You are here
Home > NFL

ROSTERANALYSE 2018 – POWER RANKING: #16-13

Efter en omfattende gennemgang af de 32 NFL-mandskabers rosters, er vi nu klar til, i den sidste uge frem mod sæsonstarten, at løfte sløret for resultatet af Huddle Ups store Rosteranalyse anno 2018.

Ligesom de foregående år har vi lavet et bud på et 53-mandsroster for hvert hold og gradet alle spillere – long snappers undtaget – med henblik på at nå frem til en endelig grade for holdet, der danner grundlaget for denne rangering. De samlet 1824 spillere og trænere, der er gradet, er blevet placeret i én af følgende kategorier:

 • Best at Position (11)
 • Elite (10)
 • High Quality (8)
 • Good (6,5)
 • Above Average (5)
 • Average (3)
 • Below Average (1)
 • Unknown (0,5)
 • Replacement Level (-1)
 • Liability (-3)

Tallet i parentes angiver den talværdi, som den enkelte grade oversættes til, når holdets samlede grade skal udregnes.

Rookie-grades er baseret på den draft grade, vi gav dem tidligere på året, baseret på følgende kriterier:

 • Spillere med en førsterundegrade hos os, grades til Above Average
 • Spillere med en andendagsgrade grades til Average
 • Spillere med en tredjedagsgrade grades til Below Average
 • Spillere vi havde gradet som Undraftable er i Replacement Level
 • Rookies vi ikke har gradet tildeles en grade ud fra hvor de er draftet, ligesom ovenstående (1. runde = Above Average, 2.-3. runde = Average, 3. dagen = Below Average), mens undraftede spillere vi ikke havde gradet er placeret i Unknown-kategorien. Eneste undtagelse fra dette er kickers/punters, hvor vi har rykket dem én kategori højere op.

For hvert hold er gradet 57 spillere og trænere (de 52 spillere til vores bud på holdets 53-mands roster – long snappers som nævnt undtaget – foruden en grade til Kick Returner og Punt Returner, samt tre grades til coaches (Head Coach samt Offensive og Defensive Coordinator).

Foruden en grade på hver enkelt spiller er indregnet en vægtning af de enkelte enheder (QB, RB, WR, TE/H-Back/FB, EDGE, IDL, Off-ball LB, DB, ST, Coaches), samt en vægtning der tager forbehold for, om en spiller er listet som starter eller som backup.

I forbindelse med gennemgangen af hvert hold angives den grade og rangering holdet har fået i tre kategorier:

 • Team total (Det vægtede snit, der danner grundlaget for denne power ranking)
 • Player average (Rent gennemsnit af de 57 grades – ingen hensyntagen til positionel værdi, status som starter/backup ol.)
 • Starting 25 (Vægtet snit af de 11 offensive startere, 12 defensive startere (nickelback inkl.), samt kicker og punter)

Dertil kommer en angivelse af de bedst/dårligst rangerede enkeltstående enheder målt udover hele ligaen.

Bud på rosters er låst fast pr. 29/8.

Tidligere gennemgange:
#32-29
#28-25
#24-21
#20-17

Vi går nu ind i ligaens bedste halvdel og fortsætter nu vores gennemgang af de 32 mandskaber med et kig på de fire hold, der ligger fra nummer 16 til 13.

#16: CAROLINA PANTHERS
Team total: 4,268 (#16)
Player average: 3,263 (#22)
Starting 25: 5,923 (#13)
Bedst rangerede enhed: Off-ball LB (#1)
Dårligst rangerede enhed: WR (#30)

11 sejre i den regulære sæson og muligheden for et game-winning drive, der ville have fuldendt et stort comeback mod Saints i slutspillet, men endte med en incompletion og et 26-31-nederlag. Ovenpå den skuffende 6-10-sæson i 2016, året efter de gik 15-1 og nåede Super Bowl, var Panthers tilbage i det sjove selskab sidste år. Offseason har dog umiddelbart svækket holdet, der har mistet begge sine koordinatorer – offensive coordinator Mike Shula blev opsagt efter sæsonen og erstattet af Norv Turner, mens defensive coordinator Steve Wilks overtog cheftrænerjobbet hos Cardinals, og er blev afløst af Eric Washington, der hidtil har trænet den defensive linje.

