You are here
Home > NFL

ROSTERANALYSE 2018 – POWER RANKING: #8-5

Efter en omfattende gennemgang af de 32 NFL-mandskabers rosters, er vi nu klar til, i den sidste uge frem mod sæsonstarten, at løfte sløret for resultatet af Huddle Ups store Rosteranalyse anno 2018.

Ligesom de foregående år har vi lavet et bud på et 53-mandsroster for hvert hold og gradet alle spillere – long snappers undtaget – med henblik på at nå frem til en endelig grade for holdet, der danner grundlaget for denne rangering. De samlet 1824 spillere og trænere, der er gradet, er blevet placeret i én af følgende kategorier:

 • Best at Position (11)
 • Elite (10)
 • High Quality (8)
 • Good (6,5)
 • Above Average (5)
 • Average (3)
 • Below Average (1)
 • Unknown (0,5)
 • Replacement Level (-1)
 • Liability (-3)

Tallet i parentes angiver den talværdi, som den enkelte grade oversættes til, når holdets samlede grade skal udregnes.

Rookie-grades er baseret på den draft grade, vi gav dem tidligere på året, baseret på følgende kriterier:

 • Spillere med en førsterundegrade hos os, grades til Above Average
 • Spillere med en andendagsgrade grades til Average
 • Spillere med en tredjedagsgrade grades til Below Average
 • Spillere vi havde gradet som Undraftable er i Replacement Level
 • Rookies vi ikke har gradet tildeles en grade ud fra hvor de er draftet, ligesom ovenstående (1. runde = Above Average, 2.-3. runde = Average, 3. dagen = Below Average), mens undraftede spillere vi ikke havde gradet er placeret i Unknown-kategorien. Eneste undtagelse fra dette er kickers/punters, hvor vi har rykket dem én kategori højere op.

For hvert hold er gradet 57 spillere og trænere (de 52 spillere til vores bud på holdets 53-mands roster – long snappers som nævnt undtaget – foruden en grade til Kick Returner og Punt Returner, samt tre grades til coaches (Head Coach samt Offensive og Defensive Coordinator).

Foruden en grade på hver enkelt spiller er indregnet en vægtning af de enkelte enheder (QB, RB, WR, TE/H-Back/FB, EDGE, IDL, Off-ball LB, DB, ST, Coaches), samt en vægtning der tager forbehold for, om en spiller er listet som starter eller som backup.

I forbindelse med gennemgangen af hvert hold angives den grade og rangering holdet har fået i tre kategorier:

 • Team total (Det vægtede snit, der danner grundlaget for denne power ranking)
 • Player average (Rent gennemsnit af de 57 grades – ingen hensyntagen til positionel værdi, status som starter/backup ol.)
 • Starting 25 (Vægtet snit af de 11 offensive startere, 12 defensive startere (nickelback inkl.), samt kicker og punter)

Dertil kommer en angivelse af de bedst/dårligst rangerede enkeltstående enheder målt udover hele ligaen.

Bud på rosters er låst fast pr. 29/8.

Tidligere gennemgange:
#32-29
#28-25
#24-21
#20-17
#16-13
#12-9

Vi er nu nået til næstsidste del af vores gennemgang af de 32 mandskaber med et kig på de fire hold, der misser cuttet til top 4, og altså slutter fra nummer 8 til nummer 5.

#8: ATLANTA FALCONS
Team total: 4,595 (#8)
Player average: 3,526 (#14)
Starting 25: 6,014 (#9)
Bedst rangerede enhed: DB (#5)
Dårligst rangerede enhed: IDL (tied-#26), Off-ball LB (#26)

Kyle Shanahans ansættelse som 49ers-head coach forud for sidste sæson betød et skifte på offensive coordinator til 2017 for Falcons, og konsekvensen af dette var også til at spore i løbet af sæsonen. Den velsmurte maskine, der var drivkraften bag Falcons’ Super Bowl-optræden i 2016-sæsonen – og Matt Ryans MVP-titel – var måske ikke fyldt med grus, men under Steve Sarkisian kørte det bare ikke ligeså godt som under Shanahan. Det kneb ganske enkelt med at omsætte yards til point i samme grad som i 2016, og Matt Ryan gik fra 38 passing touchdowns i 2016 til blot 20 i 2017.

