You are here
Home > NFL

Huddle Up-takt – Week 5

De tidlige søndagskampe – kl. 19.00:
Buffalo Bills @ Cincinnati Bengals
Tre kampe skulle der til før Bengals fik gang i deres angreb. Var det på en billig baggrund? Ja, det var det nok – men offensiven viste endelig tænder, og forsvaret fortsatte den lovende start på sæsonen. Bills hentede en flot sejr i Atlanta, og har taget føringen i AFC East. Holdet har spillet op til sit potentiale – og måske endda også mere til – og har ikke mindst vist flot defensivt spil. Det ligner et tæt opgør, hvor de to gode forsvar vil have overtaget. Dermed kan det meget vel være et spørgsmål om at vinde kampen om turnovers, og her har Bills umiddelbart fordelen – Bengals har ikke vundet turnoverkampen én eneste gang i år (1-5, 0-1, 1-1, 1-1), mens Bills ikke har tabt den én eneste gang og er turnoverfri i tre kampe på stribe (2-1, 0-0, 2-0, 3-0). Hjemmebanefordelen trækker i Bengals’ retning, men jeg går med Bills, velvidende at turnoverstatistikker hurtigt kan tilrette sig.

Buffalo Bills 17 @ 13 Cincinnati Bengals

New York Jets @ Cleveland Browns
Hvad der forud for sæsonen lugtede af at være en kamp, der kunne afgøre topvalget i næste års draft, er nu blevet en kamp, hvor Jets fem uger inde i sæsonen kan ikke bare spille sig til en record med flere sejre end nederlag – og holde sig på niveau med Patriots. Browns har været ligaens dårligste hold i de første fire uger, og har ikke for alvor været tæt på en sejr. Angrebet fungerer ikke, og trods nogle gode spillere på forsvaret, har det også haltet dér. De kan dog glæde sig over at få topvalget Myles Garrett i aktion for første gang i år, og kan han fra starten leve op til sit store potentiale, har Browns i Garrett og Emmanuel Ogbah en stærk duo på ydersiden af den defensive linje. Udebanen taler imod Jets, men selvom det ikke just er med god fornemmelse at jeg går med gæsterne, så kan jeg simpelthen bare ikke gå med Browns før de viser mig noget spil, der berettiger en tiltro til dem.

New York Jets 23 @ 13 Cleveland Browns

Carolina Panthers @ Detroit Lions
Patriots viste sig som den perfekte medicin for Panthers’ skrantende angreb. Ovenpå tre lunkne offensive præstationer, var Cam Newton og co. velkørende mod Patriots-forsvaret i sidste uge, og hentede en fin sejr på udebane. Mens Panthers er 3-1 har de bestemt ikke vist spillet på begge sider af bolden til at berettige den record – det har Lions til gengæld gjort i noget større omfang; og de er få centimeter fra at være ubesejrede. På hjemmebane bør Lions kunne tage sejren her mod et Panthers-hold, der skal vise at de også kan fungere offensivt mod et bedre spillende forsvar. Panthers’ forsvar åbnede året stærkt, men har tilladt 30+ point i to kampe på stribe – om end mod to af ligaens bedste quarterbacks. Matthew Stafford hører dog også til i den gode ende af skalaen, og Lions har så småt også fået gang i løbeangrebet. Værterne ligner det mest komplette af de to hold – og har hjemmebanefordelen, så de bør kunne tage denne.