Det er på den offensive side af bolden, der er mest anledning til bekymring, og det hænger både på Turner (Replacement Level), der ikke har præseret overvældende godt i sine seneste koordinatorstillinger, og de offensive enheder. Den offensive linje er den helt store svaghed hér – med right tackle Daryl Williams’ skade, har Panthers mistet én af ligaens bedste på den position. Taylor Moton er en fin spiller, men får svært ved at levere spil på det samme niveau. Matt Kalil (Replacement Level) er ifølge vores grades ligaens dårligste starter på left tackle, og det er en dårlig kombination med Norv Turners system, der historisk har gjort hyppigt brug af 7-step dropbacks. Indvendigt på linjen er Andrew Norwell skiftet til Jaguars i free agency, og hans plads overtages umiddelbart af Jeremiah Sirles (Replacement Level), der også får svært ved at spille op til det niveau forgængeren leverede. Ryan Kalil (Above Average) i midten er en dygtig spiller, men har misset 18 kampe over de seneste to sæsoner, og har meldt ud at dette er hans sidste sæson. Trai Turner (High Quality) står tilbage som den eneste starter man kan føle sig helt tryg ved.

Det giver anledning til bekymring for Cam Newton (Good), der ikke bare kan forvente tvivlsom beskyttelse, men også kaster til en gruppe af receivers, der ikke for alvor skiller sig ud, om end der er upside. Rookie D.J. Moore har potentialet, men er han klar til at vise det i år? Og kan Devin Funchess (Above Average) efter en solid sæson sidste år, bygge videre på sit spil? Tight end Greg Olsen (High Quality) og running back Christian McCaffrey (Above Average) kan begge se frem til store roller i kastespillet, og hvis den offensive linje kæmper med beskyttelsen, kan de to spillere kun vise sig at blive endnu vigtigere. Bag McCaffrey er C.J. Anderson (Above Average) kommet til, og han kan varetage noget af arbejdet på early-downs.

McCaffrey havde i det store hele en skuffende rookiesæson – hans evner i kastespillet blev jævnligt vist frem, men som runner, lod han en del tilbage at ønske. Hans rolle ser ud til at blive større i år, men kan han få plads at løbe på bag den her offensive linje? Newton havde én af sine mere præcise sæsoner sidste år, men formåede nok engang ikke at ramme på 60% af sine kast, og snittede sølle 6,7 yards pr. attempt. Siden hans 35:10 TD:INT-ratio i 2015 har han på to sæsoner kastet 41 touchdowns mod 30 interceptions, og slet ikke formået at genfinde niveauet. Som sidste år viste, kan Panthers stadig komme langt, uden at Newton præsterer, men presset på ham er stort – især hvis forsvaret har en off-day – og hans evner til at løbe bolden, er fortsat afgørende. De opvejer til dels hans mangler som passer, men skal Panthers gøre sig forhåbninger om at gå hele vejen, skal han genfinde noget der minder om 2015-sæsonen i dén del af spillet.

Det startende forsvar rangerer som det fjerdebedste i ligaen hos os, og det er ikke mindst takket være et stærkt front-seven. Syv startere Above Average eller bedre, herunder fire på mindst High Quality – hele linebackerkæden samt Kawann Short på indersiden af den defensive linje, ved siden af nyankomne Dontari Poe (Good) – sikrer en stærk front. På ydersiden af linjen er Mario Addison (Good) en dygtig pass rusher, der har samlet 20,5 sacks sammen over de seneste to sæsoner, og har vist forbedringer i sit spil mod løbet. Julius Peppers (Above Average), på den anden side af linjen, har rundet 38 år, men samlede 11 sacks sammen sidste år, og vil fokusere på netop at jagte quarterbacken i år. Wes Horton (Average) vil i højere grade varetage early-down rollen. Dybden på linjen er generelt fin med yderligere to backups gradet til Average.