Nu er det år 2 under Sarkisian, og der er blevet gjort en indsats for at styrke angrebet omkring Ryan (High Quality). Førsterundevalget i årets draft, Calvin Ridley, er blevet tilføjet til receiverkorpset, hvor han skal supplere Julio Jones (Elite) og Mohamed Sanu (Good). Der blev også brugt yderligere et draftvalg på en receiver, Russell Gage. På tight end tog Austin Hooper (Above Average) et skridt frem i sin anden sæson, men han har potentiale til mere end han har vist hidtil. Bag Hooper er positionen ganske ganske tyndt besat, men med receiverne til rådighed, bør det være til at overkomme. Der kan findes yderligere hjælp til kasteangrebet i running back-enheden. Devonta Freeman (Good) og Tevin Coleman (Above Average) er begge fint i stand til at bidrage i denne del af spillet.

Freeman og Coleman er en solid duo til at løbe bolden, og de arbejder bag en offensiv linje, der generelt er godt besat, og kun har right guard Brandon Fusco (Below Average) som en decideret svaghed på linjen. To High Quality-tackles i Jake Matthews og Ryan Schraeder, en Elite-center i Alex Mack og en dygtig left guard i Andy Levitre (Above Average) runder en linje af, der grader ud som den delt femtebedste startende offensive linje i ligaen hos os. Udover Ben Garland (Average) er der dog ikke meget at komme efter i dybden.

Defensiven tog et klart skridt frem i sidste sæson, og præsterede reelt bedre end angrebet. I vores grades er forsvaret dog det svage led på holdet, men med fire High Quality-startere (defensive tacle Grady Jarrett, middle linebacker Deion Jones, cornerback Desmond Trufant og safety Keanu Neal) og yderligere tre gradet Good, ligger over halvdelen af starterne altså på disse to grades, og det kan give forhåbninger om at de kan trække hele enheden op. Efter at have ført ligaen i sacks i 2016 havde edge rusher Vic Beasley en skuffende 2017-sæson. Nu er han rykket tilbage på positionen hvor han producerede så stærkt i 2016, og kan han genfinde niveauet, kan Good-graden vise sig for lav.

Starterpladsen ved siden af Grady Jarrett giver anledning til bekymring – Jarrett er eneste mand på indersiden af den defensive linje, vi har gradet bedre end Below Average efter Dontari Poes skifte, og det svage punkt på linjen formår holdet ikke umiddelbart at kompensere for i linebackerkæden, hvor Deion Jones også er eneste mand, der opnår en grade bedre end Below Average.

Den bageste enhed er fint besat og grader ud som det delt niendebedste startende secondary hos os, og med fin dybde – safety Ron Pon Parker på Above Average og yderligere to spillere på Average – ender enheden med at rangere som det femtebedste secondary hos os. Kan pass rushet, anført af Beasley og sidste års førsterundevalg Takk McKinley (Above Average) komme i gang, ser det godt ud for kasteforsvaret. Løbeforsvaret ser umiddelbart mere beymrende ud, men kan angrebet præstere, er det mindre afgørende hvordan Falcons præsterer mod løbet.

#7: SEATTLE SEAHAWKS
Team total: 4,641 (#7)
Player average: 3,325 (#18)
Starting 25: 5,684 (#15)
Bedst rangerede enhed: QB (#3)
Dårligst rangerede enhed: IDL (#29)

Surprise? Vi medgiver, at nummer 7 virker højt for et mandskab, som vi reelt ikke har de helt store forventninger til i år, men rangeringen står som et vidnesbyrd om at det ikke er manglende talent på holdet, der skal være årsagen til bekymringerne. Vi har Earl Thomas (Elite) tællende med i holdets grade på trods af hans holdout, vi har Dion Jordan (Above Average) listet som starter, trods usikkerheden om hans skade. Doug Baldwin (High Quality) er der også usikkerhed om pga. skade. Afskeden med Kam Chancellor og Richard Sherman kan også få et impact på holdet, både på og udenfor banen. Der er kort sagt masser af bekymringer omkring Seahawks, men det er ikke manglende talent på vigtige positioner, hvis alle er i aktion og spiller op til deres bedste. Udfordringerne ligger i høj grad steder, som vi ikke kan grade.

Seahawks’ grades på de forskellige enheder tegner også et ret godt billede af holdet. De to positioner vi vægter højest – quarterback og coaching – grader ud i top 8, og samlet fire enheder rangerer i top 11 i ligaen, mens fire andre enheder rangerer blandt de ti dårligste i ligaen. Der er ikke meget, der på papiret bare er gennemsnitligt, men en god quarterback og en god head coach gør meget for at kompensere for holdets øvrige mangler, så mens vi ikke nødvendigvis selv ville placere Seahawks så højt i en power ranking, så se dette som en indikation af at der er talent til at de kan gøre det bedre end mange forventer.