Carolina Panthers 17 @ 27 Detroit Lions

San Francisco 49ers @ Indianapolis Colts
Én kamp med 39 point mod Rams – tre kampe med sammenlagt ni field goals og ikke mere. Det er status for 49ers’ pointhøst efter fire kampe. Så hvad skal vi forvente mod Colts? Med tanke på hvad Colts’ forsvar har leveret i sæsonens første måned, vil det være en gevaldig skuffelse, hvis ikke 49ers kan gøre mere end at score field goals i dette opgør. Men er det nok til at tage sejren? Colts tabte klart til Seahawks, men kampen var ikke helt så ensidig som resultatet angiver, og holdet har set bedre ud i de seneste uger – uden at se godt ud – og får stærke Ryan Kelly tilbage i midten af den offensive linje, hvilket bør styrke beskyttelsen af Jacoby Brissett og hjælpe med at åbne nogle huller for Frank Gore mod sit gamle hold. Colts har hjemmebanefordelen, og er trods deres 1-3-record kun én sejr bag resten af holdene i en division, der meget vel kan have fire hold på 2-3 efter denne runde – med tanke på at Texans og Jaguars har svære opgaver i vente, mens Titans kan være uden quarterback Marcus Mariota. Med Andrew Luck langt om længe tilbage på træningsbanen, begynder Colts formentlig at kunne se et lille lys for enden af tunnellen, og kan de undgå at falde yderligere bagud, er holdet utroligt nok ikke ude af kampen om divisionstitlen. Det kræver dog en sejr her – og jeg skyder på at de får den.

San Francisco 49ers 17 @ 24 Indianapolis Colts

Tennessee Titans @ Miami Dolphins
Intet hold har været dårligere på angrebet i de seneste to uger, end Dolphins. Et touchdown i sidste sekund mod Jets i et 6-20-nederlag for to uger siden blev fulgt op af et rundt nul på scoretavlen i London, da det blev til 0-20 mod Saints på Wembley. Nu står holdet så for første gang i år foran det hjemmepublikum, der blev snydt for en kamp tilbage i første runde, da opgøret mod Buccaneers blev flyttet til Week 11. Siden har turen gået fra Los Angeles over New Jersey til London – og nu altså Miami. Det har et hårdt rejseprogram for Dolphins, og det skal bestemt ikke afvises, at det kan påvirke et hold, der i forvejen har kæmpet med at få spillet til at fungere. De står overfor et Titans-hold, der skal forsøge at revanchere sidste uges horrible præstation i Houston, men kan risikere at være uden Marcus Mariota under center. Titans er svære at lure – er det holdet, der klart slog Jaguars på udebane og efterfølgende imponerede hjemme mod Seahawks, eller det hold vi så i sidste uge, vi skal forvente at se? Mit bud afhænger i bund og grund af hvem der starter for Titans – jeg har meget lidt tiltro til Matt Cassel (selv mod et svagt Dolphins-hold), mens Mariota selv på mindre end 100% bør give holdet en anstændig sejrschance. Jeg hælder mest mod at Mariota sidder over, og derfor går jeg med Dolphins. Spiller han, så bør Titans være gode nok til at tage den.

Tennessee Titans 10 @ 20 Miami Dolphins

Los Angeles Chargers @ New York Giants
Not excited? Me neither. To gange 0-4 tørner sammen, og mens kampen kan vise sig at blive meget relevant i forhold til draften, så tvivler jeg i sidste ende på at draftens topvalg tilfalder et af disse hold. I stedet står vi med et opgør mellem to hold, der bare finder måder at tabe på. Giants åbnede året forfærdeligt, men har to uger i træk tabt snævert, mens Chargers efter to bitre, snævre nederlag til at åbne sæsonen, har været sat af de seneste par uger – det endte med et nederlag på kun to point i søndags, men det touchdown i fjerde quarter, der bragte dem tæt på Eagles, markerede sidste gang i kampen holdet rørte bolden. Long story short: Dårlige hold finder måder at tabe på, selv når deres spil er til mere – det har været tilfældet for begge disse hold i nogle omgange i sæsonens første måned. Nu skal vi have en sejr til ét af holdene (eller uafgjort…), og her må hjemmebanen tippe fordelen i Giants’ retning, også selvom jeg fortsat mener at Chargers på papiret har det bedste hold.

Los Angeles Chargers 20 @ 23 New York Giants

Arizona Cardinals @ Philadelphia Eagles
Cardinals er 2-2 – med to hårdt tilkæmpede overtidssejre mod nogle af ligaens dårligste hold, og to klare nederlag. Eagles er 3-1, og mens de seneste to sejre over Giants og Chargers ikke har været overbevisende, er det dog blevet til sejre. Samtidig er deres eneste nederlag kommet mod ligaens eneste ubesejrede hold. Eagles må undvære Fletcher Cox og Wendell Smallwood, men de bør stadig være det bedste hold – ikke mindst med fordelen af hjemmebane i en tidlig kamp mod et Cardinals-hold, der har taget turen på tværs af landet til denne kamp.

