You are here
Home > NFL

HUDDLE UP-TAKT, 2018 – WEEK 1: ATLANTA FALCONS @ PHILADELPHIA EAGLES

FOOTBALL IS BACK – kl. 02.20
Atlanta Falcons @ Philadelphia Eagles (3+)
Syv måneders ventetid er forbi, og NFL-sæsonen 2018 kan endelig sparkes i gang, når de forsvarende Super Bowl-mestre fra Eagles, tager imod de tabende Super Bowl-finalister fra 2016-sæsonen, i årets åbningskamp.

Falcons kæmpede sig gennem en 2017-sæson, hvor spillet på angrebet aldrig nåede niveauet fra 2016 – en naturlig konsekvens af at Kyle Shanahan havde taget cheftrænerjobbet hos 49ers – men hvor forsvaret til gengæld tog et pænt skridt i den rigtige retning. For Eagles gik det hele op i en højere enhed i 2017 – forsvaret præsterede og Carson Wentz var en MVP-kandidat indtil han gik ned med en skade mod slutningen af den regulære sæson. Nick Foles tog over og leverede et glimrende slutspil, der kulminerede i Super Bowl-triumfen mod Patriots, og en titel som Super Bowl-MVP.

Eagles har styrket mandskabet gennem offseason, og mens der er sagt farvel til nickelback Patrick Robinson – der fik sit spil til at ramme et hidtil uset niveau i sidste sæson, og igennem slutspillet – er den defensive front blevet styrket med nogle garvede veteraner, i form af Michael Bennett og Haloti Ngata, der sikrer god dybde på linjen.

Værterne må dog klare sig uden flere profiler i sæsonpremieren. På angrebet er Carson Wentz endnu ikke helt klar til at komme i aktion efter sin korsbåndsskade, hvorfor Nick Foles atter vil indtage starterrollen, og wide receivers Alshon Jeffery og Mack Hollins er også begge ude – Jeffery på ubestemt tid. Defensivt er Timmy Jernigan ude med en skade i i hvert fald de første seks kampe (NFI-listen), mens linebacker Nigel Bradham misser denne kamp med karantæne. Det er en del fravær, der løber op og allerede fra starten af sæsonen udfordrer dybden. Mod et Falcons-hold, der ikke er ramt af nævneværdige fravær, kan det meget vel komme til at blive problematisk.

Falcons har haft endnu en offseason til at få styr på Steve Sarkisians offensive system, og med tilføjelsen af rookie Calvin Ridley er der kommet endnu et våben for Matt Ryan. Ryan havde touchdownvariansen imod sig i sidste sæson, og mens de 38 fra 2016 næppe bliver opnået igen, bør han ende over 20 for i år. Der er nogle spændende matchups mellem Falcons’ receivers og Eagles’ cornerbacks, og det bageste forsvar er umiddelbart ét af de svagere punkter for Eagles.

God coaching kan opveje for mange mangler, og her står begge hold umiddelbart godt, men ikke mindst Eagles, der har én af ligaens bedste defensive koordinatorer i Jim Schwartz, mens head coach Doug Pederson også har præsteret fremragende i sine første år i klubben. Der er sagt farvel til både offensive coordinator Frank Reich (HC hos Colts) og QB-coach John DeFilippo (OC hos Vikings), så Mike Groh har taget springet fra WR-coach til koordinator til denne sæson. Det ligner bestemt en nedgradering, men med Pedersons tilstedeværelse burde Eagles være i stand til at overkomme det.

En stærk offensiv linje beskytter Nick Foles og giver plads til løbeangrebet overfor et Falcons-forsvar, der har spændende pass rushers, men til gengæld også kan risikere at være lidt udsat i løbespillet. Indersiden af den defensive linje lader lidt tilbage at ønske, og i linebackerkæden er Deion Jones en stærk spiller, men omkring ham lader kvaliteten lidt tilbage at ønske. Jay Ajayi og Corey Clement kan blive vigtige i jagten på sejren i denne premierekamp.

Falcons har dog også en stærk running back-duo i Devonta Freeman og Tevin Coleman, og mens deres offensive linje ikke kan måle sig med Eagles’, er den også ganske stærk – og møder altså et Eagles-forsvar, der mangler nogle spillere, der kunne hjælpe godt til mod løbet.

På papiret ligner det en ret lige kamp, og med alle Eagles’ fravær er jeg ganske fristet til at gå med Falcons – jeg er ikke solgt på at Foles kan formå at fortsætte på det niveau han viste i slutspillet, og mod et stærkt Falcons-hold og –forsvar, kan det blive problematisk. Men Eagles er et stærkt hold, og selvom jeg kæmper med at finde de afgørende argumenter, så siger mavefornemmelsen mig bare at de finder en måde at tilkæmpe sig sejren.

Atlanta Falcons 20 @ 24 Philadelphia Eagles

 

Som noget nyt vil vi i denne sæson køre en intern picks-konkurrence på redaktionen, og alle vores bud på kampenes resultater vil hver uge fremgå i optakten – i hver kamp spiller vi om 50 point, som baseres på fem kategorier (vinder af kampen, sejrsmargin, antal point i kampen, antal point til hhv. hjemme og udeholdet).

Vores bud på åbningskampen:
Magnus: Falcons 24 @ 16 Eagles
Peter: Falcons 20 @ 24 Eagles
Rasmus: Falcons 20 @ 17 Eagles
Toke: Falcons 24 @ 27 Eagles

847 total views, 2 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top