Resten af den defensive dybde ser mere tvivlsom ud. Især i linebackerkæden er det ikke imponerende, og den dybde vil blive udfordret allerede fra starten af sæsonen, hvor Thomas Davis sidder ude med fire kampes karantæne. I det bageste forsvar er rookie Rashaan Gaulden eneste reserve, der opnår en Average-grade (vi kunne ikke finde nok tape på ham til at grade ham i draften – men han blev taget i slutningen af tredje runde, og får derfor en Average-grade), og samtidig er James Bradberry (Above Average) og Mike Adams (High Quality) de eneste startere, der får en grade bedre end dette. Det er et secondary, der er lidt skrøbeligt, men omvendt også har flere spillere, der i løbet af karrieren har leveret spil på et niveau, der er højere end vores grade. Spørgsmålet er så om de kan genfinde det, eller om den nedadgående trend for dem, er den vi skal forvente at se fortsætte.

#15: KANSAS CITY CHIEFS
Team total: 4,388 (#15)
Player average: 3,430 (#16)
Starting 25: 5,398 (#18)
Bedst rangerede enhed: TE/FB/H-Back (#2)
Dårligst rangerede enhed: DB (#29)

Patrick Mahomes-æraen er klar til opstart i Kansas City. En stærk sæson af Alex Smith sidste år var med til at sende Chiefs i slutspillet, hvor det endte med et kollaps i anden halvleg og exit mod Titans. Smith er blevet sendt til Redskins, og Mahomes (Above Average), sidste års førsterundevalg, tager over. Der venter et markant skifte i spillestil med Mahomes under center – fra den konservative Smith, der passer godt på, og sjældent forcerer, bolden, til en sand gun-slinger i Mahomes.

Skill position-spillerne omkring Mahomes er stærkt besat med tre High Quality-spillere i receiver Tyreek Hill, tight end Travis Kelce og running back Kareem Hunt, der yderligere suppleres af Sammy Watkins, Chris Conley og Spencer Ware i Above Average-kategorien – og løbeangrebet får yderligere hjælp af fullback Anthony Sherman (High Quality). Mens koordinatorpositionen efter Matt Nagys skifte til Bears er lidt usikkert besat, opvejes det rigeligt af head coach Andy Reid (Elite), der er hovedarkitekten bag angrebet.

Running back-positionen undtaget er dybden dog lidt udfordret blandt de våben Mahomes har til rådighed, men starterne er en stærk gruppe, der bør levere varen, så længe Mahomes er i stand til at få bolden i hænderne på dem – og nu kan det så komme til at ske på et meget større område af banen end vi er vant til. Sammy Watkins er kommet til i offseason efter en sæson hos Rams, hvor hans ellers begrænsede produktion blev opvejet af otte touchdowns.

Den offensive linje har nogle stærke kort på højre side i Laurent Duvernay-Tardif (Good) og Mitchell Schwartz (High Quality), mens Eric Fisher på left tackle også grader ud over middel. De to sidste pladser er straks mere bekymrende med Cameron Erving og Mitch Morse (Below Average). Dybden er tvivlsom at best med Jordan Devey (Below Average) som den på papiret bedste mand.

I college var Mahomes næsten konstant involveret i shootouts, og kigger man ned over Chiefs’ forsvar, kan det godt pege i retning af at det samme kommer til at blive tilfældet i år. Chiefs’ startende forsvar rangerer som det fjerdedårligste i ligaen ifølge vores grades. Det er ikke fordi, der ikke er glimrende spillere på forsvaret – de er bare omgivet af alt for mange, der ikke er i nærheden af deres niveau. Fire spillere – defensive end Chris Jones, edge rusher Justin Houston, cornerback Kendall Fuller og safety Eric Berry – er gradet til High Quality, men udover de fire, er der kun én spiller på hele forsvaret, der har opnået en grade bedre end Average (Reggie Ragland – Above Average).