Arizona Cardinals 13 @ 27 Philadelphia Eagles

Jacksonville Jaguars @ Pittsburgh Steelers (TV3 Sport 1)
Hvad er Jaguars i år? Er de holdet, der blæste Texans og Ravens af banen eller holdet der blev blæst af banen af Titans og tabte til Jets? Jeg aner det ikke, men hælder nok mest mod det sidste. Og hvad er Steelers? Vi ved at de er et hold, der når som helst kan smide en hvilken som helst kamp – især mod dårlige hold – og vi ved at de er det bedste hold i deres division (ikke at det siger meget). Men hvor gode er de egentlig? Jeg tror Steelers er gode nok til at slå Jaguars, selvom Jaguars’ forsvar bestemt godt kan komme til at volde Steelers-angrebet problemer – for jeg stoler ikke på Blake Bortles, og tror Steelers’ forsvar kan gøre nok til at holde Jaguars-angrebet nede.

Jacksonville Jaguars 13 @ 20 Pittsburgh Steelers

De sene søndagskampe:
Kl 22.05:
Seattle Seahawks @ Los Angeles Rams
De sene kampe åbner med dét, der meget vel kan være ugens bedste opgør. Divisionsopgør i NFC West mellem et overraskende stærke Rams-hold og et Seahawks-mandskab, der har kæmpet med at få spillet til at fungere i starten af sæsonen, og er én sejr efter divisionsrivalerne. Intet hold har voldt Seahawks større problemer i Russell Wilson-æraen end Rams – holdene har delt de foregående ti kampe 5-5 imellem sig, med alle Rams’ sejre hentet hjem indenfor én scoring. I St. Louis/Los Angeles er Rams 4-1 i disse opgør, og med tanke på hvad de har vist på angrebet i den første måned af denne sæson, kan Seahawks godt se frem til et svært opgør. Rams fører ligaen i scorede point – men har til gengæld også tilladt femteflest point i ligaen, på trods af at de i Week 1 formåede at holde Colts til 9 point. Over de seneste tre uger har de scoret og tilladt det samme antal point – 96; 32 i snit. Seahawks har været meget svvære at blive kloge på, og mens de i de sidste par kampe har fået gang i scoringen, har det spil de har lagt for dagen bestemt ikke været overbevisende. Seahawks har ikke decideret ryggen mod muren, men taber de her, vil de være to sejre – og en foreløbig tiebreaker – bag Rams, og det vil øge presset på Pete Carrolls mandskab. Mens både logikken og fornemmelsen egentlig siger Rams, går jeg med Seahawks. Det er under denne slags forudsætninger jeg godt kan se holdet finde sit bedste spil frem, og tilkæmpe sig en sejr, således at de kan gå på bye med en 3-2-record og delt føring i divisionen.

Seattle Seahawks 27 @ 24 Los Angeles Rams

Baltimore Ravens @ Oakland Raiders
2-0-starten virker langt væk for Ravens – formkurven peger i den grad nedad efter et ydmygende nederlag i London blev fulgt op af endnu et nederlag til Steelers i søndags. Raiders er dog heller ikke i storform efter nederlag til Redskins og Broncos i de seneste to kampe – to opgør, hvori Raiders begge gange blot formåede at sætte ti point på tavlen. Med hjemmebanefordel mod et skrantende Ravens-hold, burde Raiders stå med gode kort på hånden i forhold til at komme tilbage på sporet, men Derek Carrs skade efterlader ham tvivlsom til kampen, og kan man have tiltroen til at EJ Manuel kan gøre nok til at hjælpe Raiders til sejren? Med Manuel under center står holdene på papiret nok i bund og grund ret lige – og så må hjemmebanefordelen blive afgørerende for mit bud.