Russell Wilson (Elite) er blandt ligaens bedste quarterbacks og gjorde næsten egenhændigt dét, der skulle til for at holde Seahawks inde i kampen om slutspil sidste år. Af holdets 38 offensive touchdowns var der blot ét som Wilson ikke selv kastede eller løb ind – det var et rushing touchdown af J.D. McKissic i Week 4. Med Chris Carson tilbage fra den skade, der afsluttede hans sæson i selvsamme uge, og tilføjelsen af Rashaad Penny i første runde af årets draft (vi havde selv kun en tredjedagsgrade på ham, hvorfor han kun ender som Below Average), er der potentiale for at løbeangrebet kan præstere bedre i år og tage noget af presset af Wilson. Wilson har Tyler Lockett (Good) tilbage på 100%, efter han kæmpede sig gennem 2017 med en nagende skade, og har fået tilføjet veteranen Brandon Marshall (Average) til receiverkorpset. Der er dog sagt farvel til tight end Jimmy Graham, og det hænger nu på Nick Vannett og Ed Dickson (Average) at præstere på den position.

Den offensive linje er stadig et stort spørgsmålstegn. Duane Brown (Good) på left tackle og Justin Britt (Above Average) i midten af linjen er de eneste to spillere i enheden, der ikke er endt med en Below Average-grade eller værre. Wilson kan få endnu en sæson, hvor han må løbe for livet. Ansættelsen af Brian Schottenheimer (Replacement Level) som offensive coordinator er endnu en grund til dybe panderynker. Schottenheimer har virket ude hvor han ikke kan bunde i sine seneste jobs, og mens hans filosofi umiddelbart passer fint til dét Seahawks har villet tidligere, virker den ikke til at være up-to-date i forhold til dagens NFL. Han kan meget vel komme til at ende med at holde angrebet – og Wilson – tilbage.

Der er flere lovende kort i kasteforsvaret, hvor Frank Clark (High Quality) er en stærk edge rusher, og Dion Jordan viste sidste år endelig hvorfor Dolphins handlede op efter ham i første runde af 2013-draften. Rookie Rasheem Green er umiddelbart en fin backup, men hvis Jordan misser tid med sin skade, er dybden hurtigt udfordret. På cornerback er Shaquill Griffin, Byron Maxwell (begge Good) og Justin Coleman (Above Average) en fin trio. De har måske ikke Richard Shermans niveau, men hver især er de dygtige spillere. Safety Earl Thomas, hvis han vender tilbage fra sit holdout, er blandt ligaens allerbedste på positionen, og hans vigtighed for holdet bliver understreget hver eneste gang han misser tid. Dybden er udfordret med alle reserver i Seahawks’ secondary gradet Below Average eller værre.

Indersiden af den defensive linje har to Average-startere i Jarran Reed og Tom Johnson, mens Shamar Stephen er en solid reserve. Der mangler lidt oppe foran, men det kompenseres der fint for med Bobby Wagner, der grader ud som én af de to bedste off-ball linebackers hos os. Wagner i midten af linjen, omgives af K.J. Wright (Above Average) og Barkevious Mingo (Average), mens rookie Shaquem Griffin er en spændende reserve. Trods en manglende hånd, var vi var høje på Griffin i draften, og Shaquils lillebror kan blive et virkelig spændende bekendtskab, hvis han får spilletid på andet end special teams, hvor han i første omgang vil skulle vise sig frem.

#6: LOS ANGELES RAMS
Team total: 4,697 (#6)
Player average: 3,956 (#6)
Starting 25: 5,923 (#12)
Bedst rangerede enhed: ST (#1)
Dårligst rangerede enhed: EDGE (tied-#31), Off-ball LB (#31)

 

Vi bliver i NFC West, hvor vi er nået til de forsvarende divisionsvindere. I det første år i post-Jeff Fisher-æraen, med Sean McVay som head coach, tog Rams store skridt frem på begge sider af bolden. Intet angreb satte flere point på tavlen end Rams’, og efter en svær rookiesæson blomstrede quarterback Jared Goff op i et nyt system.

Nu venter så den svære opgave med at følge op på den flotte sæson. Offensive coordinator Matt LaFleur er rykket til Titans, hvor han kunne få ansvar for play-calling, men selv med en umiddelbar nedgradering på dén position står Rams stærkt på trænersiden. Det er McVays system, der bliver kørt, med McVay som play-caller, og i Wade Phillips har man ligaens bedste defensive coordinator.