Med cornerback Marcus Peters sendt til Rams er bedste mand på forsvaret væk, og selvom Fuller er en god spiller at erstatte ham med, er der bare et mærkbart spring fra Fuller til resten af enheden, og David Amerson (Replacement Level) som vigtig bidragsyder ligner ikke en god idé – man kan håbe at Orlando Scandrick viser sig klar til at overtage det job og kan genfinde noget af spillet fra tidligere i karrieren, men det virker som et stretch at forvente.

Skal Chiefs vinde kampe ligner det i høj grad at angrebet skal sætte mange point på tavlen, og det er et stort pres at lægge på skuldrene af en quarterback, hvis eneste spilletid hidtil er kommet i en ligegyldig Week 17-kamp. Om han formår at leve op til det eller ej, kan Chiefs blive et underholdende hold at følge i år. Mahomes er i hvert fald underholdende, og kan man lide at se touchdowns, bør både angrebet og forsvaret være garant for at der kommer en del af dem hver eneste uge.

#14: TENNESSEE TITANS
Team total: 4,393 (#14)
Player average: 3,772 (#8)
Starting 25: 6,108 (#7)
Bedst rangerede enhed: OL (#3)
Dårligst rangerede enhed: WR, Off-ball LB (#24)

Slutspilsdeltagelse – og en flot comebacksejr i slutspillet – var ikke nok for Mike Mularkey, der blev fyret og afløst af Mike Vrabel. Det er ikke mange hold, der ville tage den beslutning, men det betyder ikke at det ikke var det rigtige at gøre. Mularkey virkede til at holde holdet tilbage, og mens Vrabel og en ny trænerstab ikke er en garanti for forbedring, så virker det som en god chance at tage, uagtet at den ikke nødvendigvis vil bære frugt allerede i år.

Den nye offensive koordinator Matt LaFleur – QB-coach under Kyle Shanahan hos Falcons i Matt Ryans MVP-sæson og offensiv koordinator for Rams, NFLs mest scorende angreb, sidste år – får nu chancen som play-caller. Han har overtaget et stærkt offensivt roster, hvor den offensive linje grader ud som den tredjebedste i ligaen hos os, i kraft af tre Good-grades på indersiden af linjen og to High Quality-grades på tackle. Right tackle Jack Conklin er dog i fare for at misse starten af sæsonen, da han stadig kæmper sig tilbage fra det overrevne korsbånd han pådrog sig i slutspilsnederlaget til Patriots. Mens starterne er stærke, halter dybden til gengæld. Løbeangrebet, anført af Derrick Henry (Above Average), med Dion Lewis (High Quality) i en change-of-pace-rolle, har altså på papiret gode betingelser, så længe skaderne ikke rammer på linjen. De to vil dominere touches i backfielden, og begge kan varetage en every-down rolle, hvis den anden skulle blive skadet, så selvom resten af dybden ikke er overvældende imponerende, er der ikke umiddelbart grund til bekymring hér.

Quarterback Marcus Mariota (Good) har vist glimt af sit store talent, men har også været hæmmet af både coaching og skader. Kan et nyt system og LaFleur få ham til endelig at indfri potentialet, vil det være et massivt boost for hele angrebet. Mariotas gruppe af pass catchers er den umiddelbart svageste del af angrebet, men hvad den mangler i etableret topniveau, har den i potentiale. Trods identiske Above Average-grades er Rishard Matthews og Corey Davis lidt i hver sin grøft – Davis var et førsterundevalg sidste år, med stor upside, mens Matthews’ upside er mere begrænset, men til gengæld er han en spiller der ofte bare leverer stabilt spil uge efter uge. Taywan Taylor er en spændende spiller i slotten med potentiale til mere end vores Average-grade. På tight end er Delanie Walker (High Quality) en fighter, der trods sine 34 år, også bare præsterer uge efter uge, sæson efter sæson, og Jonnu Smith er den mere ustabile spiller, der til gengæld har spændende upside.

