You are here
Home > NFL

Sammendrag af Week 4: Cardinals i problemer, Defensiv dominans i Minnesota

En fjerdedel af sæsonen er væk, og mange narrativer er ved at blive skrevet. Jeg har prøvet at samle mine egne tanker om week 4 her.

Cardinals i større problemer end først antaget

Sidste år var Cardinals et fantastisk offensivt hold, Carson Palmer var MVP-kandidat og David Johnson var en af de mest interessante unge runningbacks i ligaen. Kun ét af de statements passer på Cardinals i 2016.

Cardinals er faldet til 1-3 efter at have tabt til NFC Wests førerhold, Los Angeles Rams (are you not excited?!), i week 4, og Cardinals viste en del problemer i denne kamp. Cardinals’ offensive linje har været et problem, da de har tilladt 12 sacks, femteflest i hele ligaen. Dette har gjort, at Carson Palmer ikke spiller så godt, som han gjorde sidste år. Drives bliver stoppet tidligt på grund af mange fejl. Denne kamp alene bød på tre interceptions (to af dem fra Drew Stanton, efter Carson Palmer måtte udgå med en hjernerystelse), to tabte fumbles og tre sacks. Carson Palmer spillede for anden uge i træk ikke specielt godt, inden han måtte udgå. Han lignede Oakland Raiders-udgaven af  Carson Palmer, hvilket ikke er forfærdeligt, men det er ikke godt nok til at trække et hold ud af sølet.

Med Drew Stanton som quarterback, så er jeg meget bekymret for Cardinals. Forsvaret er stadig ganske godt, men holdet har nu tabt to hjemmekampe, og samlet lidt ligeså mange nederlag som i hele sidste sæson. Stanton har været dårlig tidligere i karrieren, når han har afløst Carson Palmer, og han var også dårlig i pre-season i år.

If it smells like shit, and it looks like shit… It’s most likely shit.

Cardinals har endda en kort uge, inden de på torsdag skal møde San Fransisco 49ers på udebane. 49ers er ikke en skræmmende modstander, så de har en chance for at vinde, selvom Carson Palmer efter alt at dømme skal sidde ude med sin hjernerystelse. Men taber de også torsdag, kan det blive rigtig grimt, hvis de ikke passer på, for kampprogrammet indtil deres bye week hedder: Jets, Seahawks og Panthers. Jeg stoler dog på, at Bruce Arians kan holde Cardinals kompetitive selv uden Carson Palmer.

Og det her afsnit bruger jeg lige hurtigt på at rose Rams. Aaron Donald er fantastisk og har ifølge Sportingcharts.com næstflest QB-hurries i ligaen med ni. De har slået Seahawks, Buccaneers og nu også Cardinals. Det er et ganske godt hold, som har et rigtig godt forsvar, og de har bare en evne lige nu til at vinde tætte kampe, som de måske ikke burde vinde. Imod Buccaneers havde de blandt andet 150 offensive yards færre end Bucs. Og Rams’ næste tre kampe er Bills, Lions og Giants. Alle tre er winnable. Ikke at de vinder alle tre, fordi så meget tror jeg ikke på Rams og Jeff Fisher, men med en relativt velspillende Case Keenum, og hvis Todd Gurley snart vågner op, så er det ikke noget, som vi skal udelukke.

Pagano lever (forhåbentligvis) på lånt tid

London-kampen i søndags forlænger traditionen om, at det er elendig football, som NFL sender til Europa. Jacksonville Jaguars og Indianapolis Colts mødtes søndag eftermiddag, og vi så alle frem til en ekstra lang football-søndag, men…

Careful what you wish for!

Hold op, hvor var den her kamp dårligt spillet. Jaguars endte som bekendt med at vinde relativt snævert med 30-27, men de var foran 23-6 efter tre quarters. Colts prøvede at komme tilbage i fjerde quarter, da Jaguars ikke kunne finde ud af at få tiden til at gå af clocken. De scorede tre touchdowns, men det var ikke nok, og Chuck Pagano kom, så vidt vi ved, med flyet hjem og fortsætter som head coach for Colts. Og Ryan Grigson er også stadig general manager. Vi snakkede om det, da sæsonen sluttede 8-8 for Colts sidste år. At det måtte være dét for dem begge. Begge fik dog en forlængelse, og det, de har vist, er, at de ikke kan bygge et roster til at komplimentere deres franchise quarterback, Andrew Luck, og at holdet er relativt skidt coachet oveni. Holdet er nu 1-3, og heldigvis for Colts er sæsonen ikke ovre for dem endnu. Texans har mistet J.J. Watt, så deres forsvar bliver måske til at tale med resten af sæsonen, Jaguars er Jaguars, og Titans ser ud til at være imploderet på offense, selvom DeMarco Murray spiller fantastisk.

Jeg håber virkelig for Luck, at han kan trække dette hold i playoffs. Han fortjener at komme i playoffs. Og hvis han ikke kommer i playoffs i år, så bør det være bye-bye til Pagano og Grigson i Indianapolis. Good riddance siger jeg bare.

Steelers udraderer Chiefs med Le’Veon Bell tilbage

Vi vidste, dagen ville komme. Dagen, hvor det igen var Le’Veon Bell, der løb bolden i Pittsburgh. Og hvilken dag det blev, da Pittsburgh Steelers mødte Kansas City Chiefs. Efter at være blevet tæsket af Philadelphia Eagles med 34-3 i uge 3, så tog Steelers fat i Chiefs og efter tre quarters stod der 36-0. Kampen endte 43-14, og ja, Chiefs spillede en miserabel kamp, men Steelers havde brug for et statement game, så de kløede bare på. Ben Roethlisberger kastede for fem touchdowns, Antonio Brown greb to af dem, Le’Veon Bell løb for 144 yards… Alt var ved det gamle.