Kasteangrebet har sagt farvel til Sammy Watkins, men har hentet Brandin Cooks ind til at supplere Cooper Kupp og Robert Woods – det efterlader en receivertrio, der alle grader ud som Good. Bag de tre er der ikke det store at komme efter på receiver og tight end, hvor Tyler Higbee (Average) ligner bedste mand, mens alle reserver grader ud som Below Average eller værre. Jared Goff (Good) kan få svært ved at fastholde sidste års 28:7 TD:INT-ratio, men mindre kan nok også gøre det.

Running back Todd Gurley (Elite) vendte tilbage til eliten sidste år, efter en svær anden sæson i ligaen i 2016. Med 2093 yards from scrimmage og 19 touchdowns var han i perioder aldeles ustoppelig sidste år, og op til denne sæson er rookie John Kelly, som vi var store fans af i draftprocessen, blevet tilføjet som backup. Trods status som et sjetterundevalg, ser han ud til at have overhalet Malcolm Brown i kampen om de rester Gurley måtte efterlade. Gurley løber bag en offensiv linje, der generelt er stærkt besat. Venstresiden med Andrew Whitworth og Rodger Saffold (begge High Quality) er virkelig stærk, men det er værd at have for øje at Whitworths niveau begyndte at falde lidt mod slutningen af sidste sæson. Han har fået benefit of the doubt (er dog holdt væk fra Elite-kategorien), men kan være i farezonen for at præstere til mindre. John Sullivan (Above Average) er en garvet rotte i midten af linjen, og Rob Havenstein (Good) på right tackle giver heller ikke anledning til bekymring. Det er kun på right guard og i dybden, den offensive lijne ser ud til at være udfordret. Netop right guard Jamon Brown vil åbne sæsonen med to spilledages karantæne, men skulle én mand på linjen gøre dette, så er det den rette, i forhold til at finde en erstatning, der ikke betyder et nævneværdigt dropoff i niveau.

Og manglende dybde er i det store hele den helt store årsag til at man kan være nødt til at holde forventningerne til Rams lidt nede i år. Intet hold scorer dårligere resultater i dybden end Rams, der blot har fire reserver, der opnår en Average-grade (to af dem rookies i kraft af deres draft grade hos os). En Replacement Level-backup på quarterback koster meget på den front, ligesom reserverne på den offensive linje heller ikke gør meget for at hjælpe holdet.

På forsvaret er linebackerkæden det helt svage punkt. Af de tolv 3-4-mandskaber i ligaen scorer intet hold en dårligere gennemsnitlig grade blandt de fire startende linebackers, end Rams, og trods en startende defensiv linje, der rangerer som den næstbedste blandt 3-4-mandskaberne, betyder det at Rams’ startende front-seven ender helt nede som nummer 27 blandt alle ligaens mandskaber. Til gengæld scorer det startende secondary ligaens højeste grade. Marcus Peters og Aqib Talib er kommet til på cornerback og sikrer sammen med Nickell Robey-Coleman en cornerbacktrio, der scorer lutter High Quality-grades, og på safety har John Johnson ligeledes scoret High Quality-grade ovenpå en stærk rookiesæson sidste år, og han liner op ved siden af Lamarcus Joyner (Elite).

Syv af otte startere på den defensive linje eller det bageste forsvar scorer en High Quality-grade eller bedre – anført af Aaron Donald (gradet som én af de to bedste interior defensive linemen) – og den ene, der ikke når op i High Quality, er Michael Brockers (Good). Men linebackerkæden med to Average- og to Below Average-grades, trækker ned – især fordi den højt vægtede edge rush-position trækkes ned af Matt Longacre og Samson Ebukam som startere. Indersiden af kæden med Mark Barron og Cory Littleton og svag dybde, gør heller intet godt for den defensive grade.

Det er sjældent vi fremhæver special teams i disse gennemgange, men ved Rams er vi nødt til det. Lutter Elite-grades på de fire positioner vi rent faktisk grader – Pharoh Cooper tilbyder måske ikke det store på angrebet, men som returner er han fantastisk, uanset om det er kickoffs eller punts, og sparkerduoen Johnny Hekker og Greg Zuerlein hører også begge til blandt de bedste på deres positioner i ligaen. Special teams vægtes ikke højt hos os, men det gør stadig sit til at trække holdgraden i den rigtige retning.