Også forsvaret er en stærk enhed, og mens der er knapt så mange højt gradede spillere som på angrebet, er der blot én starter, der ikke opnår en grade bedre end Average. Det er i linebackerkæden, der umiddelbart er mest anledning til bekymring med den enlige Average-grade (Wesley Woodyard) og tre Above Average-grades. Rookie Rashaan Evans ved siden af Woodyard har stort potentiale, og kan vise sig klar til allerede i går at overgå sin grade. Til gengæld er dybden på indersiden af kæden ganske uimponerende. På ydersiden har holdet tre gode edge rushers i starterne Brian Orakpo og Derrick Morgan, med rookie Harold Landry som førstereserve – niveauet daler lidt derefter, men kan de undgå skader, bør den dybde ikke blive udstillet.

Den defensive linje består af tre stærke, og lidt undervurderede, spillere, anført af Jurrell Casey (High Quality), men også her ser det mere bekymrende ud, når vi bevæger os dybere ned på holdets depth chart, så skader vil hurtigt kunne påvirke niveauet. Cornerbackgruppen har fået tilgang af Malcolm Butler (Good), der har taget samme tur fra Patriots til Titans, som Logan Ryan (Above Average) tog sidste år. Adoree’ Jackson (Good) er en solid sidste starter i enheden. På safety er Johnathan Cyprien ude for sæsonen med en korsbåndsskade, men med signingen af Kenny Vaccaro (Above Average) har Titans fundet en fin (og bedre) mand ved siden af Kevin Byard, der leverede et fornemt breakout sidste år, og er gradet som én af de to bedste safeties i ligaen af os. Også i Titans’ seconday er dybden dog en smule udfordret, og det efterlader samlet set Titans med et mandskab, der ser virkelig stærkt ud blandt starterne, men hurtigt begynder at sætte noget til, hvis reserverne skal i aktion. Historien taler imod at hold kan undgå at skulle bruge sin dybde, og det kan ende med at holde Titans tilbage i år.

#13: SAN FRANCISCO 49ERS
Team total: 4,470 (#13)
Player average: 3,675 (tied-#11)
Starting 25: 5,242 (#20)
Bedst rangerede enhed: Coaches (#5)
Dårligst rangerede enhed: EDGE (tied-#29)

Få hold ramte offseason med større forventninger – i forhold til hvordan holdet som helhed præsterede i hele 2017 – end 49ers. Ovenpå en 0-8-start handlede holdet sig til quarterback Jimmy Garoppolo hos Patriots inden trade deadline, og efter nogle uger til at få sat ham ind i systemet, overtog Garoppolo så starterjobbet med fem kampe tilbage, og med 49ers på en 1-10-record. Fem kampe senere var de 6-10.

Kigger man ned over holdet, er der også grund til optimisme på 49ers’ vegne, men der er absolut også grund til at slå bremsen lidt i. Der er masser af upside, men et etableret højt niveau har vi endnu til gode at se fra mange af spillerne. God coaching kan hurtigt rette op på den slags, og det er om noget hér 49ers-fans skal kigge, hvis de vil have bekræftet deres optimisme. Kyle Shanahan har generelt gjort god figur som head coach, men det er hans evner som offensiv koordinator (der er ingen officiel offensiv koordinator, så Shanahan bestrider posten de facto), der virkelig trækker op. Shanahan har igen og igen bevist sig som en stærk taktiker og play-caller, og rangerer hos os som ligaens bedste på den front.

Fokuserer man på spillerne og enhederne, er det tydeligt at der endnu er lidt, der skal gå op i en højere enhed før 49ers er klar til at blande sig med ligaens bedste hold, ikke mindst på forsvaret, der rangerer i den nederste fjerdedel af ligaen hos os.

Offensivt ser det ganske solidt ud, med kun den offensive linje som et ømt punkt. Der er gode spillere på linjen – ikke mindst left tackle Joe Staley (High Quality) – men især på right guard hvor Mike Person (Below Average) ser ud til at starte, er der anledning til bekymring, og den tvivlsomme dybde gør det ikke bedre. Shanahan har dog historik for at få etableret et godt løbeangreb, selv med en offensiv linje, der ikke nødvendigvis er helt i top. Med tilføjelsen af Jerick McKinnon (Good), der er hentet hos Vikings i free agency, er der fundet en superatletisk arvtaver til Carlos Hyde, og bag ham er Matt Breida en lovende – og også superatletisk – reserve. Veteranen Alfred Morris havde sine bedste sæsoner under netop Shanahan hos Redskins, og mens vi næppe kan forvente tilsvarende produktion med Morris på vej mod de 30 år, skal vi ikke afvise at han, hvis chancen skulle komme, kan præstere bedre end denne Below Average-grade, alene pga. systemet. Fullback Kyle Juzczyk har vi gradet som ligaens bedste på positionen, og en stærk lead blocker kan også være med til at kompensere for nogle mangler på linjen.

