker:

Ligesom rivalerne fra Cowboys udmærker Eagles sig ved en stærk offensiv linje. Tilgangen af Brandon Brooks fra Texans sikrer fire startere på linjen, som vi har gradet som mindst Above Average – og hele højre side fra center til right tackle er High Quality. Dertil kommer tre reserver med en Average-grade (og udeluk ikke at enten rookie Isaac Seumalo eller Stefen Wisniewski overtager jobbet på left guard fra Allen Barbre).

Gruppen af pass catchers mangler måske noget topniveau (Hverken Jordan Matthews og Zach Ertz er dog langt fra High Quality på deres respektive positioner), men er ganske dyb, med fire receivers på mindst Average og to tight ends på Above Average.

Running back-gruppen skuffede en smule sidste år, men Doug Pederson har vist sig i stand til – både hos Eagles og Chiefs – at stable et effektivt løbeangeb på benene, så Ryan Mathews og Darren Sproles kan snildt overgå vores Average-grade; ikke mindst bag en så stærk offensiv linje som Eagles har.

På forsvaret er Jim Schwartz kommet til som defensiv koordinator, og det giver anledning til store forventninger fra den stærke defensive linje. Vinny Curry, Connor Barwin og Brandon Graham er alle dygtige spillere, der under Schwartz kan spille bedre, end vi har gradet dem, og den allerede fantastiske Fletcher Cox ligner et fremragende fit i det nye defensive system, og også Bennie Logan ved hans side er en dygtig spiller. Fire startere og én reserve på mindst Above Average er der ikke mange hold, der kan bryste sig af.

Linebackerkæden ser også god ud med stærke Mychal Kendricks på weakside, Jordan Hicks i midten, der som rookie sidste år leverede fantastisk spil inden en sæsonafsluttende skade. Nigel Bradham har vi givet benefit of the doubt ovenpå et svagt 2015 – han havde en virkelig stærk sæson i 2014 under netop Jim Schwartz hos Bills.

I free agency hentede Eagles safety Rodney McLeod hos Rams, og han glider ind ved siden af Malcolm Jenkins, der var blandt ligaens bedste safeties sidste år. Vi holder dog hans grade til High Quality, da det var et niveau vi ikke tidligere har set fra ham.

 

Svagheder:

Der er ingen vej udenom quarterbackpositionen, når man skal pege på bekymringer hos Eagles op til denne sæson. Sam Bradford blev re-signet til $18M om året, mens Doug Pederson tog Chase Daniel med fra Chiefs – og så handlede de op til andenvalget i draften efter Carson Wentz. Wentz er rå, men kommer med klart størst upside, og selvom Bradford er et tidligere topvalg i draften, har skader og middelmådigt spil præget hans karriere. Uanset hvem Eagles ender med at starte, er det svært at forvente store ting fra den vigtigste position i football, og det kan holde dem tilbage året igennem.

På forsvaret ser dybden genenmgående tvivlsom ud. Foruden Brandon Graham (Above Average) og Mike Martin (Average), har vi ikke gradet én eneste reserve bedre end Below Average, så trods en lovende gruppe af startere, er Eagles sårbare overfor skader. Marcus Smith har været en fæl skuffelse siden han kom ind i ligaen i første runde i 2014-draften og indvendigt på den defensive linje er der et stykke op til starternes niveau.

Gruppen af cornerbacks mangler i høj grad topniveau. Leodis McKelvin (Below Average) er kommet til fra Bills, men bør ikke være starter, og både Nolan Carroll og Ron Brooks er gradet som Average. Backups er Eric Rowe, der havde en skuffende rookiesæson, og rookie Jalen Mills, der var et syvenderundevalg (som vi dog gerne havde taget i fjerde runde).

 

Gennemsnitlig spillergrade: 3,135

Samlet holdgrade: 3,276

 

Washington Redskins:

Washington Redskins - 2016 rosteranalyse

Styrker:

Kastespillet på begge sider af bolden står umiddelbart som Redskins’ to største styrker. I Ryan Kerrigan og Preston Smith har holdet to særdeles dygtige edge rushers, og kombineret med en spændende cornerbackgruppe, der har fået tilføjet Josh Norman, kan modstanderne få svært ved at flytte bolden gennem luften. Norman og Bashaud Breeland udgør en stærk duo og rookie Kendall Fuller ligner også en kompetent mand i slotten. DeAngelo Hall er blevet rykket til safety, og hans niveau på den position er lidt svær at gennemskue – det kan meget vel vise sig at vi har været lidt for konservative med den Average-grade vi har givet ham, men omvendt ville vi ikke føle os trygge ved at gå højere.

På angrebet står Redskins godt på receiverpositionen. DeSean Jackson og Pierre Garcon er en dygtig duo på ydersiden, Jamison Crowder viste pæne ting i slotten sidste år, og dette års førsterundevalg Josh Doctson var en spiller vi var ganske høje på. Kombineret med en af NFLs bedste tight ends i Jordan Reed og running back Matt Jones, der i hvert fald som pass catcher har vist gode ting, står Kirk Cousins med flere gode våben.

Og kan Kirk Cousins fortsætte hvor han slap i sidste sæson, ser det pludselig rigtig godt ud for Redskins’ kasteangreb. Vi er ikke klar til at grade ham ud som mere end Average, men niveauet fra anden halvsæson af 2015 var til meget mere, så potentialet i kasteangrebet er svært at komme udenom.

Den offensive linje har på left tackle en af ligaens bedste på positionen i Trent Williams og både right guard Brandon Scherff og right tackle Morgan Moses er kompetente spillere på deres positioner.

 

Svagheder:

Ydersiden af forsvaret ser godt besat ud for Redskins med gode cornerbacks og edge rushers, men hele midteraksen på defensiven lader noget tilbage at ønske. Chris Baker er eneste starter på den defensive linje vi har gradet bedre end Below Average. I Stephen Paea og Trent Murphy har de et par fine reserver, som vi mener reelt burde starte over Ricky Jean-Francois på end-positionen modsat Baker, men altså ikke ser ud til at komme til det. Indersiden af linebackerkæden kommer også med nogle spørgsmålstegn, men kan rookie Su’a Cravens, som vi har et ganske godt øje til, presse sig forbi Will Compton i kampen om spilletid, vil det hjælpe en smule uden dog at gøre enheden til en styrke. Safetyduoen er heller ikke fantastisk, men også her vil Redskins i vores optik kunne bringe sig i en bedre position, hvis de lader en reserve tage starterjobbet. Det ser for nu ud til at de foretrækker David Bruton over Duke Ihenacho ved siden af DeAngelo Hall.

Indersiden af den offensive linje mangler kvalitet, bortset fra Brandon Scherff. Hverken Spencer Long eller Kory Lichtensteiger er startermateriale, og reserverne er ikke umiddelbart bedre. Det kan give problemer for Redskins på løbespil op gennem midten, eftersom det heller ikke just er en stærk gruppe af running backs holdet har at byde på. Og både Matt Jones og Chris Thompson er bedre med bolden i åbent rum og mens rookie Keith Marshall har spændende kvaliteter, er han et usikkert kort.

Quarterbackpositionen er også svær at spå om. Som tidligere nævnt sluttede Kirk Cousins sidste sæson stærkt af, men kan han bygge videre på den afslutning i denne sæson eller falder han tilbage til det niveau vi tidligere har set for ham?

 

Gennemsnitlig spillergrade: 2,558

Samlet holdgrade: 3,137

 

NFC EAST POWER RANKING

  1. Dallas Cowboys
  2. New York Giants
  3. Philadelphia Eagles
  4. Washington Redskins

1,402 total views, 1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top