#5: PITTSBURGH STEELERS
Team total: 4,958 (#5)
Player average: 3,807 (#7)
Starting 25: 6,688 (#4)
Bedst rangerede enhed: RB (#1)
Dårligst rangerede enhed: EDGE (tied-#25), Off-ball LB (#25)

Trods sejre i ti af de sidste elleve kampe i den regulære sæson – og det enlige nederlag var et snævert af slagsen til Patriots, hvor man var foran dybt i fjerde quarter og kastede en interception i end zone med fem sekunder tilbage – måtte Steelers se sig ekspederet ud af slutspillet i første forsøg, efter en mareridtstart mod Jaguars, der kom foran 21-0 i andet quarter. Steelers kæmpede sig tilbage, men kom aldrig tættere på end 21-28 og 28-35 før et touchdown i sidste sekund pyntede på slutresultatet, 42-45. Et skuffende exit i en sæson, hvor Steelers endelig havde vist at de kunne give Patriots problemer – og nu skal de så gennem en umiddelbart styrket konference for at nå tilbage til Super Bowl. Dermed ikke sagt, at der skal trykkes på panikknappen, men sidste år var umiddelbart én af de bedre chancer for Steelers.

Running back Le’Veon Bell (Best at Position) har gang i et holdout, der kan strække sig ind i sæsonen, og uden ham vil det være op til James Conner (Average), at trække læsset for løbeangrebet. Conner fik blot 32 touches som rookie, og mens vi snildt kan se ham præstere til mere end sin grade, har vi ganske enkelt ikke set nok til ham endnu til at vi kan forsvare at gå højere. Han har three-down potentiale, og med usikkerheden om Bell, har Conner en stor chance i år for at vise at han er manden, der skal satses på fremadrettet – til markant billigere penge end Bell vil koste at få under kontrakt. Bell og/eller Conner vil skulle løbe bag en offensiv linje, der grader ud Above Average eller bedre fra ende til anden blandt starterne, og ender som den syvendebedste startende linje i vores rangeringer. Der er et drop-off til reserverne, og især hvis right guard David DeCastro (Elite) eller right tackle Marcus Gilbert (Good) skulle blive skadet, vil det kunne mærkes.

Kasteangrebet er fortsat uhyggeligt stærkt besat med ligaens vel nok bedste receiver Antonio Brown, sidste års andenrundevalg JuJu Smith-Schuster (High Quality) og en fin tight end i Jesse James (Above Average). Rookie James Washington havde vi en andendagsgrade på, men hans evner kan sagtens ende med at gøre ham fortjent til mere end den Average-grade hans draft grade sikrer ham. Quarterback Ben Roethlisberger (High Quality) missede akkurat cuttet til Elite-kategorien, men trods lidt ustabilt spil i perioder, er han fortsat uhyre velspillende.

Den offensive dybde er ikke prangende, men der er dygtige pass catchers at finde selv bag starterne. Værre ser det ud hvis Roethlisberger går ned. Det vil kræve en del omstilling at få angrebet til at forblive produktivt, og efter Todd Haleys kontraktudløb er det nu Randy Fichtner, der for første gang skal prøves af som koordinator på NFL-niveau – han har været quarterbackcoach for Steelers siden 2010, og trænede i tre sæsoner inden da deres receivers. Han har været positionstræner under nogle dygtige koordinatorer i først Bruce Arians og senest Todd Haley, men hvad han selv kan i koordinatorstillingen, må tiden vise.

Det startende forsvar grader ud midt i ligaen hos os (#17), i høj grad på baggrund af en stærk defensiv front med Cameron Heyward (Elite) og Stephon Tuitt (High Quality) på de to ends og Javon Hargrave (Above Average) i midten. Kasteforsvaret har tre fine cornerbacks i Joe Haden, Mike Hilton (begge Good) og Artie Burns (Above Average), og de suppleres af en stærk edge rusher i T.J. Watt (High Quality). Bag Watt tynder rushet hurtigt ud med Bud Dupree (Average), som eneste mand, der ikke grader ud som Below Average. I cornerbackgruppen er Coty Sensabaugh en solid backup.

I den bageste enhed har Morgan Burnett (Above Average) fået førsterundevalget Terrell Edmunds (gradet til slutningen af anden runde hos os) som makker. Den enhed er, sammen med indersiden af linebackerkæden, den største bekymring på forsvaret. Vince Williams (Above Average) er en fin mand, men Tyler Matakevich (Average), som vi har gradet som næstbedste mand i enheden, er umiddelbart kun reserve, og det efterlader en svagt besat starterplads ved siden af Williams. Jon Bostic (Below Average) har ikke imponeret hidtil i karrieren, og Ryan Shazier er absolut savnet i enheden. Kan den defensive front holde stand, er der potentiale på løbeforsvaret, men resten af midteraksen lader noget tilbage at ønske, og efter at have tilladt 4,4 yards pr. carry og 14 touchdowns sidste år, er det et punkt på forsvaret, der er værd at holde øje med i år, især hvis ikke angrebet kan sætte så mange point på tavlen, at modstanderne tvinges til at opgive løbet.

620 total views, 1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top