Garoppolo (Good) har nu haft en offseason til at få Shanahans system (som historien fortæller os at spillere ikke nødvendigvis eksekverer til perfektion i år 1 – se fx Matt Ryan, der leverede sin MVP-sæson i år 2 under Shanahan) under huden, og til for alvor at opbygge kemien med hans våben. Det er en solid gruppe, der måske ikke har andre holds sikre kort, men i Marquise Goodwin og Pierre Garcon (begge Good) har to gode våben, hvor især Goodwin har potentialet til endnu mere end han viste sidste år. Garcon er ”bare” en bundsolid veteran, der får jobbet gjort uge efter uge. I slotten har Trent Taylor fin upside og blandt reserverne kan findes et par spændende rookies i Dante Pettis og Richie James. På tight end viste George Kittle (Above Average) lovende takter som rookie, og har upside til mere end denne grade, hvis han formår at bygge på.

Vil man tage de skeptiske briller på, er det værd at tage et kig på forsvaret. Den defensive linje starter tre tidligere førsterundevalg, hvor defensive tackle DeForest Buckner (High Quality) er den eneste, der for alvor har taget springet. Arik Armstead (Above Average) har vist lovende ting, men mangler endnu at sætte det hele sammen, og Solomon Thomas (Average), der blev taget med valg nummer tre i sidste års draft, havde en skuffende rookiesæson, men har for meget talent til at vi vil trække hans grade længere ned end dette på nuværende tidspunkt. Der er noget upside at komme efter blandt reserverne, men ikke meget proven talent – vi er glade for Jeremiah Attaouch, men han har misset tyve kampe de seneste to sæsoner. Han har flashet sit pass rush-talent når han har været skadesfri, og vi håber at kunne få chancen for at se ham vise det frem igen.

Linjen bakkes op af en linebackerkæde, hvor Reuben Foster (High Quality) absolut levede op til sit talent som rookie sidste år. Off-field problemer vil koste ham to spilledages karantæne fra starten af sæsonen, og det vil efterlade enheden lidt tyndt besat. Vi var ikke ligeså store fans af Fred Warner i årets draft som mange andre, og mens det er muligt at det bliver Korey Toomer (Average), der overtager startejobbet i Fosters fravær, kan det meget vel være at det kun er et spørgsmål om tid før vi får lov at se Warner an – han kan meget vel ende med at vippe Dekoda Watson (Below Average) af pinden på den sidste starterplads.

Den defensive styrke ligger i det bageste forsvar, med Richard Sherman (High Quality), der er kommet til fra Seahawks, og to andre cornerbacks gradet Good, foruden to safeties i Above Average. De fem udgør et startende secondary, der grader ud som det delt tiendebedste i ligaen hos os. Mens dybden er urutineret, er den ganske spændende. Tre af fire reserver er rookies, hvor Tarvarus McFadden var den højest gradede spiller på vores big board til draften, der gik undrafted. Han faldt altså langt, men vi kan se et stort potentiale i ham. D.J. Reed og Tarvarius Moore havde vi begge en fjerderundegrade på. Dybden rundes af at det tidligere førsterundevalg Jimmie Ward.

Det afgørende for 49ers’ sæson bliver formentlig Garoppolos udvikling og kemi med de øvrige offensive våben, men dét, der kan ende med at holde holdet tilbage, er hvis ikke forsvaret formår at bygge på – et startende defensivt front-seven, der rangerer som det fjerdedårligst gradede i ligaen, er bekymrende, trods nogle gode brikker. Men det betyder bestemt ikke at der ikke er noget talent i enheden.

624 total views, 2 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top