Når Le’Veon Bell og Antonio Brown begge er på banen for Pittsburgh Steelers, så er det her angreb så godt som ustoppeligt. Og det er også grunden til, at Steelers sammen med Patriots og Broncos er favoritter til at tage AFC-konferencen. Steelers-holdet i den spilleform, som det var i søndag, er fænomenalt. Nogen ville sammenligne dem med en tank (Don’t mention the twitterwar).

Steelers står nu i den situation at de efter fire kampe, hvoraf tre var uden Le’Veon Bell, kun har tabt til Eagles. Det nederlag skal selvfølgelig ikke glemmes, men denne sejr bør vi til gengæld også huske hele sæsonen, for at vi netop ikke glemmer hvor dominerende holdet kan være på sine bedste dage. I næste uge venter New York Jets, som har haft lidt problemer med Ryan Fitzpatrick over de sidste to kampe. Ni interceptions på to kampe… Herre Jemini. Jets’ defense skal nok gøre det her til en kamp, men det ser ud til, at Ryan Fitzpatrick er ved at implodere for øjnene af os. Det handler dog mere om, at den flotte græskarkaret er blevet til en stor bunke mødding med ild i.

Pointen med dette er, at AFC North er i Steelers’ hænder for Baltimore Ravens viste sig i denne uge, som det hold, som jeg kaldte det i sidste uge. Et middelmådigt hold, som tilfældigvis var 3-0. Nu er de 3-1 ligesom Steelers. Og Steelers har et bedre hold. Utvivlsomt.

Mere defensiv dominans i Minnesota

Defense. Special teams. Det er kun to ud af tre dele af et football-hold. Og mange har mere fokus på angrebene, når de vurderer hold, men to af de bedste hold i ligaen pt. er Denver Broncos og Minnesota Vikings, og de er begge båret af et altdominerende forsvar og et angreb, som er middelmådigt. Begge hold er 4-0, og her vil jeg fokusere på Minnesota Vikings.

Vikings spillede imod Giants i Monday Night Football og vandt 24-10 i en kamp, hvor de først tillod det ene touchdown, Giants fik scoret, i fjerde quarter, da kampen var død og borte. Forsvaret stoppede Giants på 10 ud af 12 tredje downs, holdt Odell Beckham Jr. til 23 yards og løbespillet hos Giants blev også stoppet rigtigt effektivt. Forsvaret hos Vikings har ikke rigtigt nogen svagheder. Eric Kendricks spiller formidabelt på linebacker. Den defensive linje får meget pres på. Det gav ikke nogen sacks imod Giants, men det gav problemer.

Det her forsvar er så dominerende, at det er lige meget, at angrebet ikke er specielt effektivt. Løbespillet havde sæsonens hidtil bedste kamp, hvor Jerick McKinnon løb for lidt over fire yards pr. carry, men det var stadig ret sporadisk. Sam Bradford bliver bedt om at kontrollere offenset og ikke tage for store chancer. Det har betydet 0 interceptions indtil nu. Vikings har lige nu et plus på turnoverkontoen på +10, da de defensivt i de første fire kampe har forceret hele 11 turnovers, og samtidig kun lavet én turnover selv. Og den stod forsvaret endda for efter selv at have fremtvunget en turnover mod Packers. En af de store grunde til, at Carolina Panthers næsten gik ubesejret sidste år, var, at de havde ligaens højeste turnoverdifferens på +20, men det var over en hel sæson. +10 på fire kampe er vanvittigt, og Vikings ender da heller ikke med +40, men det her kommer til at være en stor del af fortællingen for Vikings. Fantastisk defensiv. Sikker offensiv. Godt special teams. Og det er helt fint. Men lad os holde os fra #QBWINZ som statistik, okay?

Quick Hits: 

Quarterbackskader: Carson Palmer og Cam Newton er begge gået ned med hjernerystelser. Hvis Cam Newton bare havde løbet igennem på den 2-point conversion, så havde han ikke haft en hjernerystelse. Det virkede dumt, at han stort set stoppede helt op. Han fik de to point, men er nu tvivlsom til Monday Night-kampen i uge fem imod Buccaneers. Carson Palmer bliver næsten 100% sikkert ikke klar til kamp, da Cardinals har kort uge, så vi får et sexet Gabbert vs. Stanton showoff natten til fredag. Sov godt. God kamp!

San Diego Chargers? Stop med at smide kampe væk… Chargers har ført i fjerde quarter af alle kampe i denne sæson. Og de har kun vundet én.

Matt Ryan er den foreløbige MVP. Spiller rigtigt godt, og JULIO JONES MED 300 YARDS?! Vanvittig præstation at se.

Oakland Raiders finder endnu en gang en måde at vinde en tæt kamp på til allersidst. Denne gang var det tre kastede touchdowns til Michael Crabtree. Han har virkelig spillet godt, siden han kom til Oakland.

Jeg skriver Buffalo Bills‘ sejr over Patriots hernede, fordi jeg vil se Rex Ryan få det her hold til at præstere på denne måde imod alle former for hold, og ikke bare dem, som Rex Ryan har en personlig vendetta imod. Hans besættelse af Bill Belichick er usund.

 

740 total views, 1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top