Baltimore Ravens 13 @ 16 Oakland Raiders

Kl 22.25:
Green Bay Packers @ Dallas Cowboys (3+)
Revanchetid! Cowboys faldt 31-34 til Packers på et field goal i sidste sekund i Divisional Playoffs sidste år, og fik en skuffende afslutning på en ellers flot sæson. Nu skal de så forsøge at rette op på en lidt haltende sæsonåbning, hvor det er blevet til sejre over Giants og Cardinals, der hver især ikke just har imponeret hidtil i sæsonen, og nederlag til Broncos og Rams. Cowboys havde umiddelbart kontrol over kampen mod Rams i første halvleg, men efter at have taget en 24-13-føring kort før pausen, blev det blot til ét touchdown i anden halvleg, mens Rams satte 19 point på tavlen i anden halvleg, foruden et field goal på første halvlegs sidste spil. Det positive for Cowboys var, at de kunne holde Rams’ angreb til to touchdowns, og syv gange tvang dem til at forsøge et field goal – det negative er selvsagt, at Rams ni gange kom i position til at sætte point på tavlen. Packers er kommet fint fra land og vandt problemfrit over Bears sidste torsdag. Med ekstra forberedelsestid til en kamp mod et svagt forsvar, bør Aaron Rodgers og co. kunne levere en stærk præstation, uagtet at de står med spørgsmålstegn på running back-positionen med Ty Montgomery forventet ude. Kampen markerer det blot tredje af ni opgør mellem de to hold siden 2008, der bliver spillet i Dallas – Packers er 6-2 i de foregående otte, og 2-0 i Dallas, efter to højtscorende kampe (37-36 med Matt Flynn under center i 2013, foruden 34-31-sejren i januar). Packers’ løbeforsvar kan få det svært, men jeg går ikke mod Aaron Rodgers her.

Green Bay Packers 38 @ 34 Dallas Cowboys

Sunday Night Football – kl. 2.30:
Kansas City Chiefs @ Houston Texans (3+)
Ubesejrede Chiefs drager til Houston, hvor Texans skal forsøge at følge op på sidste uges overbevisende sejr over Titans. Siden Texans’ elendige sæsonpremiere har de vist fremskridt uge for uge – ikke mindst de seneste to kampe, hvor det offensive system er blevet bygget op omkring Deshaun Watsons styrker. Chiefs’ forsvar er stærkt, men mangler noget kvalitet i den bageste enhed, modsat Marcus Peters, og Texans har efterhånden våben nok til at det er muligt at de kan udnytte det. Spørgsmålet er så om Texans også har et forsvar, der er stærkt nok til at lukke ned for Chiefs’ velkørende angreb – Texans har haft ganske fin succes med at stoppe modstandernes løbeangreb, men derfra og til at stoppe Kareem Hunt er der stadig et stykke vej. Hjemmebanefordelen taler for Texans, og kan de fortsætte hvor de slap i sidste uge, er der ikke mange hold, der kan hamle op med dem, men som Chiefs spiller i øjeblikket skal der mere til end Texans før jeg går imod dem.

Kansas City Chiefs 27 @ 20 Houston Texans

Monday Night Football – kl. 2.30:
Minnesota Vikings @ Chicago Bears (TV3 Sport 1)
Mitchell Trubisky-æraen får sin begyndelse i Primetime mandag, når Bears tager imod Vikings. Det er et matchup som Bears har domineret i Chicago i årevis – de er 14-2 i de seneste 16 møder i Chicago; Vikings har dog vundet fire af de seneste fem opgør, herunder i Chicago i 2015-sæsonen. Vikings’ forsvar bør kunne blive en svær udfordring for rookien og hele Bears’ angreb – Trubisky bør dog give Bears en bedre chance for at vinde kampen end hvis Mike Glennon startede. Men hvad kan Vikings’ angreb så? De har et par stærke receivers, men er uden Dalvin Cook på running back, og det er endnu uvist om det er Case Keenum eller Sam Bradford, der er under center. Samlet set kunne der godt være lagt i ovnen til en halvgrim affære, og mens historien taler klart for Bears, så er Vikings det bedste hold af de to, og dét forsvar mod en rookiequarterback i sin første start, i Primetime, og det er nok for mig til at gå med Vikings – med alle forbehold for at Trubisky udnytter muligheden for på nationalt tv at give et stærkt første indtryk ved at tage en divisionssejr mod et stærkt forsvar.

Minnesota Vikings 16 @ 10 Chicago Bears

615 total views, 1 views today

Skriv et